REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis su keliais bendražygiais antradienį pasiūlė viešai transliuoti Seimo seniūnų sueigos ir valdybos posėdžius.

Valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis su keliais bendražygiais antradienį pasiūlė viešai transliuoti Seimo seniūnų sueigos ir valdybos posėdžius.

REKLAMA

R. Karbauskis, Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius bei Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė Guoda Burokienė siūlo šių posėdžių įrašus skelbti internete taip, kaip šiuo metu skelbiami Seimo plenarinio posėdžio, Seimo komitetų ir komisijų posėdžių įrašai.

„Mūsų iniciatyva buvo pradėti transliuoti anksčiau visuomenei praktiškai neprieinami  Seimo komitetų, komisijų posėdžiai. Jų įrašai dabar lengvai randami internete. Šiandien žengiame dar vieną žingsnį didesnio Seimo atvirumo link - viešumas ir skaidrumas reikalautų visuomenei atverti ir kitus posėdžius“, – pranešime cituojamas R. Karbauskis.

„Manau, žmonės turi teisę žinoti ir matyti, kaip klausimai sprendžiami seniūnų sueigoje bei Valdyboje, juk ten formuojama Seimo posėdžių darbotvarkė, priimami sprendimai, susiję su Seimo biudžeto panaudojimu, komandiruotėmis, Seimo ūkio tvarkymu“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo vicepirmininko A. Nekrošiaus teigimu, viešumas Seime užtikrina Seimo narių atskaitomybę rinkėjui.

„Tauta suteikia Seimo nariams mandatą, tad yra natūralu, kad žmonės domisi ir nori žinoti, kaip Seime, jo seniūnų sueigoje ar Valdyboje yra priimami sprendimai, kaip jie yra motyvuoti, kaip balsavo jų rinktas Seimo narys. Posėdžių transliacijos šią, Lietuvos žmonių vykdomą, „parlamentinę kontrolę“ užtikrina“, – kalbėjo A. Nekrošius.

REKLAMA

Pasak Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkės Guodos Burokienės, praktika viešinti tik dalies Seimo padalinių veiklą buvo keista ir ydinga.

„Mūsų siūlomi pakeitimai visus Seimo padalinius traktuoja vienodai – visur būtina užtikrinti tuos pačius viešumo ir skaidrumo standartus“, – tvirtino politikė.

Valstiečių registruotose Seimo statuto pataisose nurodoma, kad valdybos ir seniūnų sueigos posėdžiai, išskyrus uždarus posėdžius ir posėdžius, kurie rengiami apklausos būdu, yra transliuojami internetu ir šių posėdžių vaizdo įrašai skelbiami viešai Seimo valdybos nustatyta tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų