REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderių Vytautas Kamblevičius penktadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad filosofas Arvydas Juozaitis taps naujai kuriamos partijos vadovu, nepaisant nesutarimo su „tvarkiečių“ pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu.

Vienas „Tvarkos ir teisingumo“ lyderių Vytautas Kamblevičius penktadienį pareiškė esąs įsitikinęs, kad filosofas Arvydas Juozaitis taps naujai kuriamos partijos vadovu, nepaisant nesutarimo su „tvarkiečių“ pirmininku Remigijumi Žemaitaičiu.

REKLAMA

Pasak V. Kamblevičiaus, pirmininkas bus renkamas gruodį per naujai kuriamos partijos steigiamąjį suvažiavimą, tačiau „tvarkiečiai“ jau dabar teigiamai vertina prezidento rinkimuose šiemet dalyvavusio A. Juozaičio kandidatūrą.

„Tada (gruodį) ir pasimatys, kaip gerbiamas Juozaitis yra vertinamas mūsų partijos narių. Man atrodo, aš tuo neabejoju, kad toks nuolankumas ir pagarba, kuri vyksta šiomis dienomis, aš tikiu 100 procentų, kad gerbiamas Juozaitis bus mūsų naujos sukurtos partijos lyderiu“, – žurnalistams Seime sakė parlamentaras.

Jis vadovauja Seimo frakcijai „Lietuvos gerovei“, susikūrusiai po „tvarkiečių“ frakcijos žlugimo.

A. Juozaičio kandidatūra vadovauti naujai partijai sukėlė nesutarimų tarp R. Žemaitaičio ir V. Kamblevičiaus, einančio „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko pirmuojo pavaduotojo pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo pabaigoje „tvarkiečiams“ nusprendus burti naują partiją su lyderiu iš šono, V. Kamblevičius susitiko su A. Juozaičiu ir aptarė galimybes vadovauti politinei jėgai.

REKLAMA

V. Kamblevičius teigė taip vykdęs partijos sprendimą derėtis su galimais kandidatais į pirmininkus, tačiau R. Žemaitaitis tvirtina, kad politikas tokių įgaliojimų neturėjo.

V. Kamblevičius pareiškė, kad „Tvarka ir teisingumas“ buvo nusprendęs „eiti kartu su gerbiamo Juozaičio judėjimu“.

Jis teigė, kad A. Juozaičio lyderystę palaiko kiti frakcijai „Lietuvos gerovei“ priklausantys „tvarkiečiai“.

Pats A. Juozaitis tvirtino, kad „Tvarkos ir teisingumo“ bei jo judėjimo „Lietuva yra čia“ programinės nuostatos iš esmės sutampa.

REKLAMA
REKLAMA

Filosofas taip pat ragino neskubėti su pareiškimais, kad jis taps naujos partijos lyderiu.

„Čia juokingai skamba, nes turi suvažiavimas nuspręsti. Demokratiniai procesai, partijoje mažiausiai 3 tūkstančiai narių turi būti, (...) tai jie ir spręs“, – kalbėjo A. Juozaitis.

Buvęs Seimo narys, „Lietuva yra čia“ atstovas Saulius Lapėnas sakė, kad steigiamasis suvažiavimas planuojamas gruodžio 14 dieną.

R. Žemaitaitis šią savaitę pareiškė, kad nemato bendros politinės ateities tiek su pirmuoju savo pavaduotoju, tiek su A. Juozaičiu.

„Remigijus yra toks žmogus, matyt, Napoleono sindromas. Jis visur turi būti pirmas. Todėl taip ir įvyko“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė 20-čiai „Tvarkos ir teisingumo“ skyrių pristatęs galimybes dirbti su A. Juozaičio vadovaujama partija ir daugelis „tvarkiečių“ tai palaikė.

Su R. Žemaitaičiu penktadienį BNS nepavyko susisiekti.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija sugriuvo rugsėjo pradžioje, jos pagrindu susikūrė frakcija „Lietuvos gerovei“.

Frakcijai vadovauja V. Kamblevičius, prie jos taip pat prisidėjo „tvarkiečiai“ Ona Valiukevičiūtė, Algimantas Dumbrava, Juozas Imbrasas ir Kęstutis Bartkevičius.

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas R. Žemaitaitis liko vienas ir dirba Mišrioje Seimo narių grupėje.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.

A. Juozaitis per prezidento rinkimus surinko 4,69 proc. balsų ir liko penktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų