REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienoje gražiausių Panevėžio vietų – Senvagėje – 2005 m. gimusiai paauglei aštuonios merginos surengė tikrą egzekuciją. Šis kraupus išpuolis įvykdytas pirmadienį, šviesiu paros metu, net nesibaiminant praeivių reakcijos.

Vienoje gražiausių Panevėžio vietų – Senvagėje – 2005 m. gimusiai paauglei aštuonios merginos surengė tikrą egzekuciją. Šis kraupus išpuolis įvykdytas pirmadienį, šviesiu paros metu, net nesibaiminant praeivių reakcijos.

REKLAMA

Sukrečiančiame vaizdo įraše matyti, kaip mažiausiai trys paauglės parverčia auką ant žolės ir pradeda ją spardyti. Spiriama nesitaikant, mažiausiai kartą smūgis koja tenka į galvą. Vėliau smurtautojų auka yra tampoma už plaukų.

Po šio įvykio prabėjus daugiau kaip parai aiškėja daugiau šio kraupaus išpuolio aplinkybių. Akivaizdu ir tai, kad už tokį kraupų išpuolį teks atsakyti ne pačioms mušeikoms, o jų tėvams.

Mergaitės buvo pažįstamos

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis patvirtino, kad jau yra nustatytos smurtavusių merginų tapatybės.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, smurtautojos yra nustatytos. Daugumai jų yra 12-13 metų. Pati nukentėjusioji įvardijo tas merginas, nes jos buvo pažįstamos.

Šiuo metu nustačius smurtavusius asmenis yra vykdomos apklausos. Dėl jauno smurtautojų amžiaus, jos gali būti apklausiamos tik dalyvaujant tėvams.

REKLAMA

Kol kas nėra aišku, kiek iš minėtų 8 merginų smurtavo. Visa tai paaiškės po apklausų ir įvertinus surinktus įrodymus“, – pasakojo T. Martinaitis.

Policijos atstovas dar kartą pabrėžė, kad visos smurtu įtariamos paauglės neturi 14 metų. „Tikėtina, kad tyrimas bus vykdomas dėl tėvų valdžios nepanaudojimo. Policijai nė viena iš šių paauglių nebuvo žinoma. Jos buvo ne iš tų, kurios nuolat bėgtų iš namų. Pirminiais duomenimis, konfliktas kilo dėl tarpusavio nesutarimų, bet nieko konkrečiau pasakyti negaliu“, – situaciją apibendrino T. Martinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 73 str. „Tėvų valdžios nepanaudojimas arba panaudojimas priešingai vaiko interesams“ sako, kad pirmiausia gimdytojams gresia įspėjimas.

Tėvams bauda nuo 10 iki 100 eurų grėstų tada, jei vaikas pakartotinai būtų įvykdęs panašų nusižengimą.

Dėl to vaiko tėvams gali būti taikomos tokios administracinio poveikio priemonės – įpareigojimas dalyvauti atitinkamose alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose (kursuose).

Direktorė: mergaitei reikia pagalbos

Sumušta paauglė lanko Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnaziją. Jos skriaudikės mokosi kitur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumuštos paauglės lankomos gimnazijos direktorė Jūratė Pauliukienė tv3.lt patvirtino, kad matė smurto prieš jų auklėtinę įrašus:

„Galiu patvirtinti, kad smurtavusios paauglės pas mus nesimoko, tik nukentėjusi mergaitė. Esame sukrėsti ir nustebę dėl tokio žiauraus išpuolio. Imamės visų įmanomų priemonių, kad tik padėtume tai mergaitei, su ja dirba mūsų psichologai.

Stengiamės padėti jai kaip tik galime. Tuo pačiu aiškinsimės, pagal mokyklos kompetenciją, ir smurto aplinkybes. Sumušta mergaitė vakar bendravo su mūsų psichologe. Jai tikrai reikia pagalbos, bet nieko detaliau pasakyti negaliu.“

Kas gali grėsti smurtautojoms?

Lietuvoje galioja tokia tvarka, kad jei nusikalstamą veiką padaro nepilnametis iki 14 metų, jis negali būti traukiamas atsakomybėn, tačiau teisės aktai numato kitas poveikio priemones tokiam nepilnamečiui.

REKLAMA

Remiantis Lietuvos Respublikos minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymo nuostatomis, nepilnamečiui gali būti skiriamos minimalios priežiūros priemonės, arba, išimties tvarka, ir vidutinės priežiūros priemones (tai – priemonė, kurią vykdant vaikas yra ugdomas, prižiūrimas, jam teikiama švietimo pagalba, socialinės, sveikatos priežiūros ir kitos paslaugos vaikų socializacijos centre).

Pagal įstatymą, informacija apie tokius vaikus perduodama savivaldybių administracijoms, kuriuose vaiko gerovės komisijose sprendžia, ką daryti su tokiais vaikais ir kokias priemones jiems taikyti pagal Vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymą. Policija tokių nepilnamečių atžvilgiu vykdo individualios prevencijos priemones.

REKLAMA

Patyrė sužalojimų

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Panevėžyje pirmadienio vakarą prieš nepilnametę smurtavo aštuonios nepažįstamos paauglės. Apie tai pranešė vietos policija. 

1972 metais gimusi moteris policijai pranešė, kad Senvagėje smurtauta prieš jos 2005 metais gimusią dukrą. 

Ligoninėje nukentėjusiajai nustatytas akių sudirginimas dujomis, po apžiūros ji išleista į namus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų