REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Eurovizijos" konkursas, prasidėjęs kaip šiuolaikinių dainų festivalis, išsigimė į pasigailėtiną geopolitinį šou, mano Estijos parlamento Europos Sąjungos (ES) reikalų komisijos pirmininkas Marko Mihkelsonas (Markas Mihkelsonas).

REKLAMA
REKLAMA

"Eurovizija" iš esmės virto Sopoto dainų konkursu. Suomiai padarė viską, ką galėjo, tačiau iš dabartinės balsavimo sistemos praktiškai nieko kito laukti nė negalima", - parašė savo bloge "Isamaa" ir "Res Publica" sąjungos (IRL) atstovas.

REKLAMA

Jo nuomone, pernykštė suomių pergalė, taip pat neseni estų ir latvių laimėjimai greičiau buvo išimtis nei taisyklė.

"Pakanka žvilgtelti į pasaulio žemėlapį ir prisiminti istoriją, kad suprastum, jog esant dabartinei balsavimo sistemai Vakarų Europos šalys gali daugiau nė nesvajoti kada nors laimėti šį konkursą. Tiesiog Rytų Europoje daugiau šalių, taigi atitinkamai ir kaimynų. O Prancūzijai, Didžiajai Britanijai ir Airijai kelias užkirstas", - pažymi M.Mihkelsonas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis mano, kad šeštadienį vakare aktyviausiai balsavo imigrantai ar išvykusieji užsidirbti - Vokietijoje gyvenantys turkai, lietuviai Airijoje, Estijos rusakalbiai ir t.t.

Estijos parlamentaro nuomone, visa tai nepadeda formuoti Europos vienybės jausmo, priešingai, skatina daryti išvadas apie "Balkanų sąmokslą", "Rytų paktą" ir kitus geopolitinius žaidimus.

Deputatas neatmetė, kad vieną gražią dieną Vakarų Europa paprasčiausiai atsisakys dalyvauti "Eurovizijos" konkurse. Jo nuomone, apie tai vertėtų pamąstyti ir Estijai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų