REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Saulius Skvernelis sako nesikišęs į klausimus, susijusius su jo kelio asfaltavimu už jo vadovaujamos Vyriausybės Vilniaus rajonui papildomai skirtus 300 tūkst. eurų.

Premjeras Saulius Skvernelis sako nesikišęs į klausimus, susijusius su jo kelio asfaltavimu už jo vadovaujamos Vyriausybės Vilniaus rajonui papildomai skirtus 300 tūkst. eurų.

REKLAMA

„Vertinu situaciją taip, kad aktyvi bendruomenė prisidėjo savo veiksmais, savo lėšomis, kad tas kelias, kurio laukė penki kaimai 30 metų, būtų pradėtas remontuoti. Nesikišau, nesikišu i nesikišiu į problemas“, – Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Jis teigė nežinojęs, kad Vyriausybės nutarimu skirtos lėšos bus skirtos asfaltuoti kelią prie jo namų.

Spalio 30 dieną Vyriausybė Susisiekimo ministerijos siūlymu pritarė papildomam lėšų skyrimui Vilniaus rajono gatvėms asfaltuoti, o savo ruožtu Vilniaus rajono taryba visą 300 tūkst. sumą skyrė asfaltuoti Smiglių kaimo Upės gatvę, joje gyvena premjeras S. Skvernelis. Naujienų portalas 15min.lt, remdamasis dokumentais, skelbė, kad savivaldybė sprendimui asfaltuoti gatvę šalia premjero namų rengėsi dar iki Vyriausybei patvirtinus finansavimą.

„Kaip aš galiu žinoti apie sprendimą Vilniaus savivaldybės tarybos? Nežinojau. O sprendimai buvo priimti dar 2015 metų A. Butkevičiaus Vyriausybės dėl kompleksinių priemonių tiems rajonams, kurie nebeturės sekančioje finansinėje perspektyvoje europinės paramos skirti vietinės reikšmės keliams po 10 procentų kiekvienais metais“, – sakė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

Opoziciniai konservatoriai ragina dėl to S. Skvernelį prisiimti asmeninę atsakomybę ir svarstyti pirmalaikių rinkimų scenarijų.

Anot S. Skvernelio, opozicijos jo asmeniniu keliuku vadinamas kelias – 80 metrų atkarpa, vedanti pro premjero namus, – buvo išasfaltuota už jo ir kaimynų lėšas prieš trejus metus.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog savivaldybė sprendžia, kam skirti lėšas, tačiau atsižvelgia ir į gyventojų indėlį.

„Vilniaus rajono savivaldybė nusprendžia, kur tas lėšas skirti ir kaip prioritetizuoja gatves ir kelius. Kiek žinau, prioritetizuoja pagal tai, kaip gyventojai prisideda taip pat savo lėšomis“, – pirmadienį aiškino S. Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų