REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Microsoft“ savo padalinyje Japonijoje įvedė 4 darbo dienų per savaitę grafiką ir paskelbė stulbinančius rezultatus – efektyvumas išaugo 40 proc. 

„Microsoft“ savo padalinyje Japonijoje įvedė 4 darbo dienų per savaitę grafiką ir paskelbė stulbinančius rezultatus – efektyvumas išaugo 40 proc. 

REKLAMA

JAV gigantė „Microsoft“ mėnesį atliko eksperimentą, kurio metu buvo išbandoma keturių darbo dienų per savaitę sistema, rašoma CNBC. Bendrovė pastebėjo, kad darbuotojų efektyvumas išaugo. Maža to, buvo sunaudota mažiau popieriaus ir elektros energijos. 

Eksperimentas buvo vykdomas šių metų rugpjūtį, kaip programos „Work Life Choise Challenge 2019 Summer“ dalis. Net 2300 Japonijos „Microsoft“ padalinio darbuotojų gavo papildomą laisvą dieną kiekvieną penktadienį. Bendrovė nemažino užmokesčio ir neišskaičiavo šių dienų iš kasmetinių atostogų. 

„Microsoft“ pripažino, kad eksperimentas buvo sėkmingas ir pareiškė, kad svarsto jo kartojimą. Pagrindinės šio eksperimento išvados:

REKLAMA
REKLAMA

- Produktyvumas, matuojamas pardavimų skaičiumi vienam darbuotojui, išaugo 39,99 proc., palyginus su 2018-ųjų rugpjūčio rezultatais.

- Siekiant kažkaip kompensuoti trūkstamas valandas buvo peržiūrėta susitikimų tvarka: daugelis jų tapo internetinėmis konferencijomis, o likusios buvo apribotos iki 30 minučių trukmės. 

REKLAMA

- Keturias dienas dirbantys „Microsoft“ darbuotojai 25,4 proc. rečiau ėmė laisvadienius. 

- Elektros energijos suvartojimas sumažėjo 23 proc., popieriaus – net 58 proc.

- 92,1 proc. eksperimento dalyvių pareiškė, kad jiems patiko keturių dienų darbo savaitės grafikas. Kai kurie prisipažino, kad jiems buvo sunku ilsėtis penktadienį, žinant, kad aplinkiniai tą dieną dirba.

- Persidirbimas – vienas iš didžiausių Japonijos darbo kultūros problemų. Valdžios duomenimis, 2016-aisiais beveik ketvirtadalis bendrovių reikalavo iš savo darbuotojų dirbti papildomai daugiau nei 80 valandų per mėnesį. 2017-aisiais šalyje dėl pervargimo ir jo sukelto streso mirė 190 žmonių.

- 2019-aisiais Japonijoje įsigaliojo įstatymas, kuris apribojo viršvalandžius iki 45 valandų per mėnesį ir 360 valandų per metus. Pažeidus šį įstatymą verslo atstovai turėtų sumokėti iki 300 tūkst. jenų (apie 2700 eurų) baudą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų