REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kenijoje liūčių praėjusią naktį sukelti potvyniai ir žemės  nuošliaužos nusinešė mažiausiai 34 žmonių gyvybes, šeštadienį pranešė pareigūnai.

Kenijoje liūčių praėjusią naktį sukelti potvyniai ir žemės  nuošliaužos nusinešė mažiausiai 34 žmonių gyvybes, šeštadienį pranešė pareigūnai.

REKLAMA

Kenijos vidaus reikalų ministras Fredas Matiang'i patvirtino, kad trijuose kaimuose Vakarų Pokotų apskrityje, esančioje už 350 km. į šiaurės vakarus nuo sostinės Nairobio, žuvo 29 žmonės. 

Jis sakė, kad bendras nuošliaužų ir potvynių aukų skaičius išaugo iki 34 žmonių.

Anot ministro, į regioną nusiųsti kariuomenės ir policijos sraigtasparniai, nes gelbėjimo darbus sunkina dėl potvynių neišvažiuojami keliai ir uždaryti tiltai. 

Anot Kenijos Raudonojo Kryžiaus, „po smarkių liūčių pranešama apie didžiules nuošliaužas  įvairiose Vakarų Pokotų apskrities vietose.“ Organizacijos gelbėtojų komandos išvyko padėti vietos gyventojams. 

REKLAMA
REKLAMA

Vakarų Pokotų apskrities įgaliotinis Apollo Okello informavo, kad iš namų, kuriuos užgriuvo purvo nuošliaužos, ištraukti du gyvi vaikai.    

REKLAMA

„Jie skubiai nugabenti į ligoninę“, – sakė jis.  

Pasak pareigūno, tęsiama kitų žmonių paieška. „Susiduriame su sunkumais dėl liūčių, bet mes stengiamės“, – pažymėjo jis.   

Apie smarkias liūtis ir potvynius pastarosiomis savaitėmis pranešama ir iš kitų Rytų Afrikos šalių. 

Liūtys privertė tūkstančius žmonių palikti savo namus Somalyje, užtvindė ištisus miestus Pietų Sudane, potvyniai ir nuošliaužos pareikalavo daugelio aukų ir Etiopijoje bei Tanzanijoje. 

Vien tik Pietų Sudane beveik milijonui žmonių gresia ligos ir badas. 

Potvyniai Rytų Afrikoje – nuolatinis reiškinys, tačiau mokslininkai sako, kad padėtis blogėja dėl vadinamojo Indijos vandenyno dipolio. Šį galingą klimato reiškinį sukelia jūros paviršiaus temperatūros skirtumai vakarinėje ir rytinėje vandenyno dalyse.

Vandenynas prie Rytų Afrikos krantų šiuo metų yra daug šiltesnis nei įprasta, todėl vanduo labiau garuoja ir virš žemyno formuojasi lietaus debesys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų