REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (2/2) krepšininkai praleido vos 56 taškus, įsirašė antrą iš eilės pergalę Eurolygoje, bet Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas tuo, ką išvydo aikštėje.

Kauno „Žalgirio“ (2/2) krepšininkai praleido vos 56 taškus, įsirašė antrą iš eilės pergalę Eurolygoje, bet Šarūnas Jasikevičius nebuvo patenkintas tuo, ką išvydo aikštėje.

REKLAMA

Lietuvos čempionai penktadienį namie 70:56 (14:20, 19:8, 22:17, 15:11) surakino Vilerbano ASVEL (2/2).

„Žalgiris“ atsiliko po pirmųjų dešimties minučių, bet antro kėlinio pradžioje spurtavo 14:0 ir išsiveržę į priekį visą likusį rungtynių laiką neprisileido svečių arčiau nei per septynis taškus.

Tam nesutrukdė ir tai, kad per pirmas penkias ketvirto kėlinio minutes kauniečiai nepelnė nė taško.

Prieš pradėdamas vertinti auklėtinių pasirodymą Š. Jasikevičius pranešė liūdnas žinias ir pergalę skyrė ekipos treneriui-skautui Evaldui Beržininkaičiui.

REKLAMA
REKLAMA

„Pergalę noriu paskirti Evaldui Beržininkaičiui, vakar mirė jo tėtis. Šiandien jis negalėjo būti su mumis. Labai galvojame apie jį ir palaikome“, – sakė treneris.

REKLAMA

Pereidamas prie to, kas vyko aikštėje, Š. Jasikevičius dėkojo sirgaliams, kurie vėl išpirko visus bilietus ir išskyrė „skystą“ žaidimą pirmame kėlinyje.

„Pirmas kėlinys man visiškai nepatiko, žaidėjai buvo perspėti, bet nesureagavo. Vienu momentu buvome skysti, sirgaliai mus pastūmė.

Nesugebėjau įlisti žaidėjams į galvas, gal tas rezultatas Miunchene (kai ASVEL pralaimėjo 41 tašku, – aut. past.) užmigdė mūsų žaidėjus. Stengiamės juos įspėti, bet išėjome labai skystai. Šiai dienai svarbiausia rinkti pergales, bet jeigu kalbame apie žaidimo gerinimą, kaip jau nuskambėjau, augant iš berniukų į vyrus, tiek rungtynės su „Rytu“, tiek čia man nepatiko. Pirmoje pusėje buvome išstumdyti, jie gaudavo kamuolius kur norėjo“, – teigė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečius gelbėjo gynyba. Jeigu per pirmas dešimt minučių buvo praleista 20 taškų, per likusius kėlinius vos 36.

Gynybą besikeičiant išskyręs Š. Jasikevičius kiek sukritikavo kelis žaidėjus, neįvardindamas pavardžių.

„Besikeičiant visais žaidėjais gynyba mus gelbėjo. Pataikėme labai svarbių tritaškių, kai nerodėme solidaus komandinio žaidimo ir tai pastūmėjo mus. Esu labai patenkintas tašku, bet taip pat šiam periodui reikia gerinti žaidimą ir nesu tikras, kad kai kurie žaidėjai tą daro, nes daro tas pačias klaidas“, – teigė Šaras.

Jis gyrė veteranus Paulių Jankūną su Artūru Milakniu. Pirmasis davė „Žalgiriui“ fiziškumo, kurio trūko pirmame kėlinyje, o antrasis smeigė kelis svarbius tritaškius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Paulius kol kas žaidžia puikiai, yra geros formos ir su laiku duos dar daugiau. Tai žmogus, kuris labai jau nenustebs. Jeigu jį apstumdys, tai jis kitą kartą jau susiims. Jis buvo vienas tų, kuris davė tą toną.

Jis labai svarbus, ypač rūbinėje. Naujokai dar dėl daug ko yra apstulbę ir pasimetę, todėl Paulius duoda labai daug“, – veteraną gyrė „Žalgirio“ treneris.

Likus žaisti dvi minutes, kai rezultatas jau nekėlė abejonių, Š. Jasikevičius į aikštę išleido 18-metį estą Kerrą Kriisą, kuris netrukus baudos metimu įsirašė pirmą tašką Eurolygoje. Tai buvo įžaidėjo debiutas turnyre, įprastai jis žaidžia dublerių komandoje ir kartais padeda pagrindinei ekipai.

REKLAMA

„Situacija jam nėra lengva, nes yra mėtomas. Nors sistema panaši, bet deriniai skirtingi. Bet jei išėjęs  prieš 15 tūkst. iškelia pirštą į viršų, tai rodo, kad pasitikėjimo jam netrūksta. Tikrai ne estiškas bachūras. Malonu su juo bendrauti. Dar vienas talentingas žaidėjas mūsų sistemoje. Bet reikia panaudoti tą pačią frazę: talentingų daug, bet į aukščiausią lygį išlenda vienetai. Viskas priklauso nuo jo. Labai smagus vaikis, gyvas, šypsosi visą laiką“, – juokavo treneris.

Metant K. Kriisai baudą, visa „Žalgirio“ arena atsistojo ant kojų ir palaikė jaunuolį plojimais.

„Įspūdinga buvo arenos ovacijos. Apstulbau pats. Nežinau, kaip jis užmiega, greitai ar ne, bet man tokioje situacijoje, būnant tokio amžiaus, būtų sunkoka užmigti. Tikėsimės, kad tai bus jam didžiulis postūmis į priekį“, – pratęsė Š. Jasikevičius.

Penktojo turo rungtynes „Žalgiris“ žais kitą trečiadienį, kai vėl namie priims Sankt Peterburgo „Zenit“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų