REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 16-ąją minima Boso diena. Šią dieną tradiciškai yra sveikinami vadovai, darbuotojai mėgsta jiems suorganizuoti netikėtas staigmenas. Tačiau kokias dovanas įteikti savo viršininkams rekomenduoja ekspertai?

Spalio 16-ąją minima Boso diena. Šią dieną tradiciškai yra sveikinami vadovai, darbuotojai mėgsta jiems suorganizuoti netikėtas staigmenas. Tačiau kokias dovanas įteikti savo viršininkams rekomenduoja ekspertai?

REKLAMA

Boso dienos minėjimas yra atėjęs iš toli už Atlanto, Amerikos. Šią šventę pasiūlė Patricija Bays Haroski iš Ilinojaus valstijos. Spalio 16-ąją ji pasirinko todėl, kad ši diena – jos tėčio gimtadienis, o ji tuo metu dirbo tėčio įmonėje sekretore. Šventę ji įregistravo 1958 metais JAV Prekybos rūmuose.

Dovanų konsultantė Ieva Bubnelienė sako, kad šiais laikais įmonių vadovams kiekviena diena pareikalauja nemažai įtampos, iššūkių ir nuolatinio streso. Pasak jos, tokiomis dienomis kaip Boso diena yra privaloma savo šefams tarti didelį „Ačiū“.

Ieva, kokios dovanos būtų tinkamiausios, norint pasveikinti vadovus?

Asmeniškai aš esu už originalumą ir praktiškumą, kam reikalingos tokios dovanos, kaip pavyzdžiui, mentelė su užrašu „Bosas nevėluoja“ ar statulėlė su užrašu „Geriausias Bosas“, jeigu jos net nebus naudojamos?

REKLAMA
REKLAMA

Todėl štai keletą dovanų idėjų Boso dienai:

Kvapai. Šį sezoną populiariausia niša yra kvapai. Kvapai į biurą, namus ar automobilį, jie mus lydi visur. Į gyvenimą mes atsinešėme vieną iš didelių dovanų – uoslę, būtent jos dėka mes atsipalaiduojame, susikaupiame, ji leidžia mums pažinti ir patirti didelę aistrą. Todėl dovanai yra tinkami tiek kvapai, tiek kvapniosios žvakės ir kiti dekoro aksesuarai.

REKLAMA

Mentelė kitaip. Ant mentelės gali puikuotis lietuviškos ruginės duonos kepalas ar jūsų pačių keptas pyragas su palinkėjimu.

Gėlės su saldainiais. Boso dieną minime rudenį, jei pasidairytumėte aplink, pamatytumėte, kiek daug gamtos dovanų jus supa, iš jų galima sukurti puikią puokštę ir gamtos harmoniją. Neturite laiko ir fantazijos? Tuomet siūlyčiau vadžias pavesti į floristų rankas. O jeigu šalia dar pridėsite ir rankų darbo šokoladinį desertą ar ranka rašytą sveikinimą, dovana ir diena bus vykusios.

O kokia dovana tiktų tiek šefui vyrui, tiek vadovei moteriai?

Neseniai atradau nuostabią dovanos idėją, kuri pravers buityje ir leis sutaupyti pinigų kvepalams. Tai – rūbų skalbikliai su nišinių kvepalų aromatais. Ši dovana tinka visoms bosėms ir bosams, nes jei ir bosas nespės, jo žmona visada tuo pasinaudos. Kitą rytą bosas grįš į darbą prabangiai kvepiančiais marškiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip galima suteikti dovanai prabangos ir rafinuotumo, galbūt padėtų kokios nors smulkmenos?

Šių dienų karalius – aksomas. Nuo kvapų ir saldainių dėžutės iki gėlių puokštės – juo papuošti galima viską. Galima apipinti aksominiu kaspinu, o prekybos centruose yra gausybė dovanų maišelių su imituojančiu aksomo paviršiumi. Ką bedovanosite, jūsų dovana įgaus prabangos.

Ieva, o kaip „neprašauti“ su dovana ir pataikyti būtent į dešimtuką?

Neneigsiu, neretai būna taip, kad darbuotojai stipriai nepataiko su dovanomis ir peržengia ribas. Pirmiausia patarčiau pasidomėti artimesne vadovo aplinka, kas jį dažniausiai supa – nuo aksesuarų iki reikiamų darbo įrankių. Kai kuriems bosams užtenka ir gražaus žodžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu gerai nepažįstate savo vadovo ir neturite kontakto su juo, nebijokite. Kiekvienoje dovanoje leiskite įžvelgti prasmę, įteikdami visada tarkite žodžius ir drąsiai išsakykite, ko linkite. Taisyklių tam nėra, svarbu tai daryti nuoširdžiai.

Rinkitės standartines dovanas – kvapus, pritaikytus tiek vyrams, tiek moterims ir nepamirškite pojūčių – SPA ir grožio malonumai, o tai niekada neišeis iš mados.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų