REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
„Beissoul & Einius“ pristatė kostiumų parodą (M. Repečkos nuotr.)

Mados, meno bei elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“ visuomet savo gerbėjus stebino ne tik muzika,  bet ir vaizdais, o ypatingai – savo sceniniu įvaizdžiu.

10

Mados, meno bei elektroninės muzikos duetas „Beissoul & Einius“ visuomet savo gerbėjus stebino ne tik muzika,  bet ir vaizdais, o ypatingai – savo sceniniu įvaizdžiu.

REKLAMA

Tai jie darkart įrodė ir šio pirmadienio vakarą, kai Kaune įsikūrusiame  prekybos centre pristatė savo kurtų kostiumų parodą. Dešimt modelių iliustruoja skirtingus dueto kūrybos laikotarpius, rašoma pranešime spaudai. 

Dueto gerbėjai jau žino, kad šie kūrėjai patys savo rankomis kuria scenos kostiumus, o jų pasirodymai tampa tikra sielos švente tiek muzikos, tiek meno, tiek mados gerbėjams. 

„Kostiumas yra neatsiejama bendravimo su publika dalis. Tai net ne rūbas – tai oda, nuotaika, išpažintis, paslaptis, istorija, ironija, fantazijos pagimdytos būtybės, kartu ir koncerto atmosfera bei prisiminimas, – sako dueto siela Artūras Žabas-Beissoul. – Esame už tai, kad užuot tuščiai malus liežuviu, geriau patiems įgyvendinti idėjas, nesvarbu, kad kitąsyk tai kainuoja daug fizinių jėgų“.  

REKLAMA
REKLAMA

„Beissoul ir Einius“ kūryba nesistengia pateisinti niekieno lūkesčių, ji skirta tam, kad galėtume prisiliesti prie pasaulio, kurio patys pajusti dažniausiai negalime dėl pašėlusio tempo. Savo veiklą jie įvardija kaip electrofashion – tai muzikos ir mados sintezė, šis terminas taikliai įvardija revoliucinį judėjimą bei gyvąjį avangardą, būtent tai, kuo gyvena šie kūrėjai.

REKLAMA

„Dažniausiai mados šou apsiriboja būrelio entuziastų ir kviestinių svečių dėmesiu. O electrofashion misija yra avangardinei ir teatrališkumo nestokojančiai madai atverti didžiausias erdves bei arenas. Mada intensyviai ieško naujų vietų, būdų bei erdvių būti pamatyta ir išgirsta. Mūsų gyvus koncertus lydi mados kolekcijos – tai tapo neatsiejama pasirodymų dalis.

Ateis laikas, kai žymiausi pasaulio mados namai ims bendradarbiauti su žinomais atlikėjais, ir pirmos VIP svečių eilės virs arenų bei stadionų lygmens gyvos muzikos bei mados pasirodymu sinteze!“ – tiki Beissoul.  

REKLAMA
REKLAMA

Milžiniškos šešių metrų skersmens skrybėlės, tarsi lokatoriai atveriantys portalą tarp čia ir kažko daugiau; stulbinančios kostiumų formos, faktūros bei tekstūros atskleidžia naujas kūno galimybes bei judesio amplitudes kartu sukurdamos mistinių būtybių efektą. Idėjos atsklinda iš vaikystės pojūčių ir virsta intriguojančiomis herojėmis scenoje. Žinoma, kostiumus bei jų detales savo rankomis kuria pats Beissoul!

Mados kolekcijos, muzikos albumai, meniniai vaizdo klipai ir net kvepalai – „Beissoul & Einius“ tuo neapsiriboja: 2020 metais jie pristatys vizualinę autobiografinę knygą „Electrofashion“ (jau dabar savo veiklą jie „išklojo“ 300-yje puslapių). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netikėtomis idėjomis trykštantį duetą pamilo ne tik Lietuva – „Beissoul & Einius“ muzika skamba užsienio šalių radijo stotyse bei garsiausiuose festivaliuose. Dueto kurtus kostiumus ir pasakojimus apie kūrybą publikuoja tarptautiniai žurnalai „Vogue“, „Design Scene’“, „OOBMAG“, „FGUK Magazine“, „Forbes“, „MMscene“, „Nvrmind“, „Playboy“, „ELLE“, „Marie Caire“. 

Unikalaus Lietuvoje „Beissoul & Einius” dueto kūryba bus galima grožėtis dvi savaites (trečiame Kauno „Akropolio“ aukšte). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų