REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruzdintos bulvytės yra labai mėgstamas patiekalas, kuris gruzdinamas riebaluose, o papildomą skonį joms suteikia nemažas kiekis druskos. Tiesą sakant, turėtumėte vengti šio greito maisto arba bent jau nevalgyti jo kiekvieną dieną. Mėgaujantis šiomis bulvytėmis kasdien galite sulaukti nepageidaujamų sveikatos problemų, rašoma foodprevent.com.

Gruzdintos bulvytės yra labai mėgstamas patiekalas, kuris gruzdinamas riebaluose, o papildomą skonį joms suteikia nemažas kiekis druskos. Tiesą sakant, turėtumėte vengti šio greito maisto arba bent jau nevalgyti jo kiekvieną dieną. Mėgaujantis šiomis bulvytėmis kasdien galite sulaukti nepageidaujamų sveikatos problemų, rašoma foodprevent.com.

REKLAMA

Priaugsite nepageidaujamo svorio

Gruzdintose bulvytėse gausu angliavandenių, kas iš tiesų nėra blogas dalykas. Tačiau gruzdintos bulvytės turi rafinuotų angliavandenių (perdirbtų), todėl jie patenka į „blogųjų“ kategoriją ir nebūtinai virsta energija.

Reiškia, kad jūsų kūnas jas virškina lėtai. Pridėkite tai, kad gaminimo metu buvo sunaikinta daug maistinių medžiagų, todėl greitas maistas virškinsis daug lėčiau. Tai privers jaustis vangiai, tad agliavandeniai nevirtę energija pasivers į riebalus.

REKLAMA
REKLAMA

Padidėja diabeto ir širdies ligų rizika

Gruzdintos bulvytės yra permirkusios nesveikais riebalais. Vartodami jas itin dažnai padidinsite blogojo cholesterolio kiekį organizme ir tuo pačiu padidės širdies ligų rizika. Šis faktas keletą kartų buvo patvirtintas, įskaitant 1976 m. pradėtą slaugytojų sveikatos tyrimą.

REKLAMA

Šiame tyrime dalyvavo daugiau nei 100 tūkst.  slaugytojų nuo 30 iki 55 metų. Visų tiriamųjų buvo klausiama apie jų mitybos įpročius, įskaitant tai, ar jie vartojo gruzdintą maistą, ar ne, ir kaip dažnai. Tyrėjai padarė išvadą, kad dažnas tokio maisto vartojimas buvo susijęs su 2 tipo diabeto rizika ir su koronarinių arterijų liga.

Padidėja vėžio rizika

Ilgą laiką buvo nesutariama ar gruzdintas maistas, pavyzdžiui, gruzdintos bulvytės, gali padidinti vėžio riziką ar sumažinti. Nors nuosprendis nėra iki galo aiškus, neseniai atliktame tyrime su žiurkėmis nustatyta, kad bulvytėse randama medžiaga, vadinama akrilamidu, gali sukelti vėžį.

REKLAMA
REKLAMA

Padidėja inkstų ligų ir insulto rizika 

Prancūziškos bulvytės yra padengtos druska, o tai gali sukelti nemažai sveikatos problemų. Nustatyta, kad asmenys, kurie vartoja daug druskos, padidina aukšto kraujospūdžio riziką. Ir visas tas kraujotakos sistemos sutrikimas gali sukelti širdies, inkstų ligas ar insultą.

Pakinta smegenų ir nervų funkcijos

Atsimenate tą baisų teršalą gruzdintų bulvyčių viduje, vadinamą akrilamidu? Taip, kaip paaiškėjo, jis taip pat gali sukelti neurologinę žalą. Amerikos chemijos draugijos mokslininkai nustatė, kad „akrilamidas gali sukelti nervų pažeidimus žmonėms, įskaitant raumenų silpnumą ir sutrikusį raumenų koordinavimą.“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau atlikti laboratoriniai tyrimai rodo, kad „lėtinis cheminės medžiagos poveikis gali pažeisti nervų ląsteles smegenyse ir galėtų turėti reikšmės neurodegeneracinės ligos vystymuisi. “ Padidėja ankstyvos mirties rizika

Nutukimas, širdies ligos, vėžys, insultas, 2 tipo diabetas, inkstų ligos, nervų ir smegenų funkcijos sutrikimas. Visi šie dalykai ne tik daro didelę įtaką kasdieniam gyvenimui, bet yra ir vienos iš pagrindinių mirties priežasčių. Tad natūralu, nuolat valgant prancūziškas bulvytes padidės mirties rizika.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų