REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visas bokso pasaulis nekantriai laukia šeštadienio vakaro. Tądien Saudo Arabijoje į ringą žengs vieni geriausių planetos sunkiasvorių – britas Anthony Joshua ir amerikietis Andy Ruizas.

Visas bokso pasaulis nekantriai laukia šeštadienio vakaro. Tądien Saudo Arabijoje į ringą žengs vieni geriausių planetos sunkiasvorių – britas Anthony Joshua ir amerikietis Andy Ruizas.

REKLAMA

Tai bus kova dėl keturių organizacijų čempionų diržų – WBA super- (Pasaulio bokso asociacijos), IBF (Tarptautinės bokso federacijos), WBO (Pasaulio bokso organizacijos) ir IBO (Tarptautinės bokso organizacijos).

Visus titulus gins JAV gimęs meksikietiško kraujo turintis A. Ruizas, kuris pernai birželį šiuos diržus atėmė būtent iš A. Joshua. Tada Niujorke amerikietis kovą laimėjo techniniu nokautu septintajame raunde.

Tai buvo didelė sensacija. Didelė dauguma bokso specialistų, visi lažybininkai aiškiu favoritu vadino britą. Jis šį statusą išsaugo ir dabar, pirmiausia dėl to, kad A. Joshua yra net 10 cm aukštesnis, turi gerokai ilgesnes rankas. Vis dėlto kai kurie ekspertai teigia, kad A. Joshua vėl gali pristigti ištvermės.

REKLAMA
REKLAMA

A. Ruizo galimybės laimėti procentais jau vertinamos kur kas geriau nei prieš pirmąją jų akistatą. Jis pastaruoju metu numetė nemažai svorio. Keleto kilogramų atsikratė ir britas.

REKLAMA

30 metų 198 cm ūgio A. Joshuai pralaimėjimas A. Ruizui buvo pirmoji nesėkmė profesionalo karjeroje. Dabar Didžiosios Britanijos atleto sąskaitoje – 22 pergalės (net 21 nokautas) ir vienas pralaimėjimas. A. Joshua yra 2012 metų Londono olimpinių žaidynių čempionas.

30-metis 188 cm A. Ruizas profesionalų ringe irgi yra suklupęs tik kartą. Jis 2016 metų gruodį apylygėje kovoje nusileido Naujosios Zelandijos sportininkui Josephui Parkeriui, kuriam tuomet atiteko WBO čempiono vardas.A. Ruizo kraityje – 33 pergalės (22 nokautai). Jis turi daugiau patirties profesionalų varžybose nei jo oponentas – amerikietis jose karjerą pradėjo 2009-aisiais, o britas – 2013-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Šeštadienio kovai rengiausi kur kas ilgiau nei pirmajai akistatai su Joshua. Neabejoju, kad jis turi gerą kovos planą, bet aš esu idealiai pasiruošęs brito stiliui ir taktikai. Nenoriu prognozuoti nokauto, bet darysiu viską, kad iškovočiau pergalę. Man tiesiog reikia paleisti į darbą rankas“, – kalbėjo A. Ruizas.

„Esu puikiai pasirengęs revanšui. Nulupau nuo savęs seną odą ir eisiu tik laimėti. Turėčiau būti greitesnis ringe nei Niujorke. Tikiu, kad kova nevyks 12 raundų. Jei Ruizas norės, galėsiu su juo ateityje susitikti ir trečią kartą“, – sakė A. Joshua.

A. Ruizo ir A. Joshua susirėmimą gruodžio 7 dieną rodys TV3 Sport 2 kanalas. Tiesioginės transliacijos pradžia – 18.00 val. Amerikietis ir britas į ringą turėtų žengti apie 23.30 val. Lietuvos laiku. Prieš tai bus parodyta keletas įspūdingų įžanginių kovų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų