REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė netrukus baigs dar vieną siaubingą savo „žygį“ Europos futbolo padangės link. Anksčiau dar bent teorinių galimybių ir patyliukais galvoje nugulusių vilčių turėjusiai nacionalinei komandai teliko „simbolinė“ 500 tūkst. eurų vertės misija. Tiesa, labai prastai su futbolu – ne tik Lietuvoje, bet ir visame Pabaltyje.

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė netrukus baigs dar vieną siaubingą savo „žygį“ Europos futbolo padangės link. Anksčiau dar bent teorinių galimybių ir patyliukais galvoje nugulusių vilčių turėjusiai nacionalinei komandai teliko „simbolinė“ 500 tūkst. eurų vertės misija. Tiesa, labai prastai su futbolu – ne tik Lietuvoje, bet ir visame Pabaltyje.

REKLAMA

Valdo Urbono diriguojamas orkestras atrankoje į 2020-ųjų Europos čempionatą taip ir „nesusigrojo“, o savo apmaudų pasirodymą baigė žymiai anksčiau laiko – dabar nėra net teorinių galimybių, kad lietuviai pakils iš paskutinės savo grupės vietos.

Mūšiai dėl bilieto į Europos pirmenybes prasidėjo dar kovo mėnesį. Dabar, spalį, lietuviai yra garantuoti tik dėl vieno – B grupės dugnas bus nudažytas trispalve.

REKLAMA
REKLAMA

Į priekį Lietuvos rinktinė praleido ne tik pajėgias Ukrainos, Portugalijos bei Serbijos komandas, bet ir Vilniaus dydžio Liuksemburgą.

Viso per 7 sužaistas dvikovas lietuviai surinko 1 tašką, kuomet sąlyginai netikėtai pavyko išplėšti lygiąsias su minėtais Liuksemburgo futbolininkais.

REKLAMA

Bendrai mūsų rinktinė pergalės oficialiuose mačuose nėra iškovojusi jau daugiau kaip trejus metus, nuo 2016-ųjų spalio.

Prie šiųmetinės atrankos į Senojo žemyno čempionatą starto linijos išsirikiavo 54 rinktinės, o su savo vienu tašku lietuviai bendrai teaplenkė 5 komandas – susumavus rezultatus ir įmuštus/praleistus įvarčius, lietuviai „bendroje įskaitoje“ užima 49 vietą.

Tačiau ta 49-oji vieta tarp visų dalyvių atveria ir dar skurdesnę realybę – taip žaisdama Lietuvos rinktinė pasirodė geriausiai iš visų trijų Baltijos šalių. Latviai ir estai išgyvena dar sunkesnius laikus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip reikiant skęstanti Latvijos rinktinė netrukus baigs blogiausią pasirodymą šalies istorijoje. G grupėje su Lenkijos, Austrijos, Šiaurės Makedonijos, Slovėnijos ir Izraelio futbolininkais besivaržę latviai savo sąskaitoje turi 0 taškų, o įvarčių santykis dar iškalbingesnis – 2 įmušti ir 27 praleisti.

Privalu paminėti, kad latviai po kartą pralaimėjo ir rezultatais 0:5 bei 0:6, o kiek anksčiau vykusioje Tautų lygoje dukart nesugebėjo įveikti Panevėžio dydžio Andoros.

Tv3.lt kalbinti futbolo žinovai Žydrūnas Grudzinskas ir Nerijus Kesminas tarsi sutartinai patikino, kad šiokį tokį „džiaugsmą“  mūsų futbolui dabar suteiktų nebent akistata su Latvijos rinktine, kurią taip žaisdami lietuviai tikrai turėtų įveikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Net nėra ką lyginti. Teko komentuoti Latvijos rungtynes, tai ten tas vaizdas žymiai liūdnesnis. Jei pats būčiau latvis, turbūt dar sunkiau rinkčiau žodžius. Kai žiūri tas rungtynes, toks jausmas, kad pati komanda degina visą rinktinę, federaciją ir jos vadovus“, – pasakoja Ž. Grudzinskas.

„Šita Lietuvos rinktinė stipresnė už Latvijos, čia akivaizdu“, – priduria N. Kesminas.

Savo ruožtu Estijos rinktinė per 7 sužaistas dvikovas surinko tą patį 1 tašką, kurį turi ir lietuviai. Estams pavyko kartą sužaisti lygiosiomis su Baltarusijos nacionaline komanda.

Tiesa, estų įvarčių santykis taip pat verčia dengtis akis – 2 įmušti ir 21 praleistas.

Estai šioje atrankoje dukart žaidė su Vokietijos rinktine. Tų dviejų rungtynių bendras rezultatas – 0:11.

REKLAMA

„Estijos per daug stebėti, tiesą sakant, neteko, bet vėlgi, prieš Vokietiją namuose žaidė vienu žaidėju daugiau ir vis tiek pralaimėjo 0:3, tai parodo, kokį lygį demonstruoja“, – dėsto Ž. Grudzinskas.

„Estijoje tas futbolas turi mažiau istorijos, tai jų peikti nereikia skubėti. Bet iš esmės, bendrai Baltijos šalys yra stipresnės tik už San Mariną. Gal dar Gibraltarą, bet mūšis su Andora jau yra lygių varžovų dvikova“, – nevynioja N. Kesminas.

Ir iš tiesų, blogiau už Lietuvą, Latviją ir Estiją šioje atrankoje pasirodė tik San Marinas, turintis 33 tūkst. gyventojų.

Štai 35 tūkst. gyventojų turintis Gibraltaras, nors ir nesurinko nė taško, netgi turi geresnį įvarčių santykį nei Latvija.

REKLAMA

Geriausiai Pabaltyje pasirodžiusiems lietuviams dar liko viena ironiška misija. Serbijos federacija pažadėjo 500 tūkst. eurų už pergalę arba lygiąsias Portugalijoje. Toks lietuvių pasiekimas atvertų serbams kelią į pirmenybes, tačiau tikėti tokiu scenarijumi N. Kesminas, kaip ir dauguma realų vaizdą matančių futbolo sirgalių, nelinkęs.

„Tegu nors ir 10 milijonų pasiūlo“, – juokiasi komentatorius.

FIFA reitinge Lietuvos rinktinė rikiuojasi 131 vietoje, Latvijos nacionalinė komanda užima 139 vietą, Estijos –101. 

Žemiau už lietuvius ir latvius FIFA reitinge Europoje dabar yra tik Andora, Moldova, Malta, Lichtenšteinas, Gibraltaras ir San Marinas.

Paskutines atrankos rungtynes lietuviai žais su portugalais, latviai dar sužais ir su slovėnais, ir su austrais, o estams liko dvikova Nyderlanduose.

Naujienų portalas tv3.lt anksčiau, prieš Lietuvos dvikovą su Portugalija Vilniuje, skelbė interviu su buvusiu rinktinės treneriu Edgaru Jankausku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų