REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Gerda Žemaitė papuošė namus šventėms (nuotr. asm. archyvo)

Šie metai garsiai televizijos laidų vedėjai Gerdai Žemaitei bei jos vyrui Andriui – ypatingi. Jiedu susilaukė mažylio, kurį pavadino Nikolu. Netrukus šeimos laukia nuostabios šventės, kuomet prie bendro Šv.Kūčių bei Kalėdų stalo susės ir su nauju šeimos nariu.

17

Šie metai garsiai televizijos laidų vedėjai Gerdai Žemaitei bei jos vyrui Andriui – ypatingi. Jiedu susilaukė mažylio, kurį pavadino Nikolu. Netrukus šeimos laukia nuostabios šventės, kuomet prie bendro Šv.Kūčių bei Kalėdų stalo susės ir su nauju šeimos nariu.

REKLAMA

Moteris pasakojo, kad šiemet jų šventės jau suplanuotos, tačiau dar laukia išbandymai, kuomet teks pasukti galvą, ką padovanoti sūnui.

Televizijos laidų vedėja sakė, kad Kūčias ji sutiks pas krikšto mamą. „Žinoma, kad bus ir mano mama drauge, ir sesuo, tačiau šiemet pusbroliai neatvažiuos. Na, o Kalėdas praleisime pas mamą namuose“, – savo planais dalijosi Gerda.

Užsimindama apie švenčių stalą, ji teigė, kad griežtų tradicijų neturinti. „Mano mama bei krikšto mama visuomet stengiasi išlaikyti tradicijas. Aš griežtai nesilaikau visų reikalavimų, tačiau, aišku, kad nebūna ant stalo mėsos. Manau, kad pas kiekvieną lietuvio šeimą jos ir nerasite“, – juokėsi Gerda.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pridūrė, kad ant šventinio stalo privalu, kad būtų 12 patiekalų. Be kai kurių ji nė neįsivaizduoja švenčių: „Man labai patinka ir aš su malonumu mėgaujuosi silke, kūčiukais bei aguonpieniu.“

REKLAMA

Šventiškai nusiteikusi Gerda bei jo šeima, šįkart eglę nusprendė papuošti kiek vėliau nei įprastai. „Praėjusiais metais papuošėme gruodžio 1 dieną, tačiau dabar nusprendė, kad puošime gruodžio viduryje. Man labai gražu, kuomet namai šventiškai papuošti, bet tos puošmenos greitai nusibosta, tad tik dabar prisiruošėme tai padaryti“, – teigė pašnekovė.

Tiesa, Nikolas dar nebuvo matęs kaip atrodo namai papuošti šventinėmis dekoracijomis bei egle. Moteriai buvo labai smalsu pamatyti vaikelio reakciją: „Labai ypatingos reakcijos nebuvo, pasižiūrėjo keistu žvilgsniu ir tiek. Dabar jau labai nori paliesti, bet lietimas ilgai netrunka, nes sidabrine eglute labai duria.“

REKLAMA
REKLAMA

Gerda džiaugėsi, kad jų namų eglutę puošia ne tik žaisliukai, kurie pirkti iš parduotuvės. Jos žaliaskarę puošia ir artimo žmogaus pagaminti darbeliai. „Didžiąją dalį eglės puošia mamos pagaminti žaislai“, – šyptelėjo pašnekovė.

Pasipuošusi namus, Gerda gali ramiau atsikvėpti, tačiau liko dar išspręsti pagrindinį klausimą, kaip nudžiuginti vyresnėlį: „Nikolui nusprendžiau, kad nupirksiu žaislą, kuris šokinėja ar vaikšto. Jam dabar labai įdomūs tokie žaisliukai. Na, o vyresnėliui, tai neturiu minčių. Kiek jo klausiau, tiek sakė, kad nieko nereikia, nieko netrūksta, o pradžiuginti dovanėle labai norisi savo vaiką.“

Paklausta, kokios gi pačiai Gerdai labiausiai patinka dovanas gauti ir dovanoti, ši nedvejodama atsakė, kad rankų darbo: „Mano mama mane dažnai pralinksmina rankų darbo dovanomis. Ji pati daro rankdarbius. Vintažinės dovanos turi išliekamą vertę, sykį yra padovanojusi papuošalų iš odos. Pati dovanas stengiuosi dovanoti, kad jos būtų praktiškos ir atitiktų žmogaus poreikius. Nemėgstu dovanoti jokių statulėlių, nes jos nėra praktiška dovana.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų