REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nausėda toliau ragina Narkevičių trauktis: ministrams galioja moralės reikalavimai

Skvernelis tam nemato pagrindo

Prezidentas Gitanas Nausėda toliau ragina susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių trauktis, nes ministrams galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai, pirmadienį pareiškė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Prezidentas Gitanas Nausėda toliau ragina susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių trauktis, nes ministrams galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai, pirmadienį pareiškė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

REKLAMA

Taip Prezidentūra reagavo į premjero Sauliaus Skvernelio poziciją, kad jis nemato teisinio pagrindo atstatydinti susisiekimo ministro.

„Prezidentas praėjusią savaitę labai aiškiai išsakė savo nuomonę – ministras prarado visuomenės ir valstybės vadovo pasitikėjimą ir privalo trauktis“, – pirmadienį žurnalistams Prezidentūroje sakė A. Bubnelis.

„Ministrui galioja ne tik teisiniai, tačiau, visų pirma, moralės reikalavimai. Premjeras kaip niekas kitas turėtų tai žinoti“, – pridūrė jis.

J. Narkevičius sulaukė kritikos dėl Lietuvos pašto valdybos atleidimo, vizito Jungtiniuose Arabų Emyratuose, pietų valstybės įmonių sąskaita Dubajuje ir Minske, lėšų skyrimo asfaltuoti gatves savo rinkimų apygardoje ir prie premjero namų, taip pat dėl gyvenimo Seimo viešbutyje aplinkybių.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras S. Skvernelis pirmadienį tvirtino, kad priekaištai susisiekimo ministrui turi būti teisiškai įvertinti ir patikrinti, nes dalis kaltinimų jam nepasitvirtino, pavyzdžiui, dėl brakonieriavimo.

REKLAMA

Ministras pirmininkas taip pat pareiškė, kad nedarys skubotų sprendimų, kurie griautų valdančiąją koaliciją ar darytų įtaką Vyriausybės stabilumui.\

„Nematau šiandien nė vieno teisinio fakto, pagal kurį būtų galima reikšti pretenzijas ministrui, kad jis turėtų trauktis“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

Narkevičius sako gerbiantis prezidento poziciją, bet žada dirbti toliau

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako gerbiantis jį trauktis raginančio prezidento Gitano Nausėdos poziciją, bet turėdamas Vyriausybės ir koalicijos partnerių palaikymą dirbs toliau.

REKLAMA
REKLAMA

J. Narkevičius taip pat sakė pirmadienį dar ketinantis aptarti savo likimą su premjeru.

„Aš vertinu visus pasakymus, labai rimtai vertinu, vertinu taipogi mane palaikančius pasakymus – Lenkų rinkimų akcijos, mane delegavusios partijos pirmininko, koalicijos partnerių – Ramūno Karbauskio, gerbiamo Gedimino Kirkilo, šiandien išsakytą gerbiamo premjero (poziciją – BNS). Trumpai kalbant, dirbu toliau, sprendžiu valstybei svarbius klausimus“, – žurnalistams Vyriausybėje teigė J. Narkevičius.

„Gerbiu prezidento poziciją (...), daugiau informacijos bus laikui bėgant, dabar koncentruojuosi į darbus, darbinius santykius, valstybei svarbius darbus“, – pridūrė jis.

J. Narkevičių į susisiekimo ministro pareigas delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, šiemet po prezidento rinkimų prisidėjusi prie valdančiosios koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų