REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedideliame Kėdainių mieste – nerimo nuotaikos. Internete plinta perspėjimai apie esą prie vaikų besikabinėjantį suaugusį vyrą. Šis asmuo yra žinomas ne tik vietiniams gyventojams, bet ir Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojams bei policijos pareigūnams.

Nedideliame Kėdainių mieste – nerimo nuotaikos. Internete plinta perspėjimai apie esą prie vaikų besikabinėjantį suaugusį vyrą. Šis asmuo yra žinomas ne tik vietiniams gyventojams, bet ir Kėdainių rajono savivaldybės darbuotojams bei policijos pareigūnams.

REKLAMA

Tik, priešingai nei dalis Kėdainių gyventojų, valdininkai ir pareigūnai apie mieste klaidžiojantį vyrą pasakoja visiškai kitą, ne tokiomis grėsmingomis, bet vis tiek liūdnomis spalvomis „nutapytą“ istoriją. Saugodami šio asmens privatumą, pavadinime jį Pauliumi.

Štai, ką apie Paulių socialiniame tinkle parašė viena internautė. Ji prisijungė prie diskusijos apie tai, kad internete masiškai plinta įspėjimai, kokio asmens reikėtų saugotis.

„Mūsų visa šeima buvome prekybos centre ir jis sukosi aplink mūsų 7-metę dukrą. Labai nužiūrinėjo ir vis slinko artyn. Gerai, kad mes buvome kartu ir vyras jį nuvarė. Nežinau, kokią jam pagalbą galima suteikti ir ar ji padėtų.

REKLAMA
REKLAMA

Jį reikia izoliuoti nuo žmonių, kad nenukentėtų mergaitės. Kai išgirsim, ne duok Dieve, kad atsitiko kas nors kokiai mergaitei, ar taip pat visi sakys, kad jam pagalbos reikia? Manau, čia vaikam pagalbos reikia, kad apsaugotų nuo tokių“, – rašė pasipiktinusi Kėdainių gyventoja.

REKLAMA

Taip pat pasirodė žinutė, kad Paulius persekiojo dvi mergaites, kurios labai išsigando. Dėl to jam buvo iškviesta policija, kuri sulaikė šį vyrą ir jį išsivežė. Anot internauto, pareigūnai jam patvirtino, kad tai nėra pirmas atvejis, kai šiam asmeniui skiriama bauda už viešosios tvarkos pažeidimą, bet problemų šaknys glūdi giliau...

Nėra pavojingas

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė patvirtino, kad Pauliaus asmenybė vietos pareigūnams yra žinoma:

„Policijos pareigūnams jis yra žinomas. Kaip ir minėta internauto komentare, buvo vykta į iškvietimą dėl šio asmens elgesio. Jam buvo surašytas protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Paprašyta patikslinti, ar yra pagrindo vietos gyventojams bijoti laisvėje vaikštančio Pauliaus, policijos atstovė paneigė tokius nuogąstavimus:

„Šiuo metu asmeniui yra taikomas medicininis gydymas. Dėl asmens duomenų apsaugos įstatymo negaliu nieko plačiau apie tai komentuoti. Tiesiog galiu patvirtinti, kad asmeniui bendradarbiaujant su Kėdainių rajono savivaldybe yra teikiamos medicinio pobūdžio paslaugos. Ir jis tikrai nėra pavojingas visuomenei.“

Pasipiktino smerkiančiais žmonėmis

Kėdainių rajono savivaldybės mero patarėja Jorūnė Liutkienė pokalbį su tv3.lt pradėjo nuo iškalbingos minties, kad niekada negalima aklai tikėti tuo, kas yra rašo internete:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Skaičiau, kad ten rašė, jog tas vyras kabinėjosi prie mergaičių. Bet gal jis ėjo ir tiesiog kryptelėjo į tą pusę, o žmonėms pasirodė, kad kabinėjosi. Ir, žinoma, iš karto buvo iškviesta policija. Bet kartais ir normaliam žmogui yra iškviečiama policija. Nereikia taip dramatizuoti šios situacijos.“

Kėdainių savivaldybės specialistė pridūrė, kad yra labai bloga situacija su Pauliumi, kuris pažįstamas ne tik policijai, bet ir vietos valdžiai:

„Liūdniausia, kad dažnai visuomenė kažką pamato, tada pareina namo, atsisėda ant kėdės ir nusprendžia pasipiktinti „Facebook‘e“. Diskutuoti, ar tas asmuo serga – būtų nekorektiška. Pirmiausia, medikai turėtų nustatyti, kad jis tikrai serga.

REKLAMA

Galiu užtikrinti, kad visuomeninės organizacijos jam jau yra daug padėjusios. Skyrė finansus, vežė, kur reikėjo, prausė, apgyvendino. Bet prievarta mes jo laikyti negalime. Jis dažniausia grįžta prie sau įprasto gyvenimo būdo.“

J. Liutkienė pabrėžė, kad jei visuomenė tikrai nori padėti tokiam žmogui, ji turi kreiptis į bendruomenės socialinį centrą:

„Pagrindo jo bijoti tikrai nėra. Žmonės yra įvairūs, o tai yra jo pasirinktas gyvenimo būdas. Jis tikrai nėra pripažintas nusikaltėliu. Jeigu kas nors jį pamatė prastos būklės, tada turėtų paskambinti į bendruomenės socialinį centrą.

Noriu pabrėžti, kad dedama daug pastangų, kad jis pakeistų gyvenimo būdą, bet jis tik išeina ir vėl tas elgesys kartojasi. Tačiau ne „Facebook‘e“ reikia piktintis, o tą pačią minutę pranešti mums, kad nereikėtų to žmogaus vėliau paromis jo ieškoti.“

Neoficialiomis portalo tv3.lt žiniomis, Paulius turi du užsienyje gyvenančius brolius. Jo mama gyvena Lietuvoje, bet, neoficialiais duomenimis, Pauliui neleidžiama artintis prie savo gimdytojos. Moteris turi problemų dėl alkoholio. Tokių pat problemų, anot jos, turi ir Paulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų