REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje buvo oficialiai įvardinti prieš 17 metų dainininką Michailą Krugą nužudę asmenys. Rusijos Tyrimų komitetas paskelbė, kad atlikėjas buvo nušautas pistoletu TT, o jo žudikas pats žuvo nuo M. Krugo kūrybos gerbėjo-bandito rankos.

Rusijoje buvo oficialiai įvardinti prieš 17 metų dainininką Michailą Krugą nužudę asmenys. Rusijos Tyrimų komitetas paskelbė, kad atlikėjas buvo nušautas pistoletu TT, o jo žudikas pats žuvo nuo M. Krugo kūrybos gerbėjo-bandito rankos.

REKLAMA

Tyrimų komiteto atstovų teigimu, jiems pavyko „iki smulkiausių detalių“ atkurti 2002-ųjų įvykius Tverėje, kur buvo nušautas rusiško šansono metras M. Krugas.

2002-ųjų birželio 30-ąją į M. Krugo namus Mamulino kaime įsibrovė plėšikai, vienas kurių ir nužudė šeimininką. Tačiau atskleisti nusikaltimo tuomet nepavyko, Tyrimų komitetas tai aiškino „tiesioginių liudininkų nebuvimu ir įrodymų trūkumu“. 

Teisėsaugos atstovų teigimu, vėliau buvo atliktas milžiniškas darbas, leidęs atskleisti net smulkiausias tos dienos įvykių detales. 2019-aisiais tyrimas buvo atnaujintas, nes prokurorams pavyko gauti papildomas įvykio aplinkybių detales. 

REKLAMA
REKLAMA

RBC cituojamame pranešime tvirtinama, kad „Tverės vilkų“ gaujos narys Aleksandras Agejevas tyrėjams atskleidė, kad jis į M. Krygo namus atėjo kartu su kitu gaujos nariu Dmitrijumi Veselovu. Bandito teigimu, žudyti jie nesirengė, gauja buvo nusprendusi „tik“ pavogti antikvarinius daiktus ir kitas vertybes. Apiplėšimas, anot A. Agejevo, buvo suplanuotas įsakius Tverės kriminaliniam autoritetui pravarde „Lom“ (rus. Laužtuvas). Šis tikėjosi, kad dainininkas kreipsis į jį užtarimo, o sulaukęs pagalbos sutiks mokėti savo honorarų dalį. 

REKLAMA

Tačiau M. Krugas netikėtai grįžo namo su savo šeima ir užtiko banditus nepasirengusius. <...> Kuomet nusikaltėlio kelyje netikėtai pasirodė M. Krugas, D. Veselovas iššovė į jį dukart iš TT pistoleto, o vėliau nušovė ir šunį, kuris saugojo svetainę pirmajame aukšte. Po to D. Veselovas ir A. Agejevas paspruko iš nusikaltimo vietos, skelbiama teisėsaugos pranešime. 

D. Veselovas buvo nužudytas 2003-ųjų kovą kito „Tverės vilkų“ gaujos nario Aleksandro Osipovo rankomis. Pastarasis savo elgesį paaiškino „kerštu už Krugo mirtį“, kurio kūryba jam labai patiko. Teisėsaugos duomenimis, „Lomas“ taip pat žuvo 2006-aisiais. 

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos teisėsaugininkų teigimu, A. Agejevo parodymai buvo nuodugniai patikrinti ir atitiko ikiteisminio tyrimo metu surinktą medžiagą, kitų žmonių parodymus ir ekspertų išvadas. 

Prokurorai nusprendė nutraukti baudžiamąją bylą dėl pagrindinio įtariamojo žūties.

Kaimynas: pašautas muzikantas pats atėjo iki mano namų

M. Krugo kaimynas V. Rusakovas papasakojo, kad pasikėsinimas į atlikėją vyko saliutų metu, todėl niekas negirdėjo šūvių, rašoma „lenta.ru“.

Pasak liudininko, M. Krugas pats atėjo iki jo namų ir kreipėsi pagalbos. V. Rusakovas prisiminė, kad dainininkas laikėsi už durų staktos ir buvo išblyškęs. „Nieko nekalbėjo apie tuos, kurie šaudė: jis jų nežinojo, nieko neatpažino“, – prisiminė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rusų šansono atlikėjo kaimynas pareiškė, kad užpuolikai buvo pasislėpę sandėlyje ir laukė tinkamo momento. Jo manymu, jie nenorėjo nieko žudyti, tik bandė išgąsdinti arba, labiau tikėtina, apiplėšti.

V. Rusakovas pranešė, kad padėjo M. Krugui nuvažiuoti iki ligoninės, nesijaudino dėl šio likimo, nes tuomet atlikėjas buvo sąmoningas. „Jam jau vėliau pasidarė bloga“, – pridūrė jis.

„Paskutiniu DLR herojumi“ Ukrainos žiniasklaidoje pašaipiai vadinamas karo lauko vadas atsidūrė teisiamųjų suole Rusijoje. Vienas iš kelių likusių gyvų 2014-ųjų įvykių Donbase dalyvių, kurie apsiėmė vadovauti vietos savanorių ir Rusijos smogikų būriams, buvo pripažintas kaltu dėl ypač žiauraus nėščios moters nužudymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų