REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nario Roberto Šarknicko šeimą 2019-ieji nemenkai paženklino. Insultas, kalbos apie skyrybas, o vėliau ir dukrelė, partrenktą vidury gatvės.

Seimo nario Roberto Šarknicko šeimą 2019-ieji nemenkai paženklino. Insultas, kalbos apie skyrybas, o vėliau ir dukrelė, partrenktą vidury gatvės.

REKLAMA

Nelaimė įvyko liepos 27-ąją, kai mergytę neblaivus vairuotojas partrenkė Rokiškyje, einančią gatve.

Pirmosios dienos po tragedijos Robertui buvo tikras išbandymas. Jis pats prisipažįsta – tada jį supo tik maldos, viltis ir tikėjimas pačiu geriausiu.

Jau planuoja ateitį

Deja, kai kurios akimirkos nebuvo daug žadančios, mergytės gydymas užsitęsė. Vis dėlto rugsėjo pabaigoje, praėjus beveik dviem mėnesiams po nelaimės, Robertas, kalbėdamas apie Julytės sveikatą, šypsosi.

„Tikrai galiu pasidžiaugti ir pasakyti, kad viskas eina tik į gerą. Kol kas mes vis dar gyvename ligoninėje, tačiau jau greitai medikai dės parašus ir paleis dukrytę.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus sužinosime, kas laukia mūsų toliau. Dar neaišku, ar bus numatyta tolimesnė reabilitacija ir sanatorija, ar namai bei mokykla“, – pasakoja R.Šarknickas.

REKLAMA

Pasiilgo draugų 

Smalsu, kaip jaučiasi Roberto dukrelė Julija, kuriai vos aštuoneri? „Dukrytė nori grįžti greičiau į namus. Liūdesys ją apima, kai reikia būti ligoninėje. Tada ypač išryškėja emocijos.

Julija gyvena tikėjimu, kad greičiau sugrįš į namus iš ligoninės. Ji pasiilgo draugų, todėl labai nori greičiau pasimatyti“, – sako mergytės tėtis.

Vairuotojui atleido

Seimo narys atviras – neblaiviam vairuotojui, kuris akimirksniu sugriovė dukrytės vaikystę, jau atleido. Neseniai socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis viešai tvirtino nejaučiantis pykčio dėl to, kas įvyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Nenoriu smerkti ir pykti. Tai nelaimingas vairuotojas, kuris nesugebėjo padėti, bet sugebėjo pasišalinti, nepadėti, neatsiprašyti.

Šie sunkiai suvokiami dalykai leidžia suprasti, kad nusižengęs asmuo dar nesuvokia savo veiksmų kaip reikia keisti gyvenimo būdą ir būti atsakingam už kitus eisme dalyvaujančius žmones.

Jam linkiu vidinio augimo be smerkimo, pykčio. Pyktis nieko nepakeis, tik apsunkins gyvenimo laiką, tad imuosi padėti.

Tik būtų liūdna, jei kada nors būtų grąžintos vairavimo teisės, nes niekas negali būti apdraustas ar nepakartos šios skaudžios klaidos kitam vaikui, žmogui.“

Primename, kad mikroinsultą R.Šarknickas patyrė praėjusių metų gruodžio 19 dieną, o sausio mėnesį pasirodė kalbos apie skyrybas.

Prieš mėnesį naujienų portalui tv3.lt R.Šarknickas iki skausmo atvirai papasakojo apie tai, ką patyrė išgyvenęs insultas bei mintimis nusikėlė į tą dieną, kai jo akyse automobilio vairuotojas partrenkė Julytę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų