REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trokštate savaitgalį nustebinti savo giminę gardžiais užkandžiais? Išbandykite šias namines bandeles su kopūstais, kurios tikrai nepaliks abejingų.

Trokštate savaitgalį nustebinti savo giminę gardžiais užkandžiais? Išbandykite šias namines bandeles su kopūstais, kurios tikrai nepaliks abejingų.

REKLAMA

Tešla: 1 stiklinė pieno; 2 v.š. cukraus; 0,5 a.š. druskos; 100 gr. sviesto; 70 gr. aliejaus; 2 kiaušiniai; 7-11 gr. sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais); apie 5 stiklinės miltų.

Įdarui: kopūstas; svogūnas; morka; 1 kiaušinis; mėgstami prieskoniai; kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių).

GAMINIMAS

Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų.

Jei limpa, įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą, tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

REKLAMA
REKLAMA

Kol tešla kyla, ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių, tai jūsų fantazijos ir noro reikalas :)

REKLAMA

Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią).

Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime, pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

Šaltinis: Jurgittos receptai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų