REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Meksikos saugumo pajėgos sekmadienį nukovė dar septynis numanomo kartelio smogikų būrio narius po savaitgalį įvykusios atakos viename miestelyje netoli sienos su JAV Teksaso valstija, nusinešusios 20 žmonių gyvybių.

Meksikos saugumo pajėgos sekmadienį nukovė dar septynis numanomo kartelio smogikų būrio narius po savaitgalį įvykusios atakos viename miestelyje netoli sienos su JAV Teksaso valstija, nusinešusios 20 žmonių gyvybių.

REKLAMA

Koahuilos valstijos vyriausybės pranešime nurodoma, kad pareigūnai, padedant sraigtasparniams, tebepersekioja likusius grupuotės narius, šeštadienį atvažiavusius vilkstine pikapų į Vilja Unjoną ir užpuolusius miestelio meriją.

Kaip sekmadienio popietę sakė gubernatorius Miguelis Angelis Riquelme, tarnybos nustatė, jog per kautynes žuvo 14 užpuolikų ir keturi policijos pareigūnai. Jis pridūrė, kad smogikai taip pat nužudė du pagrobtus civilius.

Anot gubernatoriaus, buvo sužeisti šeši pareigūnai ir keturi užpuolikų išvežti jaunuoliai.

Vėliau valstijos saugumo agentūros pareigūnas Francisco Contrerasas patikslino, kad du nužudyti civiliai buvo ugniagesys ir inžinierius, dirbę savivaldybėje. Jo duomenimis, dar vienas ugniagesys yra dingęs.

REKLAMA
REKLAMA

Lieka neaišku, kodėl buvo Vilja Unjone buvo surengtas į karinę operaciją panašus puolimas. Karteliai varžosi dėl kvaišalų kontrabandos maršrutų kontrolės Meksikos šiaurėje, tačiau kol kas nėra įrodymų, kad atakos taikinys buvo kuri nors kita miestelyje veikianti nusikalstama organizacija.

REKLAMA

Anksčiau sekmadienį Koahuilos valstijos vyriausybė paskelbė, jog tą dieną buvo nukauti septyni užpuolikai, o dar septyni žuvo šeštadienį. Vyriausybė pažymėjo, kad dar trys kūnai nebuvo atpažinti, tačiau vėliau išplatintame pareiškime bendras aukų skaičius buvo sumažintas iki 20.

Anot gubernatoriaus, ginkluoti asmenys, kurių dalis dėvėjo kariškas uniformas, šturmavo 3 tūkst. gyventojų turintį miestelį, puldami vietos administracinius pastatus. Į šį incidentą reagavo valstijos ir federalines pajėgos.

Gatvėse palikti kulkų suvarpyti sunkvežimiai buvo pažymėti raidėmis CDN – Šiaurės Rytų kartelio akronimu.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie užpuolikai sprugdami pavogė transporto priemonių ir paėmė įkaitais vietos gyventojų, kad šie padėtų jiems palikti miestelį gruntiniais keliukais, sakė gubernatorius. Bent viena iš pavogtų transporto priemonių buvo į laidotuves važiavęs katafalkas, praneša laikraštis „Zocalo de Saltillo“.

Minimas miestelis yra maždaug 60 km atstumu į pietvakarius nuo Teksaso Igl Paso ir apytiksliai už 20 km nuo Aljendės miestelio. Jame 2011 metais buvo surengtos žudynės, prie kurių prisidėjo kartelio „Los Zetas“ nariai. Pareigūnų duomenimis, tąsyk žuvo 70 žmonių.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose girdėti šūviai ir panikos apimtų žmonių raginimai draugams nepalikti namų. Šaudynių pasekmių vaizduose matyti sudegusios transporto priemonės ir kulkų suvarpytas Vilja Unjono merijos fasadas.

Pasak M. A. Riquelme, miestelyje kelias dienas budės saugumo pajėgos, siekdamos užtikrinti viešąją tvarką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų