REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečių pareigūnai paskelbė kaltinimus dviem rusų programišiams, kurie įtariami iš žmonių ir įmonių pasisavinę šimtus milijonų dolerių. 

Amerikiečių pareigūnai paskelbė kaltinimus dviem rusų programišiams, kurie įtariami iš žmonių ir įmonių pasisavinę šimtus milijonų dolerių. 

REKLAMA

Kadrai lyg iš filmo „Greiti ir įsiutę“, tačiau iš tikrųjų taip Maskvoje su prabangiu „Lamborghini“ linksminasi 32-ejų programišius Maksimas Jakubecas. Su Rusijos žvalgyba siejamas vyras vadovauja nusikalstamai programišių grupuotei „Evil Corp“. Išvertus iš anglų kalbos tai reiškia „Blogio korporacija“. Įtariama, kad kartu su bendrais M. Jakubecas iš paprastų žmonių ir maždaug 300 įmonių bei organizacijų 43-ijose pasaulio šalyse išviliojo šimtus milijonų dolerių, kuriais viešai puikuojasi ir pats M. Jakubecas, ir su juo nešvarius darbelius atliekantys „hakeriai“.

Atkreipkite dėmesį. Automobilio numeriuose įrašytas žodis „vor“ – vagis.

Netradicinis ir vieno iš gaujos narių augintis – liūto jauniklis, tokios nuotraukos su glėbiu pinigų arba faktas, kad pats M. Jakubecas savo vestuvėms išleido 250 tūkstančių eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„M. Jakubecas yra tikras XXI-ojo amžiaus nusikaltėlis. Vienu klaviatūros mygtuko ir pelės paspaudimu jis vykdė kibernetinius nusikaltimus visame pasaulyje. Dėl to FTB ieškomiausių pasaulyje kibernetinių nusikaltėlių sąraše jis turi pelnytą vietą“, – sako tyrimo atstovas Brian Benczkowski.

REKLAMA

Po kelerius metus trukusio tyrimo Jungtinių Valstijų Saugumo departamentas pagaliau pateikė kaltinimus M. Jakubecui ir jo dešiniajai rankai Igoriui Turaševui. Paskelbta ir įžūlių nusikaltėlių paieška. „Hakeriai“ veikė įrašydami kenkėjiškas programas į žmonių ar įmonių kompiuterius, pavogdavo tapatybės duomenis, slaptažodžius, kuriais pasinaudoję imdavo disponuoti banko sąskaitomis. Iš jų programišiai pervesdavo dideles sumas į savo arba kitų pinigų plovėjų sąskaitas.

„M. Jakubecas ir jo bendrai nebuvo išrankūs savo aukoms. Pavyzdžiui, turime duomenų, kad Nebraskoje M. Jakubecas buvo tiesiogiai įsivėlęs į dešimčių tūkstančių dolerių vagystę iš religinei bendruomenei priklausančių seserų pranciškonių“, – pasakoja tyrimo atstovas.

Manoma, kad M. Jakubecas ir I. Turaševas yra Rusijoje, tad sulaikyti juos šansų amerikiečiams beveik nėra. Tačiau Jungtinių Valstijų valstybės departamentas paskelbė, kad už pagalbą sučiupti nusikaltėlius skirs 5 milijonų dolerių premiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų