REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai tapo dar viena „Betsafe–LKL“ komanda, patekusia į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą.

Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkai tapo dar viena „Betsafe–LKL“ komanda, patekusia į antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) etapą.

REKLAMA

Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai antrose pirmojo etapo rungtynėse 87:61 (19:15, 18:14, 26:15, 24:17) nugalėjo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) atstovus Molėtų „Ežerūną“.

Pirmas rungtynes išvykoje kėdainiečiai buvo laimėję 102:70, tad antrame susitikime tiesiog atliko formalumus.

Atsakomojoje dvikovoje Molėtų krepšininkai kurį laiką pirmavo tik rungtynių starte (5:3, 7:5), o vėliau „Nevėžis“ perėmė iniciatyvą į savo rankas ir išlaikė ją iki paskutinės rungtynių sekundės.

Pirmus du kėlinius žaidę gana ramiai, Kėdainių krepšininkai dar labiau atitolo po pertraukos trečiajame kėlinyje, kurį laimėjo 26:15, o jų persvara vienu metu siekė 26 taškus (61:35).

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame ketvirtyje molėtiškiai deficitą buvo šiek tiek sumažinę, tačiau vėliau Kėdainių krepšininkai vėl pabėgo ir rimtesnė intriga į susitikimą nebegrįžo.

REKLAMA

Verta paminėti, jog „Nevėžis“ rungtynėse vertėsi ne pilnos sudėties – dėl traumos nerungtyniavo Laurynas Beliauskas, o dėl pritaikytų sankcijų aikštelėje nepasirodė ir ekipos aukštaūgis Viny Okouo.

Antrajame etape „Nevėžis“ susitiks su viena iš trijų „Betsafe–LKL“ komandų: „Šiauliais“, Prienų „CBet“ arba Alytaus „Sintek–Dzūkija“, kurios taip pat eliminavo savo varžovus iš žemesnės lygos.

Burtai bus traukiami trečiadienį 11 valandą, jų traukimo ceremoniją tiesiogiai stebėti galėsite LKL „Facebook“ puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal turnyro reglamentą, dvi aukščiausias pozicijas (neskaitant pirmų keturių „Betsafe–LKL“ komandų) praėjusiame užėmusios ekipos, nugalėjusios varžovus iš NKL, pateks iškart į ketvirtfinalį.

Tokiomis tapo Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (5 vieta) ir Utenos „Juventus“ (6 vieta).

„Nevėžis“: Matas Jucikas 20 (8 atk. kam.), Panagiotis Kalaitzakis 19, Ignas Labutis 11, Kevinas Chamas 9;

„Ežerūnas“: Rokas Gadiliauskas 15, Dominykas Bučas 12, Justas Šukelis 10, Tauras Ulevičius 6;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų