REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
2
Evelina Sašenko (nuotr. Organizatorių)

Gyvenime viskas susidėlioja į vietas taip, kaip reikia. Tuo dainininkė Evelina Sašenko visiškai tikra.

2

Gyvenime viskas susidėlioja į vietas taip, kaip reikia. Tuo dainininkė Evelina Sašenko visiškai tikra.

REKLAMA

„Kai studijų laikais sumaniau savo bakalaurinio pasirodymo dalį skirti unikaliam kompozitoriui Frederikui Šopenui, juk nė tikėtis negalėjau, kad po dešimtmečio programa vis dar skambės koncertų salėse“, – ji sako ir priduria, kad joks kitas kompozitorius taip neužveda. Skambant Šopenui jai norisi šypsotis ir šokti valsą.

Muzika Evelinos šeimoje visada buvo pirmoje vietoje. „Ar gali būti kitaip, kai tavo tėtis – muzikantas, geros muzikos yra pilni mūsų namai“ – šypsosi ir pasakoja, kad vinilo plokštelė su Šopeno muzika plokštelių grotuve sukdavosi dažnai, rašoma pranešime spaudai.

Pirmasis, Evelinos atliekamas šio kompozitoriaus kūrinys suskambo „Dainų dainelės“ konkurse. Jaunajai dainininkei tuomet buvo vos dvylika metų. „Šopeno muzika man brangi ne tik dėl skambesio, bet ir dėl to, kad kompozitorius yra lenkų kultūros simbolis, tikras įkvėpimo šaltinis“, – sako dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Frederikas Šopenas yra palikęs dainų, bet jo pagrindinis balsas buvo fortepijonas, tad būtent etiudai, preliudai ir kitos pjesės buvo pasirinktos programai, kurioje pianistinius perlus Evelina pavertė dainomis, o dar tiksliau – vokalinėmis džiazo kompozicijomis.

REKLAMA

Programoje skamba aranžuotės, kurias E. Sašenko kūrė su fortepijono prigimties žinovu, estetu ir virtuozišku improvizuotoju Dmitrijumi Golovanovu, o aranžuotes įgyvendino specialiai suburtas kvartetas. Evelina sako, kad kiekvienais metais projektas pasipildo naujomis aranžuotėmis, kinta, auga ir nuolat yra gludinamas.

„Ši programa yra kitokia, ypatinga, – sako solistė. – Ir aš, ir muzikantai jai jaučiame didžiulę simpatiją. Kažkas šioje muzikoje yra kitokio…“. Be abejonės, šv. Kotrynos bažnyčios aplinka ir garsas dar paaštrina įspūdį, apie kurį kalba Evelina.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su Evelina, pianistu Dmitrijumi Golovanovu, kontrabosistu Donatu Bagursku ir būgnininku Gediminu Augustaičiu dar pasirodys saksofonininkas Janas Maksimovičius.

„Jis – neeilinis menininkas, tiesiog įsimylėjau jo saksofono skambesį ir požiūrį į muziką“, – Evelina visada kruopščiai renkasi, su kuo dalinsis scena.

Džiazo improvizacijomis pulsuojančią Šopeno muzikos programą klausytojams ji pristato bent kartą metuose. Šiais metais tai nutiks lapkričio 27-ąją Šv. Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų