REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Šilainių mikrorajone pirmadienį, gruodžio 16 d., įvykdyta smulki vagystė. Vienas paauglys įsiveržė į kavinės „Laluna“ patalpas ir pavogė ten stovėjusią taupyklę su pinigais. Šį išpuolį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

Kauno Šilainių mikrorajone pirmadienį, gruodžio 16 d., įvykdyta smulki vagystė. Vienas paauglys įsiveržė į kavinės „Laluna“ patalpas ir pavogė ten stovėjusią taupyklę su pinigais. Šį išpuolį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros.

REKLAMA

Nors įvykdyta smulki vagystė ir nepilnamečiai asmenys buvo greitai nustatyti, bet šio nusikaltimo išaiškinimas, panašu, nenuramino vietinių gyventojų, o kaip tik privertė juos prabilti.

Pasirodo, kad šiame Kauno mikrorajone nepilnamečiai siautėja itin dažnai – jie plėšikauja, kabinėjasi prie vyresnio amžiaus žmonių ir kartais net nevengia panaudoti smurtą.

„Visi Šilainiuose juos pažįsta ir jų prisibijo. Taip, jie maži, bet užtat agresyvūs. Jie yra nepilnamečiai, be to žino savo „teises“ (jaučiasi nebaudžiami – aut. past.) – jie apskritai nieko nebijo. Tamsios paros metu eiti namo jau darosi ir nesaugu, ir neramu. Kiekvieną kartą su baime laukiame jų užeinančių į parduotuvę, nes jie vagia tiesiog prieš akis“, – pasakojo Šilainiuose gyvenanti Vilma.

REKLAMA
REKLAMA

Užpuldinėjo senukus

Kita Šilainių gyventoja Adelė tv3.lt pasakojo, kad jos žiniomis paaugliai vagiliauja iš parduotuvių, užkabinėja žmones.

„Policija su jais nesusitvarko, nes jie yra nepilnamečiai. Vieni iš globos namų, kiti iš asocialių šeimų. Savo akimis mačiau, kaip dienos metu keli berniukai pribėgo prie senyvo amžiaus žmogaus ir numovė jam kelnes.

REKLAMA

Taip pat su draugu matėme, kaip parke jie stumdė iš prekybos centro pavogtą vežimėlį. Viena močiutė pabandė juos sudrausminti, tai jie pradėjo ją pulti, spardyti maišeliuose buvusius pirkinius. Draugas įsikišo, tai jie išsilakstė“, – pasakojo Adelė.

Moteris teigė, kad nors vaizdo įraše matomi trys paaugliai, bet jų rajone veikia didesnė 10-15 paauglių grupuotė.

„Mano močiutė gyvena šalia kelių tų paauglių. Ji nuolat juos nuvarinėja, nes šie lenda, užgaulioja. Paaugliai siautėja Žiemgalių ir Baltijos gatvėse, Baltų prospekte ir kitur. Juos galima sutikti kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Teko girdėti, kad kažkada buvo užpultas vyras, kuris ėjo su vaiku. Tiems paaugliams nė motais, ką pulti. Jie rūko cigaretes, žolę, nelanko mokyklos. O baisiausia, kad jiems nieko negalima padaryti“, – dėl tokios situacijos apgailestavo Adelė.

Siautėja du broliai

Kavinės „Laluna“, kurioje įvykdyta paskutinė vagystė, vadybininkė Reda Medonienė pasakojo, kad minimi paaugliai yra visų Šilainių problema:

„Kai tik paviešinome įrašus apie įvykdytą vagystę, sulaukėme daugybės skambučių ir asmeninių laiškų iš žmonių, kurie patys yra nukentėję nuo šių paauglių. Skambino viena moteris, kuri sakė, kad bijo dėl savo vaikų.

Sulaukėme skambučio iš poliklinikos ir ten dirbantis žmogus pasakojo, kad tie paaugliai iš močiučių vagia rankinukus. Jos tik nusisuka, norėdamos paltą apsirengti, o atsigręžus daiktus jau nebėra.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot R. Medonienės, pavyko išsiaiškinti, kad daugiausia siautėja du (apytiksliai 14 ir 16 metų) broliai, kurie, galimai, į nusikaltimus įtraukia ir kitus vaikus.

Paklausta apie incidentą kavinėje, R. Medonienė pasakojo: „Nespėjo barmenė sučiupti to vagišiaus už rankos. Aš pati tai bijočiau prie jų artintis. Prisiklausėme, kad ir su peiliais jei kažkada švaistėsi.

O dėl pačios vagystės kreipėmės į policiją, bet nerašėme pareiškimo. Savininkė taip nusprendė. Greičiausia todėl, kad buvo pavogta nedidelė pinigų suma. Iki 10 eurų. Dabar viską ką galime slepiame kuo giliau ir kas tik įmanoma rakiname.“

Policija ragina netylėti

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad pareigūnai vakar 16.49 val. sulaukė pranešimo apie vagystę:

REKLAMA

„Pareigūnai nuvyko į vietą ir greitai sulaikė visus tris nepilnamečius. Tie vaikai buvo perduoti tėvams. Pranešėjai atsisakė rašyti pareiškimą.“

Anot O. Vaitkevičienės, situacija Šilainių rajone nėra kažkuo ypatingesnė lyginant su kitais Kauno mikrorajonais:

„Pareigūnai patvirtino, kad yra registruojamos vagystės iš parduotuvių, spaudos kioskų, kur figūruoja nepilnamečiai asmenys. Bėda, kad žmonės kreipiasi į policiją toli gražu ne visada. Policija stebi situaciją, formuoja užduotis vietoje dirbantiems pareigūnams. Vykdo viešo ir neviešo pobūdžio priemones.“

Kauno policijos atstovė paragino žmones pranešti apie bet kokį vandalizmo ar vagystės atvejį, nes tik tada bendra situacija bus aiškesnė bei ryškesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų