REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus apylinkėse rastas kiškis nugaišo dėl kvėpavimo nepakankamumo ir kitų komplikacijų, trečiadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Alytaus apylinkėse rastas kiškis nugaišo dėl kvėpavimo nepakankamumo ir kitų komplikacijų, trečiadienį pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

REKLAMA

Pranešime teigiama, kad Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute atliktas patologinis anatominis gaišenos tyrimas.

Jo metu kiškio trachėjoje rasta suodžių, nustatyta plaučių edema, pastebėtos kraujosruvos plaučiuose, taip pat kvėpavimo takų, kvėpavimo ir vidaus organų hiperemija (kraujavimas).

Vaizdo įrašas, kuriame – leisgyvis kiškis, socialiniame tinke „Facebook“ išplito praėjusią savaitę. 

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis antradienį teigė, kad kiškis greičiausiai nugaišo dėl gaisro padangų perdirbimo gamykloje sukeltų padarinių.

REKLAMA
REKLAMA

„Prisimenate tą mirusį zuikį? Ką tik neoficialiai gavau žinią iš Veterinarijos tarnybos, kad zuikis greičiausiai mirė nuo šio gaisro sukeltų padarinių, specialistai pasakojo suradę suodžių. Toliau bus aiškinamasi dėl sunkiųjų metalų. Jei tai bus patvirtina oficialiai – liūdna bus ne tas žodis“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Alytaus vadovas.

REKLAMA

Praėjusią savaitė socialiniuose tinkluose plito ir nusilpusių paukščių, žalčio nuotraukos.

Tarnyba ragina gyventojus pranešti nedelsiant visą parą veikiančiu numeriu apie šiomis dienomis pastebėtus nugaišusius naminius arba laukinius gyvūnus.

Taip pat patariama stebėti naminius gyvūnus ir paukščius, o įtarus sveikatos sutrikimų, kreiptis į veterinarus ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padalinius.

Gaisras padangų perdirbimo gamykloje Alytuje kilo praėjusio trečiadienio naktį.

Penktadienį gaisras lokalizuotas, tačiau ugniagesiai įvykio vietoje dirba ir toliau, nes padangos gaisravietėje dar smilksta. Vėjo nešami teršalų debesys yra pavojingi žmonių sveikatai ir gamtai.

Ekstremali situacija paskelbta Alytaus mieste ir Alytaus rajone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų