REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kai vieno kambario bute tenka miegoti, ilsėtis, valgyti ir net priimti svečius, išsitekti gali būti sunku. O jei toje pačioje erdvėje patogiai įsikurti turi ir mažas vaikas – iššūkis tampa beveik neįveikiamas. Bet ar tikrai? Mažą dukrytę auginančios mamos vieno kambario butą atnaujinusi IKEA interjero dizainerė sako, kad pasitelkus šiek tiek žinių ir vaizduotės, įrengti patogią erdvę mamai su vaiku – vieni juokai. 

Kai vieno kambario bute tenka miegoti, ilsėtis, valgyti ir net priimti svečius, išsitekti gali būti sunku. O jei toje pačioje erdvėje patogiai įsikurti turi ir mažas vaikas – iššūkis tampa beveik neįveikiamas. Bet ar tikrai? Mažą dukrytę auginančios mamos vieno kambario butą atnaujinusi IKEA interjero dizainerė sako, kad pasitelkus šiek tiek žinių ir vaizduotės, įrengti patogią erdvę mamai su vaiku – vieni juokai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitas #1 

16 kv. metrų viskam – neįmanoma 

Net jei didžiąją laiko dalį praleidžiate viename kambaryje, vietos jame gali pakakti viskam – tereikia tinkamai suplanuoti ir atskirti erdves. Nedidelėje erdvėje naudokite mobilius ir mažiau vietos užimančius baldus, kaip sofa-lova ar atlenkiamas stalas, o spintas ir lentynas kabinkite iki pat lubų – taip išnaudosite sienų aukštį ir sutalpinsite daugiau daiktų. 

REKLAMA

Be to, visada galite įrengti kambarį kambaryje. Pavyzdžiui, svetainėje atskirti vaikui skirtą zoną, kaip tai padarė IKEA interjero dizainerė. Joje atsirado lovytė su apsaugomis, jaukią šviesą skleidžiantys sieniniai šviestuvai, daiktų laikymo derinys TROFAST su įvairių spalvų dėžėmis, iš kurių patogu pasiimti ir vėl sudėti žaislus be mamos pagalbos, ir piešimo lenta-molbertas MÅLA su kiekvieno mažojo kūrėjo svajone – net 10 metrų ilgio „spalvinimo knygele“ LUSTIGT.

REKLAMA
REKLAMA

Mitas #2 

Kambarys tamsus ir nieko čia nepakeisi 

Mažose erdvėse itin svarbų vaidmenį atlieka sienų ir baldų spalva. Manote, kad jūsų kambarys nebegali būti šviesesnis? Pažiūrėkite, ką galėtumėte jame pakeisti: galbūt jį vizualiai apkrauna tamsūs baldai ar įmantriais tapetais išklijuotos sienos, o gal pro langą sklindančią šviesą užstoja aukšta spinta? Kartais pakanka tik perdažyti sienas, atnaujinti tekstilę, perstumdyti baldus ar keletą iš jų pakeisti šviesesniais, kad kambaryje taptų lengviau kvėpuoti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar viena klaida, kurią daro lietuviai, yra apšvietimas. Tiksliau – jo nebuvimas, nes dažnai kambaryje tėra vienintelis šviesos šaltinis. Jei norite, kad namuose būtų šviesu, neapsiribokite tik lubiniu šviestuvu. Įsigykite ryškesnės šviesos pagrindinį ir kelis funkcinius, skirtus skirtingoms veikloms – darbui, pasakų skaitymui prieš miegą ar grožio procedūroms. Taip šviesa netrukdys kitam žmogui, o keli jos šaltiniai suteiks kambariui jaukumo.

Mitas #3 

Kuo daugiau daiktų, tuo daugiau spintelių reikia 

Norint tvarkingai įrengti namus ir turėti pakankamai vietos daiktams, svarbu ne kiekybė, o kokybė. Geriau įsigyti vieną didelę ir funkcionalią spintą nei kelias mažas, užimančias vietą ant grindų. Tad užuot pildę kambarį vis naujomis komodomis ar spintelėmis, išnaudokite erdvę iki lubų. Tai lengva su moduline daiktų laikymo sistema PLATSA, kurią galite susiprojektuoti patys pagal savo poreikius ir kambario matmenis. 

REKLAMA

Vienas derinys PLATSA gali tarnauti ir kaip drabužių spinta ar „sandėliukas“ sezoniniams daiktams, ir kaip televizoriaus staliukas, o žemesnės lentynos ir visa eilė stalčių puikiai tinka paslėpti žaislams ar laikyti vaikiškiems drabužėliams. Kad būtų lengviau palaikyti tvarką spintos viduje, kartu su baldu verta įsigyti vos kelis eurus kainuojančių dėžių su skyriais SKUBB, kurios taupo vietą ir padeda rūšiuoti smulkius daiktus bei aksesuarus.

Mitas #4 

Gyvenant su vaiku, namai atrodo kaip žaidimų aikštelė 

Jei namų svetainė kartu tarnauja ir kaip vaiko kambarys, tai dar nereiškia, kad visą interjerą turi „puošti“ vietos neturintys žaislai. Įrengus mamos ir vaiko zonas priešingose kambario pusėse, IKEA interjero 

REKLAMA

dizainerei pavyko sukurti interjerą, kuriame gera būti ir kartu, ir atskirai. Tačiau tai ne vienintelis būdas turėti vaikų kambarį ir svetainę vienoje erdvėje. 

Net pasirinkę standartinį svetainės sprendimą, čia galite paslėpti smagią staigmeną vaikams. Pavyzdžiui, porą svetainės spintelių pakabinti vaikams pasiekiamame ir už jų durų įrengti lėlių namus ar nedidelę dailės studiją savo mažiesiems menininkams. Čia tilps visos reikiamos priemonės, o žaidimams pasibaigus, tereikės uždaryti spintelių duris, ir svetainė vėl atrodys „rimta“ ir tvarkinga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mitas #5 

Pokyčiai namuose kainuoja daug 

Nebūtina pakeisti visus baldus, kad interjeras būtų naujas ir modernus. Kartais pakanka kitaip išdėstyti senuosius, pakeisti pagalves ar užtiesalą, priderinti kilimą ar užuolaidas, ir kambarys atrodys lyg po remonto. Interjero detalės kainuoja nedaug, o efektas – greitas ir akivaizdus. 

Dar vienas būdas sutaupyti – įrengti kambarį taip, kad bent kelerius metus nereikėtų jo atnaujinti. Pavyzdžiui, rinktis vaikiškus baldus, kurie „auga“ kartu su vaiku. Įsigiję keičiamo ilgio lovytę ar reguliuojamo aukščio rašomąjį stalą, pirkiniais džiaugsitės ne vienerius metus. Argi ne puiki investicija? 

REKLAMA

Jei negalite sau leisti įsigyti visus baldus iš karto, rinkitės modulinius sprendimus. Iš atskirų dalių komplektuojamas spintas, sofas ir komodas galima pirkti palaipsniui: įsigykite pradinį derinį ir kaskart susitaupę papildykite naujomis dalimis, kol sukursite savo svajonių sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų