REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kad oda būtų sveika, ryte pabudę neskubėkite į dušą, rašoma dailystar.co.uk.

Kad oda būtų sveika, ryte pabudę neskubėkite į dušą, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Tyrimas parodė, kokiu paros metu geriausia maudytis duše. Tai – ne rytas. Nors daugelis mėgsta ryte pabudę įgauti žvalumo po gaivinančio vandens dušu, tau gali būti ne pati geriausia mintis odos sveikatai.

Naujas švediškos kosmetikos ir sveikatingumo prekių ženklo „Foreo“ kartu su „YouGov“ atliktas tyrimas parodė, kad britų prausimosi duše įpročiai veikia jų odos sveikatą. Anot šio tyrimo, 61% britų duše prausiasi iš ryto, o ne po darbo.

Tačiau dermatologas dr. Simonas Zokai sako, kad tai – mažiausiai naudingas laikas praustis. Daug daugiau naudos teikia vakarinis, o ne rytinis dušas. Taip yra todėl, kad duše maudydamiesi vakare nuo odos pašaliname per dieną susikaupusius nešvarumus.

Komentuodamas tyrimo rezultatus „Foreo“ generalinis direktorius Borisas Raspudicas sakė:

„Šioje diskusijoje abi pusės turi įtikinamų argumentų, bet jei kalbėsime apie odos sveikatą, tikrai geriau yra vakarinis dušas, nes jis padeda pašalinti makiažą, riebalus, nešvarumus ir oro teršalus, ant odos susikaupusius per dieną. Atrodo akivaizdu – juk kas norėtų gultis į lovą nešvariu veidu?

Nors rytinis dušas padeda pabudus jaustis žvaliems ir suteikia galimybę ramiai susiplanuoti dieną, jis mažiau naudingas odos sveikatai. Jei bet kuriuo atveju negalite be rytinio dušo, įpraskite greitai išsimaudyti ir vakare – taip jūsų odos sveikata neabejotinai pagerės.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų