REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Edita Užaitė (nuotr. Organizatorių)

Žinomi Lietuvos pramogų verslo atstovai vis dažniau ryžtasi prisidėti prie gražių ir kilnių akcijų. Viena jų – kraujo donorystė.

21

Žinomi Lietuvos pramogų verslo atstovai vis dažniau ryžtasi prisidėti prie gražių ir kilnių akcijų. Viena jų – kraujo donorystė.

REKLAMA

Garsi kino ir teatro aktorė Edita Užaitė su savo vyru Linu Ryškumi taip pat nusprendė nelikti abejingi ir prisidėjo paaukodami savo kraujo.

Šia žinia savo „Facebook“ paskyroje pasidalijo pats Nacionalinis kraujo centras, įkeldamas Editos ir Lino nuotrauką.

„Tai jau 10 kartas, kai aktorė Edita Užaitė kartu su savo vyru apsilanko pas mus. Nuostabūs žmonės, skatinantys prisidėti ir gerus darbus atlikti kartu“, – skelbiama „Facebook“ tinkle.

Kiek anksčiau prie šios akcijos taip pat prisidėjo ir kiti garsūs atlikėjai.

Atlikėjas ir muzikos autorius Dainotas Varnas priminė apie kitą šio renginio misiją – paskatinti žmones nebijoti donorystės: „Nors šiandien akcijoje dalyvavo tik autoriai, noriu paraginti visus Lietuvos žmones nebijoti duoti kraujo. Dalyvaudamas šioje akcijoje antrus metus iš eilės įsitikinau, kad tai tikrai nesudėtinga ir neskausminga. Mes galėtumėme išgelbėti daug daugiau gyvybių, jeigu nebijotume duoti kraujo.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie antrąją renginio misiją daugiau kalbėjo ir žinoma dainų autorė Julija Ritčik, kuri nuolat jau ne vienerius metus dalijasi savo krauju neatlygintinai: „Tokios akcijos – gera proga atkreipti draugų bei mūsų muzikos gerbėjų dėmesį, kad visuomet reikalingas kraujas – žinučių iš Nacionalinio kraujo centro, kad trūksta mano grupės kraujo, gaunu kelis kartus per metus. Tai ir gera proga patikinti, kad kraujo donorystė nėra nei skausminga, nei sudėtinga, nei pavojinga, nei ilgai užtrunkanti procedūra. Esu dėkinga likimui, kad sveikata man leidžia pasidalinti krauju su tais, kam jo gali prireikti gyvybiškai svarbioje situacijoje.“

Kraujo akcijoje taip pat dalyvavo ex „bavarai“ Juozas Liesis ir Deivydas Zvonkus, „Solo ansamblio“ narys Jonas Šarkus, dainininkė Rasa Kaušiūtė, muzikos autorius ir atlikėjas Kazimieras Likša, grupės „Kiti kambariai“ vokalistas Žilvinas Sebeika, grupės „Happyendless“ narys Andrius Kauklys, grupės „Pelenai“ narys ir dainų autorius Gintas Banys ir kiti autoriai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų