REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo perskirstytos lėšos kelių priežiūrai, nežinojo, kad dalis šių pinigų skiriama ir konkrečiai jo gyvenamajai gatvei, sako premjero atstovas. 

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis balsuodamas dėl Vyriausybės nutarimo, kuriuo perskirstytos lėšos kelių priežiūrai, nežinojo, kad dalis šių pinigų skiriama ir konkrečiai jo gyvenamajai gatvei, sako premjero atstovas. 

REKLAMA

Anot jo, Susisiekimo ministerija nurodo taip pat nežinojusi, kad papildomai Vilniaus rajono savivaldybei skirtos lėšos bus nukreiptos būtent premjero gatvei asfaltuoti. 

„Premjero pozicija labai aiški, su juo esame kalbėję, jis tikrai nežinojo balsuodamas, kad šie pinigai keliauja konkrečiai tai (Vilniaus rajono Smiglių kaimo Upės – BNS) gatvei. Nes jei jis tai būtų žinojęs, jis elgtųsi visiškai kitaip, puikiai žinodamas, kokias tai politines pasekmes sukels. Tokiais atvejais būtina nusišalinti ir aiškiai labai paaiškinti, pagal kokius kriterijus šiai gatvei skiriami pinigai“, – BNS trečiadienį sakė S. Malinauskas. 

Pasak jo, premjero komanda šiuo metu tai pat aiškinasi visas lėšų paskirstymo aplinkybes su Susisiekimo ministerija ir su Vilniaus rajono savivaldybe.   

REKLAMA
REKLAMA

„Matome, kad opozicija irgi kalba apie inicijuojamus tyrimus – išsiaiškinti aplinkybes. Jei iš tiesų buvo žinoma, kad konkrečiai šiai gatvei skiriami pinigai, premjeras nebuvo įspėtas, gal tokiu būdu buvo norima pelnyti jo palankumą, be abejo, tai būtų rimta problema. Ji jau dabar atsirado viešoje erdvėje ir ją reikėtų spręsti“, – kalbėjo premjero patarėjas. 

REKLAMA

Anot jo, S. Skvernelis išsamiai situaciją pakomentuos vos tik grįžęs į darbą, tą turėtų padaryti ir Susisiekimo ministerija, bei Vilniaus rajono savivaldybė. Vyriausybės vadovo darbe dėl medikų rekomendacijų nebus bent iki penktadienio.

„Mes girdime aiškią ministerijos poziciją, kad jie irgi nežinojo (kad lėšos skiriamos Upės gatvei – BNS). Turime dabar išsiaiškinti, ar ta pozicija atitinka tikrovę, pasižiūrėti, kokios faktinės aplinkybės, kokiu pagrindu yra skirti pinigai“, – aiškino S. Malinauskas.  

Vilniaus rajono savivaldybė, pasak patarėjo, yra pateikusi bendrą informaciją, kad Upės gatvė buvo viename iš asfaltuotinų prioritetų: „Joje buvo pradėti darbai, už tuos pačius gyventojų pinigus, premjeras atkarpą išsiasfaltavo su gyventojais prie savo namo jau praėjusiais metais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabar klausimas kitas – ar tie pinigai paskirti griežtai laikantis taisyklių“, – teigė S. Malinauskas. 

Paklaustas, ar besiaiškinant aplinkybes nebus stabdomi Upės gatvės asfaltavimo darbai, patarėjas sakė neatmetantis tokios galimybės.

„Manau, tikrai viskas yra įmanoma, palaukim, iki galo išsiaiškinkim. Jei yra pažeidimai, neabejoju, kad gali būti visi įmanomi scenarijai“, – kalbėjo S. Malinauskas. 

Anot jo, premjerui grįžus, gali būti svarstomas ir daug kritikos pastaruoju metu sulaukiančio susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus politinės atsakomybės klausimas, tačiau tai gali kelti grėsmę koalicijos tvarumui.

„Mes matome kad ministras sulaukė daug žiniasklaidos dėmesio, sulaukiam vis naujų istorijų, kurios sukelia klausimų visuomenėje. Turbūt jau nebespėjama į tuos klausimus atsakinėt ir iš tiesų, kažkokių sprendimų reikia. Kokie sprendimai – prisiimti politinę atsakomybę. Tik klausimas  - koalicija, kuri šiuo metu pakankamai trapi, pakankamai ilgai sudarinėta, biudžeto priėmimas, ir bet kuris staigesnis judesys tiesiog gali ją sugriauti“, – kalbėjo Vyriausybės vadovo patarėjas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį portalas 15min.lt pranešė, kad Susisiekimo ministerijos siūlymu Vyriausybė pritarė papildomam lėšų skyrimui Vilniaus rajono gatvėms asfaltuoti. Vilniaus rajono taryba visą 300 tūkst. sumą skyrė vienai gatvei, kurioje gyvena premjeras S. Skvernelis, asfaltuoti.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigė, jog į kylančius klausimus šiuo atveju turi atsakyti pats premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų