REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar iki pirmųjų rungtynių naujasis Eurolygos sezonas kėlė tokį ažiotažą, kurio seniai nebuvo. Tą lėmė sustiprėjusi konkurencija, kosminiai kai kurių ekipų pirkiniai bei gausybė naujų veidų, kurie sieks įrodyti savo vertę stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

Dar iki pirmųjų rungtynių naujasis Eurolygos sezonas kėlė tokį ažiotažą, kurio seniai nebuvo. Tą lėmė sustiprėjusi konkurencija, kosminiai kai kurių ekipų pirkiniai bei gausybė naujų veidų, kurie sieks įrodyti savo vertę stipriausiame Senojo žemyno turnyre.

REKLAMA

17 atvykėlių iš NBA, milžiniškus pinigus metusios „Barcelona“ ir Maskvos srities „Chimki“, visiškai komandos braižą pakeitusi Maskvos CSKA ir dar aršesne žadanti būti kova lentelės viduryje dėl patekimo į aštuntuką.

Tv3.lt pasikalbėjo su krepšinio agentu Mariumi Rutkausku, kuris įvertino pokyčius komandose ir spėjo, kurie naujokai Eurolygoje pritaps sėkmingiau, o kurie susidurs su problemomis.

Eurolygos tarpsezonis. Pats turgaus procesas nebuvo išskirtinis, bet visos komandos sustiprėjo. Šiais metais Eurolyga, mano manymu, bus kosmosas. Žiūrint į tą patį „Žalgirį“ – jis sustiprėjo, bet klausimas, ar to užteks. Pažiūri, ką darė „Chimki“ ar „Barcelona“ – tiesiog neįtikėtina pasirašyti sutartis su tokiais žaidėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Bus labai įdomu stebėti komandas, kurios darė didelius pakeitimus, ta pati CSKA pakeitė labai daug žaidėjų.

Labiausiai nustebinęs perėjimas. Kaip ir daugumai – Nikola Mirotičiaus atėjimas. Sunku tą buvo suvokti, nes jis turėjo 45 mln. vertus pasiūlymus iš NBA. Tai buvo netikėtas ėjimas iš žmogiškosios pusės. Jam nebus lengva įsivažiuoti. Dabar Nikola žaidžiai visiškai kitokį krepšinį, nei tą darė anksčiau. Dabar yra labiau atsipalaidavęs. Anksčiau jis kibdavo į atlapus, žaisdavo maksimaliai susikaupęs. Manau, kad jam ir kitiems iš NBA atėjusiems žaidėjams nebus lengva. Jie pamatys, kad čia nėra lengva žaisti.

REKLAMA

Kodėl tiek daug žaidėjų atėjo iš NBA? Visų pirma klubai gali pasiūlyti kažkiek daugiau, bet tiesiog tie žaidėjai NBA neturi vietos. Mirotičiaus atvejis nesiskaito, bet visi kiti nebeturi vietos. Daug komandų nori jauninti sudėtis, ateina naujokai ir žiūri į ateitį. Pavardžių yra labai daug ir neblogų – ne tik Carmelo Anthony – kurie sėdi be darbo.

Kuriems iš jų bus lengviausia pritapti? Manau, kad Gregui Monroe iš Miuncheno „Bayern“. Jis turėtų tikti čia. Gregas nėra labai didelis, nebijo kontakto, žaidžiai labai fiziškai. Jis yra NBA žaidėjas, bet jam tiesiog nebeliko vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Shelviną Macką seku dar nuo universiteto laikų. Visiškai nenustebau, kad Ettore Messina jį pasiėmė. Sh. Mackas yra europietiško stiliaus žaidėjas. Jis gali žaisti pirmu ir antru numeiru, gerai ginasi, moka kurti, mėgsta kitus įjungti į žaidimą. Jis bus stabilus, geras Eurolygos žaidėjas, bet neturėtų išsiskirti savo statistika ir daryti nerealius skaičius. Tai bus solidus pirkinys.

Kaip seksis Kinijoje siautėjusiam ir beveik po 40 taškų vidutiniškai rinkusiam Jimeriui Fredette’ui, niekad neradusiam vietos NBA, o vasarą pasirašiusiam dvejų metų sutartį su Atėnų „Panathinaikos“. J. Fredette’as pratęs prie laisvo, lengvo žaidimo Kinijoje, universitete. Tą bandė daryti ir NBA, bet neturėjo tam reikiamo atletizmo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eurolygoje žaidžiamas fizinis žaidimas, taktinis, kur išnaudojami pranašumai ir t.t. Jam bus sudėtinga pritapti. Aišku, jeigu jį paliksi laisvą, tai jis gali pataikyti iš bet kur.

Ar į Maskvos CSKA perėjusį Mike’ą Jamesą pažabos Dimitris Itoudis? Aš labai skeptiškai žiūriu į jį. Tai žiauriai talentingas žaidėjas. Kiek jis praėjusiame sezone išplėšė pergalių, bet kiek jų pralaimėjo? Tai sunkiai prognozuojamas žaidėjas, kuris praktiškai yra nekontroliuojamas. Itoudis aišku, bandys kontroliuoti, bet tai bus sunku.

Kuriuos lietuvius bus įdomu stebėti? Bus įdomu pažiūrėti į Marių Grigonį, ar jis gali padaryti tą žingsnį į priekį. Jis subrendo kaip žaidėjas ir šį sezoną turėtų būti lyderiu, manau, kad yra tam pasiruošęs. Per metus jis pridėjo labai daug. Bus įdomu, ar persilauš ir įšoks į Eurolygos grandų dėmesio lauką, gal net NBA.

REKLAMA

Artūras Gudaitis yra tikras profesionalas, darbo etika yra nerealiai aukštame lygyje, jis dirba, kaip išprotėjęs. Bus įdomu pažiūrėti į Artūrą, nes praėjusiame sezone jis buvo ties NBA, visų Europos grandų slenksčiu. Niekas jo nespaudžia dėl grįžimo, nori, kad maksimaliai atsigautų.

Taip pat ir Lukas Lekavičius gali turėti labai įdomų sezoną.

Kas įšoks į aštuntuką? Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Stambulo „Anadolu Efes“, „Barcelona“ ir Stambulo „Fenerbahče“ tikrai bus čia. Toliau – Kauno „Žalgiris“ – Šaras ras būdą, kaip papulti ten. Taip pat Atėnų „Panathinaikos“, nes kai turi Nicką Calathesą, automatiškai turi didelius šansus ten būti. Ir Tel Avivo „Maccabi“ su treneriu Ioanniu Sfairopoulosu.

Bet užtikrintai rašyti tarp aštuonių galima tik pirmas penkias. Nuo šeštos pozicijos bus žiauri mėsmalė tarp „Žalgirio“, „Maccabi“, „Panathinaikos“, Milano „Olimpia“, Vitorijos „Baskonia“, Maskvos srities „Chimki“ ir Pirėjo „Olympiacos“. Tas pats Miuncheno „Bayern“ gali patekti į atkrintamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų