REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus kadenciją baigsiantis Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pasakė, ką veiks ateityje. Jo artimiausias planas – išvykti ir dirbti Anglijoje.

Netrukus kadenciją baigsiantis Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas pasakė, ką veiks ateityje. Jo artimiausias planas – išvykti ir dirbti Anglijoje.

REKLAMA

„Savaitgalį turėjau laiko, kalbėjausi su šeima, viena iš galimybių – greičiausiai, rinksiuosi specialiojo atašė pareigybę Jungtinėje Karalystėje. Sakykime, tai – didžiausia tikimybė, kad aš taip pasielgsiu“, – kalbėjo jis naujienų portalo tv3.lt studijoje.

Anglijoje L. Pernavas dirbtų statutinio pareigūno darbą. Jungtinėje Karalystėje šiuo metu gyvena daugiau nei 200 tūkst. lietuvių, skaičiuojant su Airija, jų yra dar daugiau.

„Aš manau, kad tai būtų pakankamai įdomus darbas, mes apie tai su premjeru irgi esame kalbėję, manau, kad jeigu viskas gerai, tai taip ir bus“, – sakė L. Pernavas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kol kas planuojama, kad jei L. Pernavas vyks dirbti į Angliją, pirmąjį pusmetį jis ten gyvens vienas, be šeimos.

„Išvykti su šeima per kelias dienas būtų sudėtinga, nemanau, kad reiktų tokio streso mano šeimai. Manau, kad mažiausiai artimiausią pusmetį aš būsiu vienas“, – dėstė jis.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad policijos vadovu penkerių metų kadencijai buvo paskirtas 2014 metų lapkričio 11 dieną. 

Intensyviai mokėsi anglų kalbos

L. Pernavas pastaruoju metu aktyviai mokėsi anglų kalbos ir tv3.lt šiemet vasarį teigė, kad intensyvūs anglų kalbos kursai yra niekaip nesusiję su artėjančia jo kadencijos pabaiga: „Anglų kalbą mokausi jau seniai, tiesiog šiuo metu – intensyviau. Turbūt visiems akivaizdu, kad policijos generaliniam komisarui nuolat tenka bendrauti su kolegomis iš kitų šalių, įvairiuose formatuose atstovauti policiją užsienyje, tad kuo toliau, tuo labiau reikalingos geros anglų kalbos žinios.“

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar pasibaigus generalinio komisaro kadencijai policijos vadas ruošiasi išbandyti save tarptautiniuose vandenyse, L. Pernavas nukirto, kad tokių planų neturi.

„Visi pareigūnai turi daug ir įvairių galimybių įvairiuose tarptautiniuose formatuose, nemaža dalis mūsų pareigūnų jomis pasinaudoja. Tačiau aš šiuo metu apie tai negalvoju, nes esu susikoncentravęs ties darbu dabartinėse pareigose“, – teigė L. Pernavas. Tuo pačiu tv3.lt pašnekovas sutiko, kad mokėti anglų kalbą yra būtina, ypač užimant tokias pareigas, kaip jo: „Vykdant pavestas užduotis, nuolat tenka atstovauti Lietuvos policijai tarptautinėse teisėsaugos įstaigose (Europole, Interpole), dalyvauti ES policijos vadovų susitikimuose, vykdant tarptautinius projektus, bendradarbiavimo sutartis, dalintis Lietuvos policijos patirtimi. Praėjusių metų pabaigoje skaičiau pranešimą anglų kalba Europole. Kaip policijos vadovui, man nuolat tenka priiminėti užsienio šalių teisėsaugos įstaigų atstovų delegacijas ir pristatinėti Lietuvos policijos veiklą bei aktualijas. Kad šios funkcijos būtų vykdomos kokybiškai, man būtina gebėti bendrauti aukštesnio lygio anglų kalba ir plėsti profesinių terminų žodyną.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė sakė, kad jis įgyvendino jam pavestas užduotis, tačiau „vadovų kaita – tai sveikas požiūris“.

Pagal dabartinę tvarką, policijos generalinį komisarą skiria prezidentas, gavęs Vyriausybės teikimą. Remiantis šia tvarka Vyriausybė turėtų nuspręsti teikti pasiūlymą prezidentui Gitanui Nausėdai atleisti L. Pernavą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų