REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Pareigūnai sukilo dėl algų: prie Seimo uždegė deglus (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Degindami įvairiaspalvius deglus prie Seimo įvairių tarnybų pareigūnai antradienį reikalavo didesnių algų.

18

Degindami įvairiaspalvius deglus prie Seimo įvairių tarnybų pareigūnai antradienį reikalavo didesnių algų.

REKLAMA

Mitingas vyko kitų metų valstybės biudžeto priėmimo dieną. Protestuoti prie parlamento susirinko maždaug keli šimtai pareigūnų.

„Parduosiu Alytaus pelenus – pirksiu uniformą“, „Programa 1000 = 500 eurų į rankas“ – skelbė protestuotojų plakatai.

Prie Seimo susirinko policininkai, pasieniečiai, ugniagesiai ir aplinkosaugininkai.

„Visas veiksmas šiandien vyksta Seime ir biudžetas priimamas. Su Seimu jau antrą mėnesį intensyviai dirbame, o su Vyriausybe mes neturime jau gerą pusmetį ryšio“, – žurnalistams sakė Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) vadovas Vladimiras Banelis.

Profsąjunga ragina ne mažiau kaip 1 mln. eurų papildomų lėšų skirti Viešojo saugumo tarnybai, 6 mln. eurų – Valstybės sienos apsaugos tarnybai, 3,5 mln. eurų – Policijos departamentui ir 9,8 mln. eurų – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui. Dar 2,8 mln. eurų – aplinkos apsaugos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp keliamų reikalavimų – didinti pareigūnų darbo užmokestį iki 1000 eurų jau kitąmet, finansuoti būtinas struktūrines reformas.

Anot V. Banelio, rengiamasi eiti į Seimą stebėti biudžeto priėmimo proceso. 

„Mūsų siūlymai yra labai konkretūs jie yra susiję su užmokesčio eilute ir su konkrečiomis institucijomis“, – kalbėjo pareigūnų atstovas.

REKLAMA

Jis teigė, kad valdžia nesilaiko įsipareigojimų.

„Mes įspėjome Vyriausybę tiek 2017, tiek 2018 metais, kad negalima tempti iki paskutinio biudžeto ir sudaryti mažesnėmis proporcijomis kiekvienais metais“, – sakė V. Banelis.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas Giedrius Krilavičius BNS sakė, kad tarp keliamų reikalavimų yra algų kėlimas, didesnis tarnybų finansavimas ir aprūpinimas.

„Siekiama, kad ištesėtų pažadus, kuriuos žadėjo, žadėjo ir nesugebėjo ištesėti“, – kalbėjo jis.

„Vienintelis tikslas yra motyvacija – algų kėlimas“, – BNS sakė Kupiškio Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pamainos vadas Dainius Laukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

NPPSS vienija policijos, pasieniečių, ugniagesių gelbėtojų, aplinkos apsaugos, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų profesines sąjungas.

Skvernelis: per mūsų kadenciją ugniagesių algos didėjo 45 procentais

Ugniagesių darbo užmokestis pastaraisiais metais didėjo sparčiai, kaip niekada, teigia premjeras. 

Anot jo, pirmadienį Vyriausybė dar rado papildomų lėšų ugniagesių aprūpinimui.

„Suprantu, kad jeigu kiekvieno iš jūsų paklaustų, ar turėtų ugniagesys uždirbti 5 tūkst. eurų, turbūt sakytume, kad taip, nes tai yra labai kilni profesija“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Saulius Skvernelis, komentuodamas protestuojančių ugniagesių reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet per mūsų kadenciją ugniagesių atlyginimų vidurkis kilo beveik 45 procentais. Pažiūrėkime atgal, ar buvo toks laikotarpis kada nors? Nebuvo“, – pridūrė jis.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad pirmadienį Ministrų kabinetas dar rado papildomų pinigų ugniagesiams aprūpinti.

„Klausimus, kuriuos kėlė dėl aprūpinimo, tai iš europinių lėšų perkama už beveik 17 mln. eurų naujų autocisternų. Jos bus sukomplektuotos individualiomis apsaugos priemonėmis. Dar Vyriausybė papildomai pritarė 800 tūkst. eurų būtiniausioms apsaugos priemonėms. Ir dar vakar Vyriausybė papildomai pritarė 3 mln. eurų papildomam finansavimui laisvoms pareigybėms komplektuoti“, – vardijo S. Skvernelis.

Jo teigimu, ugniagesiai skundžiasi, kad negali sukomplektuoti pilnų komandų, o minėti 3 mln. eurų leistų perpus sumažinti tą trūkumą – būtų priimti 220 pareigūnai į laisvus beveik 500 etatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų