REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

17-metę merginą nužudę ir nuo tilto į Vilnius upelį įmetę jaunuoliai sėdo į teisiamųjų suolą. Peiliu subadytos paauglės kūnas buvo aptiktas ne iš karto. Nustatyta, kad prieš įvykdydama egzekuciją kompanija tyčiojosi iš merginos su kuria susipažino socialiniuose tinkluose.

17-metę merginą nužudę ir nuo tilto į Vilnius upelį įmetę jaunuoliai sėdo į teisiamųjų suolą. Peiliu subadytos paauglės kūnas buvo aptiktas ne iš karto. Nustatyta, kad prieš įvykdydama egzekuciją kompanija tyčiojosi iš merginos su kuria susipažino socialiniuose tinkluose.

REKLAMA

Po vidurdienio į Vilniaus apygardos teismą atvesti du antrankiais surakinti vaikinai. Vaikinai nuo žurnalistų slepia veidus, tačiau net nebando paslėpti savo šypsenų. Teisiamiesiems gresia ilgi metai kalėjimo, tačiau į salę įžengus teisėjams vaikinai toliau neslepia šypsenų. Detalių, už ką teisiami ciniškai besišypsantys jaunuoliai, visuomenė nesužinos – teismo posėdžiai bus nevieši, to paprašė valstybės kaltintojas.

17-metė globos namų auklėtinė pradingo sausio 21-ąją.  Pradingusios merginos sesuo ant kojų sukėlė policiją ir visą visuomenę: paauglės buvo ieškoma ir per socialinius tinklus, iš karto buvo įtarta, kad nepilnametė yra laikoma prievarta kažkokiame bute Naujojoje Vilnioje ir galbūt seksualiai išnaudojama. Paauglei Lietuvoje gyventi buvo likę vos keli mėnesiai, Anglijoje gyvenanti sesuo ketino ją pasiimti pas save:

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas buvo suplanuota, kad ji jau baigs mokslus.  Iš karto šią vasarą aš pasiimsiu ją čia. Ir aš jau sakau, Laura, gal kur nori stoti, mokytis? Ir aš jos klausiau visą laiką to. Ir man netgi prieš porą dienų man yra atėjęs laiškas iš koledžo, kad jie jau kviečia ją į susitikimą, taip sakant, aptarti jos kursų.“

REKLAMA

Vasario penktąją, kai įtariamieji jau buvo sučiupti ir net suimti, kriminalistai Naujojoje Vilnioje upelyje rado nužudytos paauglės kūną.

Įtariamiesiems šioje byloje pateikti kaltinimai dėl nužudymo, dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo ir dėl nepranešimo apie nusikaltimą.

Kartu su dviem vaikinais teisiama ir mergina. 21-ienų metų Julija Samoilenko nesuimta. Pagrindinis šios bylos įtariamasis – 22-ejų metų Pavelas Volodko. Įtariama, kad būtent jis subadė ir į Vilnios upelį įmetė nepilnametę. Kiti du įtariamieji, kaltinamųjų suole sėdinti mergina bei 21-ienų metų Marius Blaževičius, bylos duomenimis, tyčiojosi iš 17-metės per išgertuves bute žmogžudystės išvakarėse. Kai mergina buvo žudoma, jie greičiausiai abu miegojo bute.

REKLAMA
REKLAMA

Už nužudymą gresia mažiausiai aštuoneri metai kalėjimo. Jau teistam asmeniui už tai gali būti skirta ir bausmė iki gyvos galvos. Įtarimai dėl nužudymo veikiausiai pareikšti tik pagrindiniam įtariamajam Pavelui Volodko. Šis jaunuolis yra baigęs tik dešimt klasių, jis jau teistas už vagystes. O štai jo bičiulis Marius Blaževičius teistas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Spėjama, kad auka su savo budeliais susipažino socialiniuose tinkluose. Paauglė sutiko eiti į vaikinų butą linksmintis. Bute girti jaunuoliai ėmė šaipytis iš vaikų namų auklėtinės, pradėjo ją mušti. Po egzekucijų bute Volodko išsitempė paauglę pasivaikščioti, o kiti dabar teisiamųjų suole sėdintys jaunuoliai nuėjo miegoti. Grįžęs Volodko savo draugams esą pasigyrė nužudęs nepilnametę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų