REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Aplink Lietuvą. Žmonės. TV3 Laida (nuotr. bendrovės)

Šeštadienį – penktoji TV3 televizijos „Aplink Lietuvą. Žmonės“ laida. Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ apsilankys keliose itin įdomiose ir turistų lankomose vietose. Beja, į jas plūsta žmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir visos Europos.

7

Šeštadienį – penktoji TV3 televizijos „Aplink Lietuvą. Žmonės“ laida. Keliautojai Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius kartu su nacionaline turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“ apsilankys keliose itin įdomiose ir turistų lankomose vietose. Beja, į jas plūsta žmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir visos Europos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Starkus ir V. Radzevičius užsuks į Šaltojo karo muziejų. Tai – muziejus Žemaitijos nacionaliniame parke, kuriame V. Radzevičius lankysis pirmą kartą. Muziejus įrengtas buvusiame Sovietų Sąjungos balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse, Plokštinės raketų bazėje, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Ekskursiją laidos vedėjams praves gidė Judita Šatkauskienė. Per praėjusius metus muziejuje apsilankė 38 tūkst. lankytojų. Jie atvyko ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio. „Toks muziejus yra vienintelis Europoje“, – pasakos gidė.

„Kokio dydžio tai buvo šaltojo karo objektas, sunku įsivaizduoti. Kai kurie eksponatai man buvo ypatingai įdomūs. Pavyzdžiui, atrasti JAV žvalgybos duomenys, kurie buvo didžiausia paslaptis. Tos nuotraukos, atmosfera, garsai, aplinka sukelia labai realistinį jausmą. Net krūpteli, kai išėjęs už kampo, pamatai manekeną. Buvo velniškai įdomu, sunku įvaizduoti, kad Lietuvoje yra išlikusi tokia bazė. Daug girdėjau, bet vis nebuvo progos atvažiuoti“, – įspūdžiais dalinsis V. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Vizualizacijų pagalba gali tik įsivaizduoti, kokiame pavojuje mes gyvename. Tas pavojus niekur nedingo. Kelių mygtukų paspaudimas, vieno rakto pasukimas ir kelių žmonių sprendimai gali lemti šalių arba net planetos likimą. Kokio baisumo ginklus yra sukūrusi žmonija ir kaip jie yra arti mūsų...“, – kalbės M. Starkus.

„Muziejaus tikslas nėra nuteisti ar pasmerkti kurią nors šalį. Tikslas, kad kiekvienas lankytojas suvoktų tą beprotybę, kada kuriama tai, kas tave patį gali sunaikinti“, – kalbės muziejaus gidė.

Vėliau keliautojai patrauks į Birštoną. Juos pasitiks Juozas Aleksandravičius – Birštono turizmo informacijos centro vyriausias specialistas. Gidas priima svečius ir pasakoja jiems apie Birštoną. Keliautojai su gidu susitiks prie legendinio objekto – Birštono apžvalgos bokšto. Bokšto apžvalgos aikštelė – 45 m aukštyje, viso bokšto aukštis – 55 m. Lietuviams rūpi pamatyti Nemuno kilpas, todėl šis bokštas yra tikras turistų traukos centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Starkus ir V. Radzevičius taip pat nuvyks pasigrožėti mineralinio vandens garinimo statiniu „Druskupis“. Jame galima mėgautis ypatingai sveiku „jūrinio efekto“ oru. Mineralinio vandens paviljone „Birutės vila“ keliautojai atsipalaiduos ir pasimėgaus dar vienu kurorto privalumu.

„Birštone buvau prieš keletą metų. Ir per tuos metus Birštonas pasikeitė, dar labiau išgražėjo, atsirado naujų sveikatingumo ir laisvalaikio objektų. Birštonas nuolatos auga, puošiasi, išlaiko kurorto dvasią, kurią pajunti čia atvykęs“, – laidoje kalbės V. Radzevičius.

REKLAMA

„Birštonas toks miestas, kur man net nesinori, kad čia būtų didelės, triukšmingos šventės, festivaliai. Čia turėtų taip ir būti – ramuma, mineralinis vanduo“, – kalbės M. Starkus.

Laidos vedėjai nepamirš paragauti ir Birštono mineralinio vandens. Gidas paaiškins, kaip, kada ir kiek jo reikia gerti. „Norint būti sveikam, reikia turėti geležinę sveikatą. 80 procentų sveikatos yra ant mūsų pečių – kiek mes domimės, turime valios, atsakomybės. Organizmo garantinis yra virš 100 metų. Bet žmogus dažnai dėl aplinkos, valios stokos susigadina“, – sakys Birštono žinovas, sužavėjęs Martyną ir Vytarą savo energija.

REKLAMA

„Aplink Lietuvą. Žmonės“  šeštadieniais, 17.25 val. per TV3 televiziją!

Projektas Nr. 05.4.1-LVPA-V-812-01-0003 „Lietuvos gamtos ir kultūros paveldo objektų (išteklių) pristatymas vietinio turizmo rinkoje“ finansuojamas pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo ir LR biudžeto lėšų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų