REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame prestižiniame ATP 1000 serijos „Rolex Paris Masters“ vyrų teniso turnyre iš tolesnės kovos pasitraukė 29-erių metų lietuvis Ričardas Berankis (ATP-70). 

Paryžiuje (Prancūzija) vykstančiame prestižiniame ATP 1000 serijos „Rolex Paris Masters“ vyrų teniso turnyre iš tolesnės kovos pasitraukė 29-erių metų lietuvis Ričardas Berankis (ATP-70). 

REKLAMA

Pirmą kartą karjeroje šio turnyro kvalifikaciją įveikęs lietuvis per 1 valandą 22 minutes 4:6, 3:6 pralaimėjo 24-erių metų britui Kyle‘ui Edmundui (ATP-75), nutraukusiam 8 pralaimėjimų seriją. 

R.Berankis per karjerą ATP 1000 serijos vienetų turnyrų pagrindiniuose etapuose lieka laimėjęs tik vieną mačą.

Tai jis padarė dar 2011 m. Indian Velse (JAV). Anksčiau skelbta, kad šis turnyras veikiausiai bus paskutinis R. Berankio sezone, tačiau lietuvis yra pateikęs paraišką dalyvauti „Challenger“ serijos turnyre Slovakijoje kitą savaitę. Ten R. Berankis kol kas yra trečias pagal skirstymą.

R. Berankis pirmasis susikūrė „break pointą“, bet penktajame geime nepajėgė jo laimėti. Dešimtajame geime K.Edmundas turėjo dvi progas tašku baigti setą. Laimei, R. Berankis du kartus sėkmingai sužaidė savo padavimų metu ir sugebėjo atsitiesti (40:40).

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtasis geimas taip greitai nesibaigė. R. Berankis keturis kartus iš eilės nepajėgė vienu tašku užbaigti savo padavimų serijos, o K. Edmundas vis laikėsi ir nepasidavė. Britas galiausiai susikūrė trečiąjį „break pointą“, bet prastai pataikė į kamuoliuką. K. Edmundas nenuleido rankų ir čia pat gavo ketvirtąją progą. R. Berankis kamuoliuką įžaidė tik antruoju mėginimu, K.Edmundas sėkmingai išnaudojo visą aikštės plotą, išprovokavo lietuvio klaidą ir laimėjo beveik 10 min. trukusį lemiamą pirmojo seto geimą.

REKLAMA

Antrojo seto pradžioje R. Berankis atrodė visiškai palūžęs.

Antrajame geime jis pralaimėjo savo padavimų seriją, o vėliau ta pati istorija pasikartojo ketvirtajame geime, kai lemiamu metu R. Berankis raketės rėmu smūgiavo kamuoliuką aukštai į viršų ir atsiliko 0:4. Ilgą nesėkmių seriją lietuvis nutraukė tik šeštajame geime, laimėdamas savo padavimų seriją (1:5). Septintajame geime R. Berankis netikėtai lengvai „sausu“ rezultatu laimėjo brito padavimų seriją, o vėliau „sausai“ laimėjo ir savo padavimų seriją (3:5). Devintajame geime britas baigė juokauti ir užtikrintai laimėjęs savo padavimų seriją žengė į kitą etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Šie tenisininkai jau buvo susitikę 2014 m. „Challenger“ turnyre Kazachstane. Tada pusfinalyje lietuvis iškovojo nelengvą pergalę – 5:7, 6:4, 6:0.

K. Edmundas 2018 m. ATP vienetų reitinge buvo pakilęs net iki 14-os vietos. Pernai jis laimėjo ir kol kas vienintelį karjeroje ATP 250 serijos vienetų turnyrą, o „Australian Open“ turnyre pasiekė pusfinalį. Tiesa, 2019 m. brito rezultatai gerokai suprastėjo. „Didžiojo kirčio“ turnyruose jis neįveikė antrojo rato barjero, o pastaruoju metu pateko į didelę žaidybinę „duobę“.

K. Edmundas vienetų varžybose pralaimėjo 8 mačus iš eilės ir nebuvo iškovojęs pergalės nuo rugpjūčio 6 d. R. Berankiui atiteko 35 ATP vienetų reitingo taškai ir 19,8 tūkst. eurų.

ATP 1000 serijos vyrų teniso turnyro Paryžiuje prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 5,207 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų