REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Natalija Kurganovė (nuotr. asm. archyvo)

Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti tinklaraštininkės Natalijos Kurganovės patiekalus. Pati moteris sako, kad virtuvėje ji stengiasi suderinti tuos ingredientus, kurie iš pažiūros atrodo nesuderinami, tačiau kartu sukuria ryškų ir išskirtinį skonį.

25

Maistas su charakteriu – taip galima apibūdinti tinklaraštininkės Natalijos Kurganovės patiekalus. Pati moteris sako, kad virtuvėje ji stengiasi suderinti tuos ingredientus, kurie iš pažiūros atrodo nesuderinami, tačiau kartu sukuria ryškų ir išskirtinį skonį.

REKLAMA

Natalija pabrėžia, kad ji nėra profesionali šefė – jos gaminimas paremtas sudegintomis mamos prijuostėmis ir eksperimentavimu. Ji ir ne fotografė, nors maisto fotografavimui skiria daug laiko ir moka tai daryti.

Šį sekmadienį Natalija svečiavosi laidoje „La maistas“, kur kurtu su virtuvės šefais Vyliumi Blauzdavičiumi it Tomu Rimydžiu dalinosi netradicinių patiekalų idėjomis šventiniam stalui, receptais ir naudingais patarimais. Savo receptais ir atradimais Natalija dalinasi tinklapyje magicmint.lt.

Naujienų portalas tv3.lt kviečia susipažinti su šia tinklaraštininke šiek tiek artimiau.

Pristatykite savo tinklaraštį. Kaip pradėjote jį kurti?

Mano tinklaraščio šūkis „Maistas su charakteriu“. Mano gaminamas maistas yra ne kiekvienam skoniui. Tas maistas yra išskirtinis. Man labai patinka, kai ne tik skonis, bet ir pats patiekalas yra ryškus.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas mano patiekalas yra skirtingas ir dažnai gana keistas, neįprastas Lietuvos auditorijai. Į savo tinklaraštį aš esu įtraukusi ne tik maisto gaminimą, bet ir fotografiją, rašau apie keliones iš gastronomijos pusės, dalinuosi įvairiais patarimais.

REKLAMA

Gimus vaikui, buvau visą laiką namuose ir pagalvojau, kad reikia kažką veikti, nes aš visada buvau labai veikli ir aktyvi. Tai nusprendžiau pabandyti save realizuoti tinklaraštyje.

Papasakokite, kaip jūsų gyvenime atsirado maisto gaminimas?

Viskas atėjo iš šeimos, nuo pat vaikystės. Mano mama gamindavo. Ji gamina ganėtinai daug ir jai labai svarbus yra maistas bei šeimos susėdimas prie bendro stalo. Taip ir atėjo man tas pomėgis.

Koks buvo pats nesėkmingiausias Jūsų bandymas gaminti?

Esu cepelinus bandžiusi daryti, bet labai labai nesėkmingai. Matyt, mano rankos neina prie tų tradicinių patiekalų, tai man juos sunkiausiai ir sekasi padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, viskas, ką reikia daryti pagal receptą ir taisykles, man sunkiai sekasi, nes aš mėgstu daug improvizacijos, taisyklių nesilaikymo ir eksperimentavimo. Mėgstu pažiūrėti, kas gi bus sumaišius kažkokius produktus. Man dažniausiai niekas nesigauna, kai turiu laikytis kažkokių gairių nurodytų receptuose.

Kokius patiekalus gaminti mėgstate labiausiai?

Pavyzdžiui, midijos. Laidoje gaminau jas užkeptas, tai buvo labiau toks lietuviškas skonis. Aš jas gaminu dažnai įvairiomis variacijomis ir po kelis kartus per savaitę. Namuose tai ganėtinai tradicinis patiekalas.

Aš labai nemėgstu tokio pastovumo virtuvėje. Dažnai būna, kad gamini, pavyksta, tada atsivalgai per kelias savaites ir tada jau kitą patiekalą gamini. Aš retai kada grįžtu prie senųjų patiekalų. Tai labiau yra sezoniniai tradiciniai patiekalai, kaip, pavyzdžiui, Kalėdoms midijos, o per Velykas gaminu naminį majonezą su vasabi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokio maisto nemėgstate Jūs pati?

Aš mėsos nevalgau, nemėgstu. Šiaip šiuo metu mes šeimoje laikomės ganėtinai įdomios mitybos ir esame apsiriboję produktų krepšelį, ką mes galime valgyti. Tai yra šiek tiek panašu į keto mitybą. Šiaip esame visavalgiai, niekam nealergiški, bet mėgstame eksperimentuoti. Kadangi aš esu ir šiaip atsisakiusi mėsos, tai dažniausiai valgome žuvį, jūros gėrybes ir daržoves

Kokios Jūsų pagrindinės trys taisyklės virtuvėje?

Improvizacija – virtuvėje nėra taisyklių.

Visada padeda šiek tiek druskos ir nesvarbu ar tai desertas, ar tiesiog patiekalas. Mano slaptas ingredientas visada druska.

Visada sakyti „taip“ keistiems ir įdomiems ingredientams.

Įdomu, kokius patiekalus/idėjas rekomenduotumėte skaitytojams, kurie mėgsta gaminti ir skaniai valgyti, tačiau nenori trukti virtuvėje?

REKLAMA

Tai ir nebūti joje ilgai (juokiasi). Visada rinkitės tik tuos patiekalus, kurie yra greitai pagaminami. Iš tikrųjų sudėtingiausia yra susiruošti, kai pradedi gaminti, viskas labai greitai pasidaro. O jeigu jau labai nesinori būti virtuvėje, tai galima iš vakaro dalį pasiruošti ir atėjus gaminimo laikui būna žymiai paprasčiau, kai dalis produktų jau yra paruošta.

Pavyzdžiui, aš visada prisipjaustau daug svogūnų ir juos užsišaldau ir man nereiki pjaustyti svogūnų. Viską greitai ištraukiu ir jau galiu gaminti.

Iš ko semiatės idėjų, susijusių su maisto gaminimu?

Dažniausiai iš mane supančių žmonių, iš kelionių, kitų tinklaraščių. Labai daug ateina iš improvizacijos, iš to, kas lieka mūsų šaldytuve. Mes labai nemėgstame išmesti maisto, stengiamės sunaudoti viską, tai iš tų produktų ir stengiesi kažką sukurti.

REKLAMA

Ką dar be maisto gaminimo mėgstate veikti? Ką veikiate laisvu laiku?

Man labai patinka maisto fotografija. O šiaip dirbu marketinge. Aš prisidedu ir prie produktų kūrimo ir komunikacijos. Tai yra šeimos verslas, tai užima dalį laisvalaikio, neatimsi to iš savęs. Žinoma, dar turiu mažą vaiką, tad su tuo visas laisvalaikis ir pasibaigia.

Ką jums suteikė dalyvavimas laidoje „La maistas“? Gal įsiminėte patarimus, kurie pravers gaminant ateityje?

Kadangi laidos filmavime buvau pirmą kartą, tai reikėjo ir perlipti per save ir išeiti prieš kameras, manau, kad kiekvienam žmogui yra labai vertinga pamoka gyvenime. Tai suteikia drąsos.

Žinoma, abu laidos šefai yra nuostabūs. Labai kūrybiškai ir smagiai pataria, žiūri į viską originaliai. Man labai patinka, kad jų gaminimas neapsiriboja keptuve, puodu ir orkaite, žaidžia ne tik ingredientais, bet ir gaminimo būdais. Tai man atvėrė platesnį mąstymo lauką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų