REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kartais senai nusižiūrėtas receptas pradingsta didžiajame pasigaminti skirtame sąraše. O be reikalo. Taip nutiko ir su šiuo šokoladainiu. Pyragas iš tiesų skanus bei sotus. Prie progos būtinai iškepkite“, – sako Edita.

„Kartais senai nusižiūrėtas receptas pradingsta didžiajame pasigaminti skirtame sąraše. O be reikalo. Taip nutiko ir su šiuo šokoladainiu. Pyragas iš tiesų skanus bei sotus. Prie progos būtinai iškepkite“, – sako Edita.

REKLAMA

Šokoladainiui reikės: 16 oreo sausainiukų; 115 g sviesto; 100 g cukraus; 250 g tepamo varškės sūrelio (arba trintos varškės); 80 g cukraus pudros; 1 a.š. vanilinio cukraus; 120g miltų; 45 g kakavos; 1/3 a.š. druskos; 2 kiaušinių.

GAMINIMAS

Tepamą varškės sūrelį išmaišykite su cukraus pudra padėkite į šaldytuvą.

Sviestą pakaitinkite su cukrumi, kol sviestas ištirps (cukrus neturi visiškai ištirpti). Atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Išplakite kiaušinius ir palaipsniui pilkite sviesto ir cukraus mišinį. Plakite kol masė taps "kreminė".

Tuomet į masę supilkite miltus sumaišytus su druska ir kakava. Iš gerai išmaišykite tešlą. Pabaigoje sudėkite 12 susmulkintų oreo sausainiukų ir vėl išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Kepimo formą (pas mane 30x11) išklokite kepimo popieriumi. Ant skardos dugno paskleiskite daugiau nei pusę kakavinės masės. Tada ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės masę ir ant viršaus vėl kakavinę masę. Galite mediniu pagaliuku šiek tiek pamaišyti viršutinę masę. Ant viršaus sudėliokite likusius sausainiukus.

Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min. Valgykite atvėsintą.

Šaltinis: Oditėlės blogas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų