REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį ketveriomis rungtynėmis prasideda 2019-2020 m. Eurolygos sezonas – išsiplėtęs ir žadantis būti stiprus, kaip niekada anksčiau. Ar „Barcelona“ mesti pinigai vasarą atsipirks aikštėje? Kaip atrodys kardinaliai pasikeitusi Maskvos CSKA? Ar „profesorių“ prisiviliojęs legendinis Milano klubas sugrįš į elitą?

Ketvirtadienį ketveriomis rungtynėmis prasideda 2019-2020 m. Eurolygos sezonas – išsiplėtęs ir žadantis būti stiprus, kaip niekada anksčiau. Ar „Barcelona“ mesti pinigai vasarą atsipirks aikštėje? Kaip atrodys kardinaliai pasikeitusi Maskvos CSKA? Ar „profesorių“ prisiviliojęs legendinis Milano klubas sugrįš į elitą?

REKLAMA

Tai tik keletas intriguojančių klausimų iš artėjančių stipriausiojo Senojo žemyno turnyro kovų. Nors turnyras ir išsiplėtė bei pasipildė dviejomis naujomis dalyvėmis, prizų liko tiek pat – aštuonios ekipos žengs toliau ir tęs kovą dėl trofėjaus.

Dėl didėjančio dalyvių skaičiaus išvysime ir daugiau aukščiausio lygio krepšinio – kiekviena ekipa sužais po 34 rungtynes.

Tv3.lt kviečia trumpai pažvelgti į visas komandas ir susipažinti su reguliaraus sezono prognoze. Ekipos išdėliotos atsitiktine eilės tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Berlyno ALBA

Roko Giedraičio komanda vasarą išsaugojo branduolį, kuris pastaraisiais metais sėkmingai žaidė Europos taurės turnyre ir Vokietijos pirmenybėse. Sostinės klubas toliau išlaikys „bėk ir mesk“ žaidimo stilių, kurį dėlios patyręs ispanas Aito Garcia Renesesas. Be R. Giedraičio debiuto Eurolygoje bus įdomu stebėti, kaip seksis įžaidėjui Peytonui Sivai, spindėjusiam Europos taurėje.

REKLAMA

ALBA sezono metu tikrai turėtų pateikti staigmenų, tačiau į aukštesnes vietas nepretenduos.

Prognozė. 16-18 vieta.

Stambulo „Anadolu Efes“

„Anadolu Efes“ praėjusį sezoną nustebino pasiekdami finalą ir vasarą beveik nieko nekeitė. Tai neįprasta šiai komandai, kuri kasmet pakeisdavo daugiau nei pusę žaidėjų ir trenerį. Nė vienas lyderis nepaliko Stambulo, o klubą dar papildė Chrisas Singletonas. Būtent tai leidžia tikėtis dar vienų gerų metų.

Prognozė. 5-8 vieta.

Milano „AX Armani Exchange“

Arba kitaip – tiesiog „Olimpia“. Po eilinio „fiasko“ dizaineriai vėl ėmėsi kardinalių permainų. Iš pradžių į Europą sugrąžintas „profesorius“ Ettore Messina, parodęs duris savanaudžiams amerikiečiams Mike’ui Jamesui ir Jamesui Nunnally. Pasikviesti jau patikrinti žaidėjai, aišku, ką galintys duoti komandai – Sergio Rodriguezas, Michaelas Rollas, Aaronas White’as, Luisas Scola. Visos „Olimpia“ sudėties grandys užpildytos talentingais žaidėjais, kurie pagaliau turės savęs vertą trenerį. Gali prireikti laiko susižaidimui bei E. Messinos įsivažiavimui – vyriausiu treneriu jis nedirbo penkerius metus. „Olimpia“ kausis dėl atkrintamųjų, bet iš jų gali būti išstumtos „Žalgirio“ ar „Maccabi“.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozė. 5-8 vieta.

Belgrado „Crvena Zvezda“

Serbai į Eurolygą po metų pertraukos grįžta kitokie, nei esame įpratę juos matyti. Ryškiausią vaidmenį čia turės užsieniečiai ir veteranai, o ne vietiniai ir jauni žaidėjai. Komandoje bus nemažai gerai pažįstamų veidų – metus nežaidęs, bet save vėl parodyti norintis Derrickas Brownas, Stratos Perperoglou, Billy Baronas, Jamesas Gistas, Charlesas Jenkinsas, Lorenzo Brownas. Darinys, kuris iškrės pokštų lyderiams, bet į aštuntuką nesikabins.

Prognozė. 13-15 vieta.

Maskvos CSKA

Čempionė, kurią pažinti bus sunku. Negalima tikėtis, kad S. Rodriguezo, Cory Higginso ir Nando De Colo netektys nepaliks ryškių pėdsakų. Jeigu daugelį metų CSKA žaisdavo žema sudėtimi, tai vasarą šią kryptį pakeitė 360 laipsnių. Dabar priekinėje linijoje matysime tokius bokštus kaip Kostas Koufos (213 cm) ir Johannesas Voigtmannas (211 cm). Jiems diriguos savanaudiškais veiksmais garsėjantis, bet individualiai bene geriausias Eurolygos žaidėjas M. Jamesas, išspirtas iš Milano. Nuo to, kaip Dimitris Itoudis pažabos amerikietį ir nuo to, kaip seksis keisti nusistovėjusį žaidimo braižą priklausys ir tai, kaip toli eis CSKA. Tai vis dar finalo ketverto komanda, bet turinti daugiau nežinomųjų nei anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prognozė. 1-4 vieta.

„FC Barcelona“

Vasarą pinigų maišą atrišusi „Barcelona“ pasikvietė visą naują starto penketą – Malcolmą Delaney, C. Higginsą, Alexą Abrinesą, Nikolą Mirotičių, Brandoną Daviesą. Pridėjus likusius komandoje vardus akivaizdu, kad šios komandos potencialas siekia čempionišką, tačiau bent pirmieji sezono mačai Ispanijoje rodo, kad susilipdyti reikės laiko. Pažiūrėsime, kaip šis žvaigždynas atrodys įsibėgėjus sezonui, nes talentu ant popieriaus „Barcelona“ pranoksta likusias dalyves.

Prognozė. 1-4 vieta.

Miuncheno „Bayern“

Vokiečiai praėjusį sezoną pataikė su Derricko Williamso pasikvietimu, o šią vasarą nutarė eiti tuo pačiu keliu – ekipą sustiprino buvusiais NBA žaidėjais Joshua Huestisu bei Gregu Monroe. Pastarasis turi potencialo tapti sunkiai sustabdoma jėga Europoje, tačiau to gali būti per mažai. Nors komandoje liko nemažai praėjusio sezono žaidėjų, krepšinio „Bayern“ į tokias aukštumas Europoje kaip futbolo klubas dar nesitaikys.

REKLAMA

Prognozė. 13-15 vieta.

Stambulo „Fenerbahče“

Željko Obradovičius vasarą neteko į NBA pasukusių Nicolo Melli ir Marko Guduričiaus, bet arsenalą papildė N. De Colo, D. Williamsas ir Leo Westermannas. Tokie naujokai leidžia tikėtis itin gero sezono ir sugrįžimo į viršūnę. Jau praėjusį sezoną „Fenerbahče“ iki traumų viruso rodė nuostabų žaidimą. Šį sezoną jie vėl pradės kamuojami klausimų dėl Jano Vesely ir Joffrey Lauvergne sveikatos, bet jas išsprendę ir likę sveiki bus pagrindiniai kandidatai triumfuoti lygoje.

Prognozė. 1-4 vieta.

Maskvos srities „Chimki“

Rimo Kurtinaičio klubas, disponuojantis didesniu nei 30 mln. eurų biudžetu, jau nebus vien Aleksejaus Švedo komanda. Taip, jis išliks pagrindiniu veidu, bet aplink save turės įspūdingą žaidėjų rinkinį. Vasarą „Chimki“ pasikvietė net 9 naujokus, tarp kurių tokie vardai kaip Jonas Jerebko, Janis Timma, Dairis Bertanis, Timofėjus Mozgovas, Devinas Bookeris. Sąrašą galima tęsti ir pripažinti, kad popieriuje maskviečiai atrodo labai grėsmingi. Kaip ši „kapela“ pasidalins kamuoliu ir taps komanda, o ne individualiai stiprių žaidėjų kratiniu – R. Kurtinaičio galvos skausmas. Įspūdingų rezultatų prognozuoti turbūt nereikėtų iš naujai sulipdytos ir A. Švedo „ego“ turinčios ekipos, bet papulti į aštuntuką ši turėtų. Kitas rezultatas bus matomas tik kaip visiškas „fiasko“.

REKLAMA

Prognozė. 5-8 vieta.

Vitorijos „Baskonia“

Stipriu smūgiu baskams tapo Jaysono Grangerio trauma, užbaigusi amerikiečio sezoną. Prie branduolio žaidėjų – Tornikės Šengelijos, Matto Janningo, Luca Vildozos pridėti Pierria Henry, Nikas Stauskas žada tai, kad „Baskonia“ ir vėl kovos dėl vietos aštuntuke. Įdomu bus stebėti 221 cm ūgio milžiną Youssouphą Fallą, kuris pradeda demonstruoti apčiuopiamus rezultatus.

Prognozė. 5-8 vieta.

Vilerbano ASVEL

Tony Parkerio klubas šį sezoną apšils kojas Eurolygoje, o vėliau planuoja nuoseklų kilimą aukštyn. Šį kartą tikėtis iš ASVEL stebuklingų rezultatų nevertėtų – prancūzų sudėtis atrodo kukliausiai visame turnyre. Iš žinomesnių veidų čia matome Adreianą Payne’ą, Antoine’ą Diotą, Jordaną Taylorą ir Edwiną Jacksoną. Daug tikimasi iš aštuoniolikmečio prancūzų talento Theo Maledonas, kuris ir bus įdomiausias akcentas, stebint ASVEL žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prognozė. 16-18 vieta.

Tel Avivo „Maccabi“

Žydai vasarą praleido įprastai – pasikviesdami būrį naujų amerikiečių. Iš NBA atvyko Quincy Acy, Tyleris Dorsey, iš „Žalgirio“ persikėlė Nate’as Woltersas. Skambiausiu pirkiniu tapo į Eurolygą grįžtantis vienas geriausių Izraelio krepšininkų Omri Casppi. Po kelių nesėkmingų sezonų tikėjimo „Maccabi“ prideda tai, kad nuo sezono pradžios su komanda dirbs treneris Ioannis Sfairopoulosas. Su juo ekipa neblogai pabaigė praėjusį sezoną, bet to buvo maža ir ketvirtus metus iš eilės nepateko į atkrintamas varžybas. Šiais metais žydai turėtų iki paskutiniųjų kautis dėl vietos aštuntuke ir gali kėsintis iš jo išstumti tokias komandas kaip „Chimki“, „Olimpia“ ar „Baskonia“.

REKLAMA

Prognozė. 9-12 vieta.

Pirėjo „Olympiacos“

„Olympiacos“ vasarą smarkiai atsinaujino, bet sudėtį komplektavo atsižvelgdami į neaiškią finansinę situaciją, kol vyko teismai tarp tėvo ir vaikų, valdančių klubą. Be Mindaugo Kuzminsko įsigyta krūva amerikiečių, kurie spindėjo žemesnio lygio turnyruose, išskyrus Augustine’ą Rubitą, kuris jau yra įrodęs save ir Eurolygoje. Vis tik Pirėjo ekipos sudėties dėlionė, labiau primenantį keistą mišrainę ir faktai, kad ekipos vedliu toliau turėtų likti jau 37-erių Vassilis Spanoulis bei neaiški apie sunkią ligą pranešusio Davido Blatto sveikatos situacija verčia labai abejoti „Oly“ šansais patekti į atkrintamas varžybas. Labai įdomu bus stebėti ir tai, kokią įtaką turės klubo nedalyvavimas vietinėse pirmenybėse ir koncentracija tik į kovas Eurolygoje.

REKLAMA

Prognozė. 9-12 vieta.

Atėnų „Panathinaikos“

„Panathinaikos“ vasarą už milžiniškus pinigus prisiviliojo NBA „floppą“ ir Kinijos lygos žvaigždę Jimmerį Fredette’ą, nusipirko tik NBA žaidusį Wesley Johnsoną ir Luką Lekavičių pakeitė Tyrese’u Rice’u. „Panathinaikos“ turi potencialo, kuriuo abejoti verčia J. Fredette’o pritapimo klausimas. Gynėjas jau įrodė, kad turi smagią ranką, bet didžiausią klausimą kelia silpnas kūnas ir „kiaurumas“ gynyboje, dėl kurio jis taip niekada ir nerado vietos NBA. Dar didesnių klausimų kelia treneris – Argyris Pedoulakis yra silpnas strategas ir akivaizdžiai per silpnas tokiai komandai. Tuo labiau, kad šis strategas nekalba angliškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prognozė. 9-12 vieta.

Madrido „Real“

Karališkasis klubas išlaikė visą branduolį, o vienintelis rimtas pasikeitimas – Gustavo Ayoną pakeitė Jordanas Mickey. Ekipą taip pat papildė Nicolas Laprovittola, o Eurolygoje savojo šanso turėtų sulaukti ir 17-metis supertalentas Usmanas Garuba. Minimalūs pokyčiai, išlaikyti lyderiai ir ūgtelėjęs klubo jaunimas verčia „Real“ ir vėl priskirti prie turnyro favoritų.

Prognozė. 1-4 vieta.

Valensijos „Valencia Basket“

Pamename, kaip prieš dvejus metus Valensijos komanda Eurolygoje pralaimėjo dešimt rungtynių iš eilės. Šiais metais tokių duobių pasitaikyti neturėtų ir Europos taurės čempionai ketina mesti iššūkį likusioms komandoms. Bus įdomu stebėti universalųjį Maurice’ą Ndourą, perėjusį iš Kazanės UNIKS, ir nors patrankų mėsa nebus, bet didesnių kalnų su esama sudėtimi „Valencia“ nenuvers.

REKLAMA

Prognozė. 16-18 vieta.

Kauno „Žalgiris“

B. Davieso ir Leo Westermanno netektys bus skaudžios „Žalgiriui“. Naujokai įkvepia pamatyti geriau pataikantį ir gynyboje itin mobilų Kauno klubą, bet didžiausią nerimą kelia įžaidėjo pozicija. Alexas Perezas bent sezono pradžioje tikrai nėra pasiruošęs tinkamai pakeisti L. Westermanno, be kurio kauniečiai praėjusį sezoną krito į milžinišką duobę ir kuriam grįžus sukūrė stebuklą patekdami į atkrintamas varžybas. Tikėjimą didina Šarūno Jasikevičiaus likimas klube ir tai, kad „Žalgiris“ turi aiškią sistemą, kuria kryptingai dirba. Jeigu nerimas dėl įžaidėjo pozicijos nepasitvirtins, Lietuvos čempionai, su vis aukštyn kylančiu Mariumi Grigoniu bei milžinišką potencialą turinčia priekine linija, turės visus šansus vėl kautis dėl aštuntuko.

REKLAMA

Prognozė. 9-12 vieta.

Sankt Peterburgo „Zenit“

Vietą Eurolygoje nusipirkęs „Zenit“ subūrė visiškai naują komandą, kurioje daug pažįstamų veidų. Rusų veteranai, G. Ayonas, Andrew Albicy, Mateušas Ponitka, Coltonas Iversonas ar Timas Abromaitis, vadovaujami Joanas Plazos, nesileis būti stumdomi, bet į aukštas vietas taip pat nepretenduos.

Prognozė. 13-15 vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų