REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Vilniečių šeimoje laimingos auga trynukės mergytės (nuotr. asm. archyvo)

Kai Vaida Petravičienė (35) iš gydytojų lūpų išgirdo, kad laukiasi trynukų, moters tuomet vos neištiko mini infarktas, o galvoje sukosi mintis, kaip gi teks vienu metu pasirūpinti net trimis vaikais? Bet dievo planai itin apgalvoti – į vilniečių šeimą atsiuntęs net tris princeses, jis puikiai žinojo, kad jos augs itin mylinčioje ir laimingoje šeimoje.

18

Kai Vaida Petravičienė (35) iš gydytojų lūpų išgirdo, kad laukiasi trynukų, moters tuomet vos neištiko mini infarktas, o galvoje sukosi mintis, kaip gi teks vienu metu pasirūpinti net trimis vaikais? Bet dievo planai itin apgalvoti – į vilniečių šeimą atsiuntęs net tris princeses, jis puikiai žinojo, kad jos augs itin mylinčioje ir laimingoje šeimoje.

REKLAMA

2019 metų gegužės 2-ąją Vaida ir Edmundas Petravičiai prisimins visą likusį gyvenimą. Būtent šią saulėtą pavasario dieną jie per vieną kartą tapo daugiavaike šeima, susilaukę net trijų nuostabių mergyčių – Kajos (1, 810 kg, 47 cm), Estelos (1, 280 kg, 37 cm) ir Unės (1, 800 kg, 49 cm).

Tačiau dabar sugrįžkime šiek tiek į šios žavios poros praeitį ir sužinokime, kaip trys princesės atsirado šiame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Draugystė užsimezgė per 20 minučių

Tiek Vaida, tiek Edmundas nėra vilniečiai, abu jie yra kilę iš skirtingų miestų, tačiau dar būdami studentai, abu panoro studijuoti Vilniuje. Taip jau gyvenimas susiklostė, kad gyvenant ilgus metus sostinėje, likimas jų kelių taip ir nesuvedė.

REKLAMA

Tačiau prieš šešerius metus abu jie susitiko tuomet populiariame Vilniaus miesto naktiniame klube.

„Pamenu, kad tą naktį mes kartu su drauge jau ruošiamės važiuoti namo, kai Edmundas man netikėtai pastojo kelią. Pabendravome ir po dvidešimties minučių jis man jau pasiūlė draugauti. O ką, aš ėmiau ir sutikau“, – juokdamasi dabar pasakoja Vaida.

Kino filmo verta ne tik šios poros pažinties istorija. Mat jau kitą rytą jie abu skubėjo į galima sakyti pirmąjį savo pasimatymą. Tik įvyko jis tikrai ne kavinėje ar romantiškoje prieblandoje.

„Mes važiavome į kiną žiūrėti animacinio filmuko. Manau, kad tikrai niekas to nedaro per pirmą pasimatymą ir tikrai nežiūri animacinių filmų. Bet mes nusipirkome popkornų, kolos ir labai smagiai praleidome laiką“, – sako trijų mergaičių mama.

REKLAMA
REKLAMA

Taip poros gyvenimas rutuliojosi ir toliau – sekė ilga draugystė, sužadėtuvės, galiausiai ir vestuvės.

Pastoti padėjo specialistai

Galiausiai poros gyvenime atėjo toks etapas, kai šeimoje atsirado mintys ir apie vaikus. Dabar Vaida neneigia, kad susilaukusi trynukių, ji dažnai sulaukia klausimų, ar pastojo natūraliai.

Ir nors norėdama išvengti didesnių gilinimusi ir kalbų, ji visada atsakydavo teigiamai, dabar moteris pripažįsta, kad iš tiesų pastoti jai padėjo specialistai.

„Iš tiesų dievas mums nedavė galimybės pastoti natūraliu būdu, teko kreiptis pagalbos į specialistus. Tačiau mūsų noras tikrai nebuvo vienu metu susilaukti trijų vaikų, troškome bent vieno vaikelio. Kaip matote, specialistai tikrai gerai dirbo, gerai atliko savo darbą ir dabar turime tris mažyles.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galbūt žmonėms įdomu sužinoti, kaip ir kas mums padėjo. Ne visą laiką norisi pasakoti svetimiems žmonėms, bet iš kitos pusės, galbūt ši žinia bus aktuali kitoms šeimoms, kurios negali turėti vaikų. Manau, kad su tuo susiduria daug šeimų ir jų ateityje tikrai tik daugės“, – atvirai pasakoja ji.

Pilve – trys širdys

Kai Vaidai galiausiai pavyko pastoti, ji kartu su vyru labiau už viską troško susilaukti sveiko vaikelio. Tačiau ji net nebūtų pagalvojusi, kad jos pilve vienu metu mezgasi net trijų mergaičių gyvybės.

Kai ji pirmą kartą apsilankė pas gydytoją, jis jai pasakė, kad jos širdyje plaka dvi širdutės, tačiau apsilankius antrą kartą, moteris išgirdo lemtingus žodžius – „Jūs laukiatės trynukų“.

REKLAMA

„Kažkaip tas džiaugsmas buvo visai kitoks nei sužinojus, kad laukiuosi dvynukų. Kai gydytojas pasakė, kad plaka trys širdutės, jausmas buvo iš tiesų keistas. Pirmiausia paklausiau, ar jūs tikrai nejuokaujate.

Net nežinojau, ką tada mąstyti, atrodo, lyg ir džiaugsmo ašaros, kartu lyg ir verksmas, kaip aš išnešiosiu vaikus, jeigu mano pilvas plyš, o kaip mes tilpsime bute? Visi tokie klausimai užgriuvo vienu metu“, – prisiminimais dalijasi Vaida.

Tylos kupina tėčio reakcija

Vaida puikiai prisimena akimirką, kai šią žinią ji pranešė savo vyrui. Trynukių mama juokiasi, kad pirmiausia buvo girdėti ilga pauzė kitame telefono gale.

„Po vizito pas gydytoją nuėjau iki automobilio, atsisėdau ir paskambinau vyrui. Kitame telefono gale buvo tyla, klausė, ar aš tikrai nejuokauju. Tada išgirdo, kad aš apsiašarojau ir ėmė mane guosti.

REKLAMA

Apskritai mano vyras yra visiška mano paguoda, jeigu man liūdna – jis visada sugebės mane paguosti ir nesvarbu, kas tai bebūtų“, – prasitaria pašnekovė.

Vaida sako, kad sužinojus apie trynukų laukimąsi, ją natūraliai ištiko šokas. Į galvą vis ateidavo pamąstymai, kaip teks vienu metu rūpintis trimis vaikais. Pora iš karto suskubo ieškoti vežimėlių, o Vaidos vyras ėmė dairytis ir didesnio automobilio.

„Mūsų giminėje trynukų nėra buvę, bent jau kiek žinome, tolimoje giminėje yra buvę dvynių. Kaip sakome, tikriausiai esame geri žmonės, kad dievas mus apdovanojo net trimis vaikais“, – šypteli moteris.

Sunkų nėštumą vainikavo sveikos dukros

Trynukių mama net neketina slėpti, kad jos nėštumas tikrai nebuvo lengvas ir rožėmis klotas. Juk išnešioti tris gyvybes vienu metu – tikrai ne pati lengviausia užduotis. Vaida prasitaria, kad nuovargis ją kamuoti ėmė anksti ir ji jau po dvidešimtos nėštumo savaitės nejautė jokio malonumo:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, tas jausmas, kai vienu metu jauti, kaip jos pilve spardosi, juda, kai žinai, kad viena yra viršuje, kita – šone, o trečia – apačioje, toks jausmas iš tiesų yra nepakartojamas, bet fiziškai tai tikrai labai sunku“.

Šį pasaulį Kaja, Estela ir Unė išvydo, kaip ir pridera trynukams, anksčiau laiko. Patys gydytojai buvo suplanavę, kad jeigu Vaida pati nepagimdys anksčiau laiko, teks atlikti Cezario pjūvį 35-36 nėštumo savaitę. Tačiau dėl tam tikrų Vaidos sveikatos priežasčių, moteriai pjūvis buvo atliktas savaite anksčiau ir visos sveikos mažylės gimė gegužės 2-ąją.

Tą dieną Vaidos vyras Edmundas jautriais žodžiais pasidalijo ir savo feisbuko paskyroje.

Tiesa, viena iš mergyčių – Estela, gimė šiek tiek mažesnė už savo kitas dvi seses, tačiau kaip dabar pasakoja Vaida, mažylė greitai pasivijo seses ir net jas pralenkė ūgiu.

REKLAMA

„Estela gimė mažesnė, bet ką galiu pasakyti dabar, kad ji yra didžiausia iš visų savo ūgiu, o svoriu aplenkė antrąją. Ji seses bando vytis visais įmanomais dalykais, kai kur jas net ir lenkia. Buvęs mažas ūgis dabar jau liko praeityje“, – šypteli mama.

Daugiausiai pinigų – sauskelnėms ir mišinukams

Tikriausiai daugeliui atrodytų, kad Vaidos ir Edmundo namuose, grįžus iš ligoninės, laukė tikrų tikriausias chaosas, vis dėlto neapsigaukite. Šeima jau nuo pat pradžių gyvena pagal itin tikslų grafiką, o tai padeda namuose įvesti tvarką ir ramybę.

„Mes mėnesį laiko gulėjome neišnešiotų naujagimių skyriuje, ten nuolatos visą parą aplink mus sukiojosi medicinos darbuotojos, kurios tikrai turi didelę patirtį. Per tą mėnesį laiko mes kartu su vyru praėjome tokią mokyklą, galima sakyti gyvenimo universitetą.

REKLAMA

Grįžus į namus, nebuvo jokių problemų. Grįžome į tikrą pasaulio rojaus kampelį, nes pragulėjus mėnesį laiko ligoninėje, namų tikrai pasiilgsti. O ir vaikai namuose į viską reagavo kitaip, mums labai pasiteisino grįžimas namo“, – pasakoja Vaida.

Dar vienas klausimas, kuris dažniausiai kyla kitiems, pamačius daugiavaikę šeimą – tai kiek gi pinigų jie išleidžia? Vaida atvirauja, kad jiems gyvenime labai pasisekė. Mat jie turi daugybę gerų draugų, kurie atidavė tikrai nemažai vaikiškų drabužėlių.

„Iki šiol mes kažko daug taip ir nepirkome, o jeigu ir perkame, visada stengiamės pirkti iš geros kokybės dėvėtų drabužėlių. Daugiausiai išleidžiame pinigų sauskelnėms ir mišinukams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar galiu pasidžiaugti, kad „Pampers“ ir organizacija „Padedu augti“ pasirašė sutartį ir iki dviejų metų amžiaus nemokamai kas mėnesį trynukų šeimoms suteiks po tris sauskelnių pakuotes“, – džiaugiasi trynukių mama.

Taip pat Vaida sako, kad nemažai pinigų pareikalauja ir būtini papildai bei vitaminai mergytėms, per mėnesį jie kainuoja 80 eurų. 

Namuose – viskas pagal grafiką

Šiuo metu trynukes Vaida augina kartu su savo vyru, jie abu yra tėvystės atostogose. Tačiau mergytėms sukakus metams, gegužės mėnesį jų tėtis ir vėl kibs į darbus. Paklausus, kaip vis dėlto pavyksta pasiskirstyti mažylių priežiūros darbais, Vaida sako, kad viskas gaunasi natūraliai:

REKLAMA

„Tuo momentu, kai maitindavau vaikus, vyras keisdavo sauskelnes. Jeigu dabar paklaustų, kuris daugiau kartų yra jas keitęs, tikriausiai sakyčiau, kad vyras.

Dabar naktimis jų nebesikeliu maitinti, nes miega jos nuo 21 – 6 valandos. Aišku, viso laiko ramiai neišmiega, tenka keltis, o mes su vyru esame pasiskirstę – vieną naktį keliasi jis, kitą – aš“, – paaiškina pašnekovė.

Kadangi literatūroje vyrauja patarimai apie vieno vaiko auginimą, patarimų Vaidai ir Edmundui teko kreiptis į kitas trynukų šeimas. Būtent iš jų jie sužinojo itin vertingų patarimų ir savo namuose įvedė ypatingas taisykles bei režimą. „Be grafiko būtų visiškas chaosas“, – šypteli ji.

REKLAMA

Dabar trynukėms yra sukakę jau septyni mėnesiai, o namuose jos yra tikros namų princesės. Kaip pasakoja Vaida, visos trys mergaitės yra itin skirtingos ne tik savo išvaizda, bet ir charakteriu.

„Kuo toliau, tuo labiau jos darosi juokingesnės. Kają mes vadiname mažąja „razbaininke“ – vis ji kažką pagriebs, paims, aktyvistė mūsų. Unė, kai gimė, buvo tokia rami, galvojome, kad tikra filosofė, bet dabar irgi mėgsta labai daug juoktis. Estela dar kitokia, jos visos labai skirtingos, juokingos ir tikros fainuolės“, – juokiasi Vaida.

Kalėdos – pas tris princeses

Nieko keisto, kad ir Šv. Kalėdos šioje laimingoje šeimoje bus visiškai kitokios – juk ji per vieną kartą tapo daugiavaike. Ir nors anksčiau žiemos šventes Vaida su Edmundu sutikdavo vieno iš tėvų namuose, šiais metais švenčių branduoliu taps būtent trys princesės, pas kurias į svečius atvažiuos visa giminė:

REKLAMA
REKLAMA

„Anksčiau su vyru turėdavome mažą, plastmasinę eglutę, kurios net nesimatydavo. O šiemet nesupirkome ir didelę eglę, žaisliukų. Kalėdos bus visai kitokios, turėjome ir pirmą kalėdinę fotosesiją. Šį kartą važiuosime ne mes pas tėvus, o jie visi atvažiuos pas mus“, – šypteli trynukių mama.

Ir vis dėlto, nors Vaida pripažįsta, kad trynukes auginti iš tiesų yra nemenkas iššūkis, vis dėlto moteris atvirai kalba, kad motinystė jos gyvenimą apvertė aukštyn kojomis, o šis šventinis laikotarpis – iš tiesų magiškas.

„Motinystė visiškai pakeitė mano gyvenimą, aš be galo myliu tiek savo dukreles, tiek savo vyrą“, – prisipažįsta laiminga moteris.

Sekti trynukių princesių gyvenimą galite ir Vaidos sukurtame instagramo puslapyje – triplets_threeprincesses

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų