REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įspėja dėl orų: didžiausia šios nakties baisybė – vėjas

papildyta 14.10 val.

Šeštadienis, paskutinė rudens diena, bus labai vėjuota, o gruodžio pradžioje į Lietuvą trumpam ateis žiemiški orai su sniegu, sako sinoptikai.

Šeštadienis, paskutinė rudens diena, bus labai vėjuota, o gruodžio pradžioje į Lietuvą trumpam ateis žiemiški orai su sniegu, sako sinoptikai.

REKLAMA

„Didžiausia baisybė šios nakties – vėjas: daugelyje rajonų jis bus gūsingas, pirmoje nakties pusėje iš pietvakarių pūs, po to suksis į vakarų, šiaurės vakarų, daug kur gūsiai bus 15–20, o vietomis, didesnė tikimybė pajūryje – iki 23 m/s galimi gūsiai“, – penktadienį sakė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Paulius Starkus.

Naktį daug kur prognozuojami mišrūs krituliai: lietus, šlapdriba, šiauriniuose rajonuose gali ir pasnigti. Naktį bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 1 šilumos, pajūryje – iki 2–4 laipsnių šilumos.

Dieną vėjas šiek tiek nurims, tačiau išliks stiprus, o pajūryje gūsiai dar gali siekti 15–17 metrų per sekundę, galimi pragiedruliai, vietomis pasnigs. Pasak sinoptiko, didmiesčiuose planuojamos eglučių įžiebimo šventėse gali būti vėsoka, tačiau sniegas ir žvarba sukurs žiemišką nuotaiką.

REKLAMA
REKLAMA

„Gali ir sniego iškristi, žiemiška, vėjas šiek tiek aprims, nebus ypatingai stiprus, bet vis tiek žvarbokas“, – sakė P. Starkus.

Gruodis prasidės žiemiškai, tačiau sniegas neužsibus

Gruodžio pradžioje Hidrometeorologijos tarnybos specialistė Teresė Kaunienė prognozuoja žiemiškus orus, tačiau šie ilgam neužsibus.

REKLAMA

„Žiemos truputėlį bus. Sekmadienio naktis bus su pragiedruliais, sniegelio – labai nedaug, greičiausiai tik pietiniame ir vakariniame pakraštyje kur ne kur ir negausaus, bet už tai pragiedrėjus pašals iki 2–7 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie nulį“, – sakė ji.

Ji įspėjo, kad dėl iki tol vyravusios drėgmės pašalus sekmadienio naktį ir ryte susiformuos plikledis, rytiniuose rajonuose jis gali laikytis ir dieną.

„Faktiškai visur susidarys plikledis, išskyrus ant pabarstytų kelių ruožų, nes visur buvo drėgna, krituliai prieš tai mišrūs, tad kai šals, bus čiuožykla“, – kalbėjo meteorologė.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną didžiojoje šalies dalyje temperatūra pakils aukščiau nulio, o pajūryje sieks iki 4 laipsnių šilumos, vėjas aprims.

Pirmadienį, pasak T. Kaunienės, trumpam turėtų ateiti balta žiema.

„Gruodžio 2-ą sulauksime vėl kritulių, tai bus sniegas – šlapdriba galima tik pajūryje. Naktį daugiausia vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose, dieną – daugelyje rajonų pasnigs. Jau susidarys sniego danga“, – sakė ji.

Pirmadienio dieną daug kur vyraus nuliui artima temperatūra, šilčiau bus tik pajūryje.

Gruodžio 3-iąją, antradienį, vėl gali pasnigti, naktį daug kur pašals iki 1–6 laipsnių, pajūryje bus apie nulį, čia vėl stiprės vėjo gūsiai, sieksiantys 15–18 m/s.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dieną temperatūra laikysis apie nulį, o pajūryje sušils iki 4–6 laipsnių.

„Vėliau, savaitės viduryje, mums gresia atšilimas“, – prognozavo T. Kaunienė.

Šaltuką pakeis vėjuoti orai, dienomis ir naktimis laikysis teigiama temperatūra, lis.

Viena savivaldybė paskelbė įspėjimą gyventojams

Visagino savivaldybė savo gyventojus įspėjo, kad jau penktadienį priešpiet Lietuvoje pradėjo stiprėti pietvakarių vėjas – vakariniame šalies pakraštyje gūsiai siekia 15–18 m/s.

Antroje dienos pusėje ir naktį iš lapkričio 29-os į 30-ą vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų – daugelyje rajonų numatomi 15–20 m/s, vietomis 21–23 m/s gūsiai.

Lapkričio 30-os dieną vėjas rims.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų