REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Gafarovaitės vakarėlis (nuotr. Organizatorių)

Įspūdingomis šventėmis garsėjanti Stumbrų šeima visuomet sugeba nustebinti – ne išimtis ir šie metai. Verslininkė Inga Stumbrienė atskleidė, jog šįkart šventės bus kiek kitokios – šeima ryžosi naujoms tradicijoms.

26

Įspūdingomis šventėmis garsėjanti Stumbrų šeima visuomet sugeba nustebinti – ne išimtis ir šie metai. Verslininkė Inga Stumbrienė atskleidė, jog šįkart šventės bus kiek kitokios – šeima ryžosi naujoms tradicijoms.

REKLAMA

Tiesa, Inga atvira – to planuoti nereikėjo, viskas pavyko visiškai netikėtai.

Per šias Kalėdas – nauja tradicija

Naujienų portalui tv3.lt I. Stumbrienė pasakojo, kad nepaisant to, kad namus kalėdiškai dailina kasmet, tam stengiasi daug neišleisti. Vis dėlto kažkiek atsinaujinti – būtina.

„Puošiant namus, laikomės tų pačių kalėdinių tradicijų, tačiau kiekvienais metais įnešame ir kažkokį naują akcentą. Vaikščiojant po prekybos centrus ar įvairias kalėdines muges, nori nenori, įsigyji vis kažką naujo – papuošalą, žaislą. Tai interjero puošime suteikia naujumo“, – sakė ji.

Tiesa, nuo didelių išlaidų šeimą gelbėja gyvenamoji vieta: „Šalia turime mišką, todėl jei reikia, pasidabiname ir kokią eglės šaką. Bet, be abejo, brangiausias pirkinys yra pati eglutė.“

REKLAMA
REKLAMA

I. Stumbrienė pasakojo, kad kiekvienais metais eglutę būna labai gaila išmesti, todėl šįkart jie nusprendė išbandyti kai ką naujo.

„Šiais metais susėdę su šeima nutarėme, kad pirksime ne tik tikrą, bet dar ir gyvą eglutę. Todėl šįkart susiradau kelis medelynus, kuriuos apžiūrėjome dar rudenį. Ir, manau, kad padarysime šiais metais eksperimentą – išsikasime gražią eglutę, pasodinsime ją į vazoną, o po dviejų savaičių pasidžiaugę perkelsime ją į kiemą“, – idėja pasidalijo ji.

REKLAMA

Pati idėja Ingą aplankė netikėtai, rūpinantis visai kitais reikalais: „Mūsų sklype yra dalis miško, o šiais metais, rudenį, šiek tiek norėjau viską pagyvinti ir atsivežti naujų medelių. Tačiau tada dar nė neįtariau, kad medelynuose galima išsirinkti daugybę gražiausių ir puošniausių eglučių – jas pasipuošti ir pasisodinti. Keletą atsivežėme ir pasisodinome prie namų rudenį – jaučiame ir kvapą, ir kalėdinę dvasią. Todėl ir dabar gimė mintis – kam pirkti kirstą eglutę, jei galima nusipirkti gyvą, nesužaloti medelio ir jam suteikti gyvenimą toliau?“

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau galimybių pasireikšti Estelai

Paklausta, apie kitas šventines tradicijas, I. Stumbrienė atskleidė, kad jų šeima turi išties nemažai. „Anksčiau ši tradicija tekdavo mano močiutei, tačiau dabar pas save visus kviečia mano mama. Taip švenčiame ir Kūčias, ir Kalėdas. Kiekviena šeimininkė suneša savo mėgstamiausius patiekalus, kuriuos visuomet prieš tai išsidaliname – kas atneš žuvies patiekalus, kas – salotas“, – pasakojo ji.

Tiesa, šie metai ypatingi ir I. Stumbrienės dukrelei Estelai. Nors mergaitei vos 13 metų, ji jau turi savo rubriką kulinarijos žurnale, o ateityje svajoja ir apie nuosavo restorano atidarymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Būtent dėl šios priežasties, tikėtina, kad per šias Kalėdas Estela gamins ne tik desertus, kaip būdavo įprasta anksčiau.

„Paprastai mano mama pasirūpina pagrindiniais patiekalais, o krikštamotės, pusseserės ir tetos atneša daugiau desertinius patiekalus. Bet kadangi Estela šiais metais labai patobulėjo, manau, kad ji galėtų ne tik nustebinti, bet perimti ir kelis rimtus patiekalus“, – sakė I. Stumbrienė.

Žinoma moteris gali puikuotis išties puikia figūra, vis dėlto apsivalgymas per šventes yra vis dar dažna lietuvių problema, todėl verslininkė pasidalino savo patarimais.

„Be abejo, pats pirmas ir pagrindinis dalykas – nepersivalgyti. Būtent persivalgymas yra mūsų didžiausia problema – akytės nori, o į pilvą, atrodo, jau nebetelpa. Nepaisant to, vis stengiamės dar kažką įsidėti“, – sakė I. Stumbrienė.

REKLAMA

Inga pridėjo, kad dar būdama maža rado išeitį, kaip per šventes visiems įtikti, o ir pačiai nesijausti apsunkusiai: „Mūsų šeimoje per Kūčių vakarienę yra tradicija paragauti 12 skirtingų patiekalų. Tačiau mes, dar būdami vaikais, sugalvojome, kaip pagudrauti ir tą griežtą taisyklę apeiti. Mes tiesiog įsidėdavome po vieną šaukštelį kiekvieno patiekalo – taip nei persivalgydavome, nei apsunkdavome.“

„Galbūt ir būtų toks patarimas, pamąstymas – jei močiutės labai prašo visko paragauti, įsidėkite po šaukštelį, o ne pilną lėkštę. Taip tikrai neįžeisite šeimininkės, o ir patys liksite nepersivalgę“, – siūlė I. Stumbrienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų