REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Birutė Dambrauskaitė (nuotr. Organizatorių)

Legendinė scenos dainininkė Birutė Dambrauskaitė atvira – už viską labiau ji nekenčia vienatvės. Todėl net ir būdama 76 metų, ji ir toliau aktyviai koncertuoja, o ypatingai darbų gausu šventiniu laikotarpiu. 

16

Legendinė scenos dainininkė Birutė Dambrauskaitė atvira – už viską labiau ji nekenčia vienatvės. Todėl net ir būdama 76 metų, ji ir toliau aktyviai koncertuoja, o ypatingai darbų gausu šventiniu laikotarpiu. 

REKLAMA

„Esu dar reikalinga žmonėms, kurie mane myli“, – sako atlikėja atviraudama apie tai, kokios šventės jai pačios geriausios.

B. Dambrauskaitė pasakojo, kad dabar Kūčias kartu su savo dukra visuomet švenčia taip pat – vyksta pas Birutės anūkės tėvus. Vis dėlto anksčiau tradicijos buvo kiek kitokios.

„Kūčių ir Kalėdų laukiu, nes tai – tikra šeimos šventė. Mama per Kūčias eidavo pas drauges, o aš – pas kaimynus, nes vienai daryti Kūčių neišeina. Per Kalėdas mus – mane ir mano vyrą – surinkdavo mama. Jis buvo žydas, todėl jam būdavo keistas Kūčių maistas – galvodavo, kad tik ubagai tokį valgo. Vienąkart nuvežiau jį pas tėvą, o jis, pamatęs tik silkę ir kopūstus, pasakė – ką, jie valgyti neturi ką?“ – juokėsi prisiminusi B. Dambrauskaitė.

Kaip jau įprasta pramogų pasaulio atstovams, jiems šventinis laikotarpis būna pats darbingiausias. Ne išimtis jis ir Birutei. Vis dėlto ir būdama vyresnio amžiaus, moteris nepraranda parako, ir per Kalėdas pasirodo…naktiniame klube!

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvienais metais, 2 valandą naktiems, mane 25 dieną kviečia „Soho“ klubas. Ten tokia tvarka. Aš galiu bet kur švęsti Kalėdas, o į klubą nuvažiuoti man niekas netrukdo – tai dabar darau jau gal ketvirtus metus iš eilės. Jie atvažiuoja manęs paimti, nuveža į vietą, ir tada palaukiu kambariuke prie pat scenos. Ten galiu ir skaityti, ir rašyti – manęs niekas netrukdo, atneša sulčių, kavos. Tada mane palydi į sceną, o ten manęs klauso pilna žmonių. Jie kartu su manimi dainuoja visas dainas“, – savo tradicijomis dalijosi atlikėja.

REKLAMA

Moteris gyrė klubą bei ten dirbančius asmenis bei pridėjo, kad nuo gerbėjų ją visuomet saugo apsaugos darbuotojas.

Tiesa, ji prideda, kad anksčiau išlaukti 2 valandos, kai lips į sceną, būdavo kur kas lengviau. „Anksčiau prieš tai dainuodavau restorane, tai būdavo lengviau. Dirbdavau iki 12 valandos, būdavau įsiaudrinusi, ir jie atvykdavo manęs pasiimti iš ten, kur dainuodavau. Tiesa, dažniausiai klube laukia, kol susirinks kuo daugiau žmonių, todėl koncerto pradžia gali būti ir 2.30. Būtinai dainuoju valandą laiko, tai apie 3.30 mane galiausiai parveža namo“, – rutiną papaskojo ji.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar, porą metų, kai važiuoju koncertuoti iš namų, yra sunkiau. Iki tol aš žiūriu televizorių, ir paprašau kokios draugės, kuri eina vėlai miegoti, kad man 12 valandą paskambintų, dėl viso pikto. Tada einu į dušą, pradedu dažytis, o 1 valandą man jau skambina, ar nereiktų manęs paimti“, – sakė legendinė dainininkė.

Vis dėlto net ir grįžusi po koncerto ji sunkiai užmiega: „Kai grįžtu, būna sunku užmigti – būnu įsiaudrinusi. Kitą dieną būnu lyg sukaustyta. Alkoholio negeriu, nerūkau, bet vis tiek būna nemiga, ritmo pakeitimas.“

Ne ką mažiau darbų Birutei nusimato ir per Naujuosius metus – šiais metais viename restorane ji koncertuos iki 12 valandos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vis dėlto Naujieji metai man nėra šventė, o jų sutikimas mane liūdina, nes iškart tampi metais vyresnis. Jaunystėje susimesdavome pinigais, ruošdavome valgyti, viskas būdavo kitaip. O dabar šventės yra tik Kūčios ir Kalėdos“, – atviravo ji.

Žinoma atlikėja teigė, kad baisiausia jai vis dėlto yra vienatvė, ar kai negali išnaudoti savo potencialo koncertuodama.

„Vienąkart labai užkimau ir per Naujuosius sėdėjau su šeima namie. Ten buvo apie 10 žmonių, pilnas stalas valgymo, bet aš verkiau. Įsivaizdavau, kaip visi kitur dainuoja, kelia šampano taurę, kokia puiki nuotaika, saliutai… Man buvo liūdna, kodėl aš nedainuoju. Žmogui, kuris gali dainuoti, tai yra tokia Dievo dovana, jog visuomet sakau: „Ačiū Dievui, kad tu dar mane palaikai, ir aš esu dar dainuojanti“, – atviravo ji.

REKLAMA

„Esu dar reikalinga žmonėms, kurie mane myli. Mano muzika yra skirta šokiams, pagal ją visi šoka. Ji daug metų yra ta pati. Tai – gilios, dramatiškos dainos. Jei man pasiūlo dainą, ir man neina kūnais pagaugais, tai – ne mano daina. Mane turi iškart sujaudinti“, – savo neblėstančios sėkmės paslaptimi pasidalijo ji.

Paklausta, kokios šventės jai yra geriausios, B. Dambrauskaitė prisiminė ir neseniai įvykusį savo 76-ąjį gimtadienį.

„Apie skambučius ir „Facebook“ pasveikinimus net nėra ką kalbėti, bet žmonės ėjo ir po vieną sveikino mane namuose, o Vytenis Pauliukaitis pakvietė į restoraną. Geriausia šventė buvo pabūti su juo ir Eugenijumi Skerstonu. Dvi valandas pietavome ir turėjome tikrą malonumą. Toks ir turi būti gimtadienis – įdomūs žmonės, ir kai yra su kuo pabendrauti. O kai gimtadienį šventi tarp 30 žmonių, ir visi baliavoja, o tu sėdi, darai šventę kitiems, o ne sau“, – įsitikinusi žinoma moteris.

Moteris džiaugėsi ir ypatingomis dovanomis: „Dukra padovanojo man veido masažą, todėl vieną rytą su ja važiavau į jos kirpyklą, kur man jį ir darė – buvo tikras malonumas. Jos draugė į ten man atvežė 27 rožes, todėl ėjau jų vaišinti. Vėliau vykau į kūno masažą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų