REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant didžiausioms metų šventėms parduotuvės ir prekybos centrai nusprendė suteikti darbuotojams laisvadienius: šv. Kalėdų dieną didžiųjų tinklų parduotuvių darbuotojai ilsėsis ir klientai nebus laukiami. Daugelis parduotuvių nedirbs ir Naujųjų metų dieną.

Artėjant didžiausioms metų šventėms parduotuvės ir prekybos centrai nusprendė suteikti darbuotojams laisvadienius: šv. Kalėdų dieną didžiųjų tinklų parduotuvių darbuotojai ilsėsis ir klientai nebus laukiami. Daugelis parduotuvių nedirbs ir Naujųjų metų dieną.

REKLAMA

Likus savaitei iki šv. Kalėdų, parduotuvėse jau sudėlioti šventiniai darbo grafikai. „Maxima“ parduotuvės nedirbs tik gruodžio 25-ąją, tačiau kitų šventinių dienų darbo laikai parduotuvėse šiek tiek keisis.

„Siekiame užtikrinti darbuotojams darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą, taip pat ne mažiau mums svarbūs ir klientų norai apsipirkti jiems patogiausiu metu ir tinkamai pasiruošti didžiausioms metų šventėms. Esame nusprendę, kad gruodžio 25-ąją visos „Maximos“ parduotuvės nedirbs. Šiems pokyčiams esame pasirengę ir visiems savo klientams užtikriname – darysime viską, kad pasiruošimas didžiosioms metų šventėms vyktų be rūpesčių“, – teigė „Maximos“ komunikacijos ir korporacinių reikalų direktorė Ernesta Dapkienė.

E. Dapkienė informavo, kad Kūčių dieną visos „Maximos“ parduotuvės visoje Lietuvoje klientų lauks iki 19 val. Pirmąją šv. Kalėdų dieną parduotuvės nedirbs. O antrąją, gruodžio 26 d., duris atvers 9 val. ryte. Tądien „Maximos“ parduotuvės darbą užbaigs įprastu darbo dienos grafiku, išskyrus parduotuvę, esančią PC „Europa“ – ji darbą baigs 17 val.

REKLAMA
REKLAMA

Naujųjų metų išvakarėse, gruodžio 31 d., „Maximos“ parduotuvės duris atvers įprastu laiku ir beveik visos klientų lauks iki 21 val.

Pirmąją 2020 metų dieną visos „Maximos“ parduotuvės dirbs nuo 12 val. Sausio 1-ąja nedirbs penkios parduotuvės: Vilniuje – įsikūrusi PC „Outlet Park“, PC „Europa“, PC „Ozas“; Kaune – PC „Akropolis“; Klaipėda – PC „Banginis“.

REKLAMA

Parduotuvės „Rimi“, „Norfa“, „Lidl“ nedirbs ne tik gruodžio 25 d., bet ir Naujųjų metų dieną – sausio 1 d.

Kūčių dieną visos „Rimi“ prekybos tinklo parduotuvės dirbs keliomis valandomis trumpiau: „hyper“ formato prekybos centrai – iki 20 val., mažesnio formato, priklausomai nuo miesto ir vietos dar trumpiau – iki 19 val., 18 val. ar 17 val. „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Renata Keršienė nurodo, kad pasitikrinti arčiausiai esančios parduotuvės darbo laiką galima „Rimi“ interneto svetainėje.

„Per Kalėdas nei viena „Rimi“ tinklo parduotuvė nedirbs – visi darbuotojai turės galimybę šią dieną laiką leisti su brangiausiais žmonėmis. Antrąją Kalėdų dieną parduotuvės pirkėjams duris atvers valandą ar keliomis vėliau nei įprastai – nuo 9 val. ir dirbs keliomis valandomis trumpiau, iki 20 val. Taip pat iki 20 val. „Rimi” prekybos centrai dirbs Naujųjų išvakarėse, gruodžio 31 dieną“, – apie darbo laiką sakė R. Keršienė.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 1-ąją šio tinklo „hyper“ formato parduotuvės pirkėjus pasitiks nuo 12 val. ir dirbs iki 20 val. Šią dieną vėliau darbą pradės ir „super” formato „Rimi“ prekybos centrai, kurie dirbs nuo 12 val. iki 20 val.

„Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis teigia, kad jau tapo įprasta prekybos centrams nedirbti per didžiąsias šventes – Velykas, pirmąją Kalėdų ir Naujųjų metų dieną.

„Norfos mažmena“ tęsia tradiciją: „Norfos“ prekybos centrai ir šiemet pirmąją šv. Kalėdų ir Naujųjų metų dieną neveiks. Be to, gruodžio 24 d. visos „Norfos“ dirbs 2 val., o gruodžio 31 d. – 1 val. trumpiau. „Norfos“ vadovai įsitikinę, kad prekyba šventinėmis ir poilsio dienomis turėtų būti ribojama, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų“, – sakė D. Ryliškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lidl“ parduotuvės taip pat tęsia tradiciją ir per Kalėdas bei Naujuosius metus nedirbs, o kitomis šventinėmis dienomis dirbs trumpiau.

„Laikomės tradicijos ir jau trečius metus iš eilės nedirbsime pirmąją šv. Kalėdų dieną ir sausio 1-ają. Laikomės nuostatos, kad gražiausios metų šventės yra skirtos visiems, tad norime, kad šventinį šurmulį ir nuotaiką pajustų visi mūsų darbuotojai. Šventinėmis dienomis galimybė pabūti su artimaisiais ir ramybė yra svarbi visiems“, – teigė „Lidl Lietuva“ komunikacijos vadovas Valdas Lopeta Kitomis šventinio laikotarpio dienomis visos „Lidl“ parduotuvės taip pat dirbs trumpiau: Kūčių vakarą parduotuvės dirbs iki 18.30 val., o Naujųjų metų išvakarėse – iki 20 val. Antrąją šv. Kalėdų dieną visos „Lidl“ parduotuvės dirbs nuo 10 val. ryto iki 19.30 val. vakaro.

REKLAMA

Prie tradicijos nedirbti didžiųjų švenčių dienomis jungiasi ir kitos parduotuvės bei didieji prekybos centrai: „Akropolis“, „Ikea“, „Senukai“, „Panorama“ „Mega“ Kaune, „Ryo“ ir „Babilonas“ Panevėžyje.

Konkrečių parduotuvių darbo laikas skelbiamas prekybos tinklų interneto puslapiuose, taip pat apie darbo laiką švenčių metu galite sužinoti pačiose parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų