REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ komanda mėgins nutraukti septynių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai antradienį priims turnyre pirmąją vietą užimantį Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

Kauno „Žalgirio“ komanda mėgins nutraukti septynių iš eilės pralaimėjimų seriją Eurolygoje. Žalgiriečiai antradienį priims turnyre pirmąją vietą užimantį Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

REKLAMA

Turkijos komanda dabar laimėjo septynis mačus iš eilės, turi 11 pergalių ir 2 pralaimėjimus. Tris kartus laimėję kauniečiai rikiuojasi priešpaskutiniai, 17-ti.

Vienas svarbiausių šeimininkų tikslų – pristabdyti varžovų žvaigždę Shane'ą Larkiną. Gynėjas iš JAV yra rezultatyviausias ir naudingiausias Eurolygos krepšininkas. Jis pelno po 22 taškus, renka 25,1 naudingumo balo, tritaškius meta 51,3 proc. taiklumu.

Amerikiečiui efektyviai talkina buvęs žalgirietis Vasilije Micičius. Gynėjas įmeta 14,5 taško, atlieka 6,5 rezultatyvaus perdavimo. Pastarasis rezultatas – antras turnyre.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusio sezono finalininkė „Anadolu Efes“ komanda lenkia Kauno klubą pagal daugelį statistikos rodiklių. Stambulo ekipa žaidžia daug rezultatyviau – pelno po 86 taškus, o žalgiriečiai – 74,9.

REKLAMA

Turkijos čempionai gerokai taikliau meta ir dvitaškius, ir tritaškius. Pagal dvitaškių tikslumą „Anadolu Efes“ užima pirmąją vietą – 59,5 proc. „Žalgirio“ žaidėjai realizuoja 51,4 proc. dvitaškių. Stambulo krepšininkai iš toli atakuoja 36,6 proc. taiklumu, o kauniečiai – tik 31,3 proc. Tai blogiausias rezultatas turnyre.

„Anadolu Efes“ rečiau klysta – pameta 11,6 kamuolio. Tai antras geriausias rodiklis Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai padaro 13,7 klaidos.

Tiesa, šeimininkai truputį lenkia svečius pagal atkovotus kamuolius, praleistus taškus, išprovokuotas pražangas.

REKLAMA
REKLAMA

Eurolygoje ekipos tarpusavyje santykius aiškinsis 15-tą kartą. 9:5 pirmauja Lietuvos klubas. Praėjusį sezoną Kaune žalgiriečiai nusileido varžovams 58:79, bet triumfavo išvykoje 93:79.

„Žalgiriui“ dėl traumų negalės padėti Marius Grigonis ir Rokas Jokubaitis, o svečių gretose nebus susižeidusio pagrindinio vidurio puolėjo Bryanto Dunstono. Galbūt jau rungtyniaus po traumos atsigavęs sunkusis puolėjas Adrienas Moermanas. Jam tai būtų pirmoji Eurolygos dvikova šį sezoną.

„Anadolu Efes“ žengia pirmas ir Turkijos lygoje. Praėjusiame ture Ergino Atamano auklėtiniai 79:66 palaužė principinį varžovą „Fenerbahce“. „Anadolu Efes“ savo šalies čempionate iškovojo 11 pergalių ir patyrė tik vieną nesėkmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“, „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport 2“ kanalai antradienį bei trečiadienį parodys septynerias 14-ojo turo rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Gruodžio 17 d.

19.45 val. „Žalgiris“ - „Anadolu Efes“ („Go3“, „TV3 Sport“),

20.45 val. „Panathinaikos“ - „Fenerbahce“ („Go3“, „TV3 Sport 2“),

20.45 val. „Real“ - „Armani“ („Go3“),

22.00 val. „Barcelona“ - ASVEL („Go3“, „TV3 Sport“);

Gruodžio 18 d.

18.45 val. CSKA - „Crvena Zvezda“ („Go3“, „TV3 Sport“),

20.45 val. „Olympiacos“ - „Chimki“ („Go3“, „TV3 Sport 2“),

21.00 val. ALBA - „Bayern“ („Go3“, „TV3 Sport“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų