REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 11 d. KTU studentai jau aštuntą kartą dovanojo šypseną Kauno vaikų namų auklėtiniams.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais šypsena buvo padovanota 185-iems vaikams iš septynių Kauno globos namų, būtent tiek dalyvių subūrė šiųmetinė akcija. Šių namų auklėtiniams buvo suteikta unikali proga, kartu su studentais, aplankyti istorines Lietuvos sostines: Kauną, Vilnių, Trakus ir Kernavę.

REKLAMA

Pagrindinis akcijos tikslas - suteikti vaikams džiaugsmo, buvo sėkmingai įgyvendintas. 5-16 metų vaikams bei paaugliams buvo suteikta galimybė ne tik geriau susipažinti su Lietuvos istorija, bet ir artimai pabendrauti su vyresniais bičiuliais iš KTU Studentų atstovybės. Ši diena paliko neišdildomus įspūdžius ne tik globos namų auklėtiniams, bet ir patiems studentams. „Tiek šypsenų vienoje vietoje, vienu metu senokai beregėjau. Dovanoti šypseną ir šilumą vieni kitiems netrukdė net lietingas oras, kuris tikriausiai ir verkė iš laimės, kad mes šiandien buvome viena didelė šeima.“ – teigia viena iš vaikus lydėjusių studenčių Toma Pintverytė.

REKLAMA
REKLAMA

Kelionė po Lietuvos sostines užtruko beveik 12 valandų. Apie 8 valandą ryto iš Kauno pajudėjusi autobusu kolona sugrįžo tik vakare. Per šį laiką studentai ir vaikai aplankė istorines Lietuvos sostinės. Vilniuje vaikams buvo aprodytas jo senamiestis, kur profesionalus gidas įdomiai papasakojo Lietuvos Prezidentūros bei Universiteto istoriją. Vaikams didžiulį įspūdį paliko netikėta kariškių repeticija prie Prezidentūros. Taip pat buvo apžiūrėta Vilniaus gynybinė siena - Barbakanas. Iš jos buvo pajudėta į M. Riomerio universitetą, kur mažųjų draugų bei KTU SA narių jau laukė pietūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Vilniaus akcijos dalyviai pajudėjo į Trakus, kur vaikų laukė nepakartojamas riterių pasirodymas. Tik įžengus pirmuosius žingsnius į pilį, juos pasitiko riterių būrelis. Skirtingų tautų riteriai stojo į kovą, dėl savo damų, kurias aišku išsirinko minioje. Pagal senąsias kovų taisykles susigrūmę riteriai, demonstravo įvairią ginkluotę, kovos tradicijas. Aišku, kovos neišvengė nesklandumų ir vieną riterį, dėl neetiško elgesio, teko diskvalifikuoti ir uždaryti į narvą. Po kovų vaikams buvo suteikta galimybė patiems apžiūrėti, pabandyti pakiloti sunkius ginklus, įsiamžinti su viduramžių riteriais.

REKLAMA

Seniausią Lietuvos sostinę, Kernavę, ekskursija pasiekė apie 18 val. Kernavėje buvo užtrukta trumpiausiai. Pasivaikščiojo po apylinkes, išklausė gido pasakojimų apie Karnavę, jos pilis ir valdžiusius kunigaikščius. Kupini įspūdžių vaikai iškeliavo atgal į Kauną.

Renginio koordinatorė, Giedrė Merkelytė, mano, kad akcija ištiesų pasisekė: „Džiaugiuosi pavykusia akcija. Bijojau, kad blogas oras gali ją sugadinti, bet pati gamta mus globojo, lietaus lašai pasipildavo tik tada kai sulipdavome į autobusus, o iš jų išlipus visai arba beveik nustodavo lyti.“

REKLAMA

„Padovanokime šypsena“ – tai renginys jau turintis savas tradicijas. Gimęs mažojo Tarptautinių Studijų Centro studentų atstovybėje išaugo į masinį KTU SA renginį. „Džiaugiuosi, kad tiek daug žmonių įvairiausiomis formomis prisideda prie šio renginio ir rodo didelį norą bendrauti su vaikais. Dėkojame visiems studentams bei administracijos darbuotojams, kurie paaukojo bent viena centą fakultetuose įrengtose urnose, visoms firmoms, senato pirmininkui R. Bancevičiui ir visam KTU už finansinę paramą. O svarbiausia AČIŪ tiems, kurie važiavo ir tvirtai laikė mažųjų draugų rankas.“ – Skirmantas Bajoras (KTU SA prezidentas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų