REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvykis Vilniuje prie Taikos gatvėje esančio namo, kur buvo palikta tik ką gimusi naujagimė, sukrečia. Labai pasisekė, kad laiku pro šalį ėjusi moteris pastebėjo paliktą kūdikį. Priešingu atveju, dabar tektų kalbėti ne apie pasikėsinimą nužudyti, o apie nužudymą.

Įvykis Vilniuje prie Taikos gatvėje esančio namo, kur buvo palikta tik ką gimusi naujagimė, sukrečia. Labai pasisekė, kad laiku pro šalį ėjusi moteris pastebėjo paliktą kūdikį. Priešingu atveju, dabar tektų kalbėti ne apie pasikėsinimą nužudyti, o apie nužudymą.

REKLAMA

Iškviesti medikai laiku suspėjo suteikti būtinąją pagalbą ir šiuo metu mergytės būklė yra stabili, pavojus jos gyvybei nebegresia. Kūdikį palikusiai 34 metų moteriai buvo pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 22 str. 1 ir 129 str. 1 dalis. Apjungus šiuos straipsnius, turime įtarimą pasikėsinimu nužudyti.

Įtariamosios elgesys iš tiesų gluminantis ir sunkiai sveiku protu paaiškinamas. Mat mažai tikėtina, kad nužudyti savo kūdikį sugalvojęs žmogus jį paliktų šalia savo paties namo, atviroje vietoje, prie šiukšlių konteinerio...

Įtarimai gali keistis

Šį ikiteisminį tyrimą kuruojantis Vilniaus apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Alvydas Valiukevičius pabrėžia, kad situacija yra labai „šviežia“, todėl kol kas daugiau kalbėti apie įtarimus nėra prasmės:

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Bet tyrimo eigoje įtarimai gali keisti. Kol kas atliekami procesiniai veiksmai. Kiekvienam veiksmui reikia atitinkamai pasiruošti.“

REKLAMA

Prokuroras teigia, jog bus atliekami visi būtini veiksmai, kurie padės nustatyti visas reikšmingas tyrimui aplinkybes:

„Kol kas tos informacijos nėra labai daug. Viskas labai „šviežia“. Dar tik atliekami pirminiais veiksmai. Bet kuriuo atveju, išsamių komentarų dėl šio nusikaltimo šiuo metu neketiname pateikti.“

Reikės ištirti psichiką?

Advokatas Gintaras Černiauskas atkreipia dėmesį, kad pirminiai pareikšti įtarimai nėra teisingi:

„Pasikėsinimas nužudyti nėra visiškai teisinga traktuotė. Jei būtų norėjusi nužudyti, tai būtų ir nužudžiusi. Kitomis žiauresnėmis priemonėmis. Čia yra labiau spontaniškas veiksmas, palikti kūdikį šalia namų.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, labiau tikėtinas įtarimas galėtų būti bejėgio žmogaus palikimas gyvybei pavojingoje padėtyje: „Taip turėtų būti kvalifikuojama nusikalstama veika. Bent jau iš pirminės informacijos, kurią turime.

Tikėtina, kad toks moters elgesys susijęs su pogimdyvine depresija, nes sveikai mąstantis žmogus taip tikrai nepasielgtų. Juk turime gyvybės langelius. Reikia pažiūrėti, ar šis asmuo neturi kokių psichinių sutrikimų.“

Pagal dabartinius įtarimus moteriai grėstų įkalinimas nuo 7 iki 15 metų. Bet jei įtarimai būtų perkvalifikuoti į palikimą be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, tada moteris galėtų atsipirkti viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaiko būklė – stabili

Pirmadienio vakarą Vilniuje prie šiukšlių konteinerio rastas naujagimis buvo labai sušalęs, tačiau jo būklė stabilizuota, pavojaus gyvybei nėra, patvirtino Vaikų ligoninės gydytoja.

„Vaikas buvo atvežtas labai sušalęs, jam suteikta skubi pagalba, šiuo metu būklė stabilizuota“, – antradienio rytą BNS sakė Vaikų ligoninės Naujagimių intensyviosios terapijos skyriaus vedėja Rasa Garunkštienė.

Naujagimiui buvo atlikti tyrimai, taikytas gydymas, gyvybei pavojus negresia.

„Jis buvo ištirtas, paskiepytas, suteiktas reikalingas gydymas. Šiuo metu būklė yra pagerėjusi ir stabili“, – sakė ligoninės atstovė.

REKLAMA

Ligoninės duomenimis, vaikelis gimė išnešiotas, be išorinių sklaidos defektų.

Paliko tik pagimdžiusi

Kaip įtariama, ką tik pagimdytas naujagimis su virkštele pirmadienį 17.44 val. rastas Taikos gatvėje Vilniuje.

Bute rasta ir 34-erių naujagimio motina, ji dėl pogimdyvinės būklės pristatyta į ligoninę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Vaiko motiną pareigūnai rado namie. Ir naujagimis, ir gimdyvė buvo skubiai išvežti į ligoninę.

Buvo gautas pranešimas, kad prie namo konteinerio laiptinėje buvo rastas kūdikis ir jis ką tik gimęs.

Įvykis apaugo įvairiomis, gal ir ne visai teisingomis versijomis, bet žmonės tikrai neklysta dėl vieno – gimdyvė gyvena tikrai čia.

REKLAMA

Vėliau viena liudininkė pasakojo: „Ji čia gimdė lauke. – Bet čia negyvena? – Gyvena, pirmam aukšte. – Šitam name? – Taip, taip. Tėvukas vaikšto jos išėjęs“.

Visgi greičiausiai vaiką moteris pagimdė namie slapčia nuo visų. Tyrėjai aiškinsis, ar ji pati išmetė kūdikį, ar jai kas nors padėjo.

Tėvas neigia ką nors žinojęs apie 34-erių metų dukros nėštumą. Aiškėja, kad ji kruopščiai slėpė nėštumą, artimiesiems buvo sukūrusi versiją, kad gydosi hormoniniais vaistais, o nuo jų labai padidėjo pilvas, sako giminaičiai.

Žmonės pasakoja, kad moteris dirbo – nei vyro, nei vaikų neturėjo, gyveno su tėvais. Tačiau pas moterį netrūko draugių, su kuriomis ji mėgo linksmintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų