REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio vakarą Londono „O2“ arenoje – ypatingas bokso vakaras. Pirštines surems nė karto nepralaimėję pasaulio čempionai – amerikietis Regisas Prograisas ir britas Joshas Tayloras.

Šeštadienio vakarą Londono „O2“ arenoje – ypatingas bokso vakaras. Pirštines surems nė karto nepralaimėję pasaulio čempionai – amerikietis Regisas Prograisas ir britas Joshas Tayloras.

REKLAMA

Tai bus prestižinio turnyro „World Boxing Super Series“, kuriame varžosi geriausi planetos boksininkai, finalas antrojo lengvojo svorio kategorijoje (iki 63,5 kg). Taip pat bus kovojama dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) superčempiono ir IBF (Tarptautinės bokso federacijos) čempiono titulų. Pirmąjį diržą gins R. Prograisas, antrąjį – J. Tayloras.

30-metis 173 cm ūgio JAV sportininkas profesionalų ringe laimėjo visas 24 kovas. Jis net 20 kartų nokautavo varžovus.

„World Boxing Super Series“ varžybų ketvirtfinalyje amerikietis 12-os raundų akistatoje palaužė Didžiosios Britanijos atstovą Terry Flanaganą. Pusfinalyje buvo nugalėtas baltarusis Kirilas Relichas. R. Prograisas oponentą pasiuntė į nokautą 6-ajame raunde ir atėmė iš jo WBA superčempiono vardą.

REKLAMA
REKLAMA

28-erių 178 cm J. Tayloras profesionalų varžybose įveikė visus 15 priešininkų, 12 iš jų nokautavo.

Turnyro ketvirtfinalyje jis privertė pasiduoti amerikietį Ryaną Martiną, kurį nokautavo 7-ajame raunde. Pusfinalyje J. Tayloras sulaukė rimtesnio pasipriešinimo, bet vis tiek 12-os raundų mūšyje laimėjo prieš Baltarusijos boksininką Ivaną Barančiką bei paliko jį be IBF čempiono diržo.

REKLAMA

Ir R. Prograisas, ir J. Tayloras prieš kovą gyrė save ir žadėjo švęsti pergalę.

„Pasitikiu savimi, esu pajėgus jį įveikti. Ringe esu ne tik greitas, puikios reakcijos, bet ir smūgiuoju galingai. Jei varžovas pasiūlys atvirą kovą, tai bus „šunų peštynes“, greitai gaus į smakrą ir bus nokautuotas. Jei Prograisas laikysis distancijos, jis nepasieks manęs, nes yra žemesnis. Be to, esu sumanesnis kovotojas. Abu esame nenugalėti, abu alkani, todėl bus įdomi kova“, – kalbėjo J. Tayloras.

„Aš esu universalesnis boksininkas už Taylorą. Mano oponentas daug nuveikė ringe – jis sėkmingai kovojo trijose skirtingose svorio kategorijose. Tayloras jau galėtų baigti karjerą, bet jis vis dar geras boksininkas. Tačiau aš jam vis tiek išspardysiu užpakalį šeštadienį“, – pareiškė R. Prograisas.

REKLAMA
REKLAMA

Boksininkai grumsis dėl legendinio Muhammado Ali trofėjaus. Turnyro nugalėtojui atiteks 10 milijonų JAV dolerių.

J. Tayloro ir R. Prograiso akistatą tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports+“ kanalas. Transliacijos pradžia šeštadienį – 21.10 val. Iš pradžių bus parodyta keletas įžanginių kovų. Pagrindinis mūšis numatytas jau po vidurnakčio Lietuvos laiku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų