REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ antradienį pradės dvigubą Eurolygos savaitę, kur visų pirma Lietuvos čempionų lauks Atėnų „Panathinaikos“ iššūkis. Graikų klubas ką tik pakeitė vyriausiąjį trenerį, bet Šarūno Jasikevičiaus ši situacija nejaudina. Strategą labiau jaudina Mariaus Grigonio trauma.

Kauno „Žalgiris“ antradienį pradės dvigubą Eurolygos savaitę, kur visų pirma Lietuvos čempionų lauks Atėnų „Panathinaikos“ iššūkis. Graikų klubas ką tik pakeitė vyriausiąjį trenerį, bet Šarūno Jasikevičiaus ši situacija nejaudina. Strategą labiau jaudina Mariaus Grigonio trauma.

REKLAMA

„Šiai dienai turime tik tokią informaciją, kad Marius nesitreniruoja, niekas nesikeičia. Lauksime antrosios nuomonės ir tada žiūrėsime, ką turime. Pagal mūsų informaciją, jam blogėti negali, gerėti, kaip suprantu, irgi negerėja“, – teigė strategas.

Bet tai yra čiurnos problema?

Pėdos.

Pėdos skausmai kažkokie?

Sąnarys kažkoks tai vieno pėdos piršto. Keista tokia vieta. Čia jau medikai daugiau paaiškintų.

Bet ta trauma apibūdinama pėdos sąnario skausmais?

Na aš manau, kad jei pradėsiu apie mediciną šnekėti, tai išvis prisidarysiu reikalų. Pėdos kažkoks sąnarys.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tą dvigubą savaitę kalbant, vakar turėjote rungtynes, šiandien sportuojate, vėliau vėl laukia du mačai. Kaip darbas vyksta tokiu įtemptu grafiku?

REKLAMA

Atsistatymas ir, sakau, vakar rungtynės gavosi labai geros, pagal planą. Gavome pažaisti su visais žaidėjais, kartais galima aukoti ir rezultatą, jei kažkokia situacija prieitų prie tokio dalyko, bet visi žaidė tiek, kiek būtų treniravęsi sekmadienio vakarą čia. Paprastai likus dienai būna sunkesnė treniruotė, išvakarėse – lengvesnė, tai vakar viskas gavosi idealiai. Reikia suprasti tuos varžovus ir jų situaciją, ir jų talentą.

Kokia šį sezoną yra „Panathinaikos“ ir ką gali lemti jų trenerio atleidimas?

Mes tik galime filosofuoti apie trenerio atleidimą ir ką jis gali lemti. Sukrečia kartais, dažniausiai į gera išeina, ypač trumpalaikėje perspektyvoje, tikėsimės rytoj taip nebus. Komanda yra su didžiuliu talentu, pagal skaičius daug kur Eurolygoje pirmauja puolimo situacijose. Gynyba vėl yra raktas į tą pergalingą kelią, suprasti, kur, ką ir kaip atakuojame. Prieš „Olympiacos“ tai darėme labai paprastai, o prieš Pasvalį žaidėme įspūdingai ir nelabai aš kreipiu dėmesį į varžovą. Labai svarbu žaidėjų reakcija į kažkokius judesius, prisitaikymas. Turime tai atlikti geriau nei tai darėme Pirėjuje. Komanda yra super talentinga puolime, ir žalos galinčių pridaryti gynėjų yra aibė, „centrai“ galingi, „ketvirti numeriai“ skirtingi, Papapetrou ką tik grįžęs po karjeros pasirodymo, su įspūdingais skaičiais. Neapsiginsime –nelaimėsime, tokia visada yra situacija su „Žalgiriu“.

REKLAMA
REKLAMA

 Ar ta situacija yra kažkiek sudėtingesnė, kai nežinote, kas gali pasikeisti atleidus trenerį?

Na kaip, iš vienos pusės sunku kažką tokio įvesti per dvi dienas. Pasikeitė penktadienį, prieš pat mūsų rungtynes, šeštadienį jie patys žaidė, sekmadienį, pirmadienį turėjo pasiruošimą. Bus gal koks vienas kitas derinukas, kažkurie žaidėjai gaus daugiau pasitikėjimo, o kažko svarbaus čia nepakeisi. Manau, kad reikia į save žiūrėti. Jie žiūri mūsų video, mes žiūrime jų. Jie stebės, kur mus pagavo „Olmypiacos“ ir bandys kažką daryti panašiai, o mes tam ruošimės.

„Panathinaikos“ vis dėlto vadinama Nicko Calatheso komanda, kaip reikia jį stabdyti ir kas yra pagrindiniai jo pagalbininkai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Reikia rizikuoti, kažką reikia atiduoti tokiam žaidėjui. Negali visko. Bandysime, kad neįeitų į baudos aikštelę. Fredette‘as yra įspūdingas „scoreris“, DeShaunas Thomasas irgi žaidžia puikų sezoną, negalime jo palikti vienas prieš vieną, negalime leisti įžaidėjų į stiprias rankas. Per tas dvi dienas bus dar dvi video sesijos, šiandien turime vakarinę treniruotę, rytoj – rytinę. Turime laiko dar išsiaiškinti, tačiau puolime žaisime „Žalgirio“ krepšinį.

Esate ne kartą minėjęs apie kai kuriuos varžovus, kad jų ūgis yra pridaręs daug problemų. „Panathinaikos“ irgi tai turi, kai išeina su Georgios Papagianniu ir Ioanniu Papapetrou?

 Taip, bet jų ūgis labiau reiškiasi kitose, „antroje, trečioje, ketvirtoje“ pozicijose. Kai išeina Papagiannis ar Vougioukas, aišku, kad komandos juos atakuoja su „pikenrolais“, bando juos ištraukti toliau nuo krepšio, mes tai irgi darysime, tai nėra jokia paslaptis, nors jų „size‘as“ išties yra įspūdingas. Bet ne dėl to pralaimime kai kuriose situacijose. Mes dar daug kur labai į viršų ir į apačią svyruojame, neatliekame visko, ko tikiuosi ateityje. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų