REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Kapinės, tv3.lt fotomontažas (nuotr. 123rf.com)

Jei dar niekada nesilankėte kapinėse, turbūt svarstote, kaip jose reikėtų elgtis. Gali būti sunku susitvardyti ir išlikti ramiems, kai esate tarp daugelio žmonių kapų. 

16

Jei dar niekada nesilankėte kapinėse, turbūt svarstote, kaip jose reikėtų elgtis. Gali būti sunku susitvardyti ir išlikti ramiems, kai esate tarp daugelio žmonių kapų. 

REKLAMA

Bet problemų neturėtų kilti, jei tik elgsitės pagarbiai ir nekelsite balso. Tačiau yra keletas dalykų, kurių jokiu būdu negalima daryti kapinėse, jokiomis aplinkybėmis, rašoma cochranfuneralhomes.com. Juos reikėtų žinoti prieš dalyvaujant laidotuvėse. Toliau skaitykite apie keturis dalykus, kurių niekuomet negalima daryti kapinėse. 

Kapinių teritorijoje lakstyti automobiliu

Apie tai, kad esate kapinėse, reikėtų prisiminti dar net neišlipus iš automobilio. Jei į laidotuves vykstate savo automobiliu, prieš įvažiuojant į kapinių teritoriją reikėtų greitį sumažinti ir nutildyti muziką, kad niekam netrukdytumėte. Juk tikrai nenorite dar sėdėdami už vairo atkreipti į save dėmesį ir blaškyti kitus žmones. 

Vaikščioti per kapus

Išlipę iš automobilio turėtumėte eiti atsargiai, atkreipkite dėmesį, kur dedate kojas. Jei įmanoma, pasistenkite neiti tiesiai per kapus ir nelieskite paminklinių akmenų. Jei įmanoma, nevaikščiokite ir tarp kapų. 

REKLAMA
REKLAMA

Leisti vaikams bėgioti aplink

Į laidotuves su savimi vežatės ir vaikus? Reikėtų prieš tai su jais aptarti elgesio taisykles ir paprašyti jų nerėkauti. Taip pat reikėtų su jais susitarti, kad kapinėse jie nebėgiotų ir netrukdytų kitiems žmonėms. Jei manote, kad jie dar per maži, kad galėtų laikytis šių taisyklių, tuomet galbūt verta apmąstyti, ar reikia juos vežtis į laidotuves, gal geriau tegul jie lieka namuose, kad netrikdytų rimties ir neblaškytų gedinčių ir besimeldžiančių žmonių. 

REKLAMA

Kalbėtis su kitus kapus lankančiais žmonėmis

Galbūt esate pratę sveikintis su šalia esančiais žmonėmis, ir tą patį darytumėte kapinėse. Daugeliui žmonių tai netrukdo, tačiau kai kurie žmonės tuo metu gali labai stipriai gedėti. Todėl gali nutikti taip, kad netyčiomis jiems sutrukdysite ir juos įskaudinsite vien savo pasisveikinimu. Kai esate kapinėse, aplink esančius žmones reikėtų palikti ramybėje, ir savo mandagumą pasilaikyti visoms kitoms progoms. 

Prietarai apie kapines:

Nykščius suspauskite kumščiais – taip apsaugosite savo tėvus.

Niekuomet kapinių teritorijoje nešvilpaukite – taip prisišauksite velnią.

Nėščiai moteriai į kapines eiti negalima – jos kūdikis gali būti apsėstas.

Lankymasis kapinėse sutemus gali prišaukti nelaimę.

Ką nors iš kapinių pasiėmęs žmogus turės ten grąžinti daugiau, nei išsinešė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų