REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apylinkės teismas sostinės „Iki“ parduotuvės apiplėšimą imitavusią kasininkę ir jos draugą antradienį nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis.

Vilniaus apylinkės teismas sostinės „Iki“ parduotuvės apiplėšimą imitavusią kasininkę ir jos draugą antradienį nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis.

REKLAMA

Kasininkė Natalija Starovoitova nuteista kalėti vienus metus ir keturis mėnesius, o jos devynis kartus teistam draugui Artūrui Perkovskiui skirta trejų metų ir keturių mėnesiu laisvės atėmimo bausmė.

Automobilis „Honda CRV“, kurį už pavogtus pinigus nusipirko nuteistieji, perleidžiamas „Iki“ parduotuves valdančiai bendrovei „Palink“.

Taip pat nuteistieji solidariai turės atlyginti likusią žalą, ji sudaro 15 tūkst. eurų.

„Kaltinamieji geranoriškai davė parodymus. (...) Išsamūs paaiškinimai, kaip buvo atliekama nusikalstama veika, leido teismui išnagrinėti bylą sutrumpinta įrodymų tyrimo tvarka“, – per posėdį sakė teisėja Viktorija Šelmienė.

Todėl teismas nuteistiesiems bausmę sumažino trečdaliu.

„Nusikaltimas buvo gerai planuotas“, – pridūrė teisėja.

Šių metų kovą į Architektų gatvėje esančią parduotuvę „Iki“ užėjo vyras ir, grasindamas daiktu, panašiu į ginklą, liepė kasininkei iš seifo išimti pinigus.

REKLAMA
REKLAMA

Plėšikas gautus pinigus sudėjo į kuprinę ir, trenkęs kasininkei per galvą, pasišalino iš parduotuvės.

Tyrimo metu buvo gauta duomenų, kad ginkluotą plėšimą imitavo bei pinigus iš „Iki“ parduotuvės pagrobė nukentėjusiąją pripažinta parduotuvės kasininkė bei jos draugas.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad jie iš anksto suplanavo imituoti apiplėšimą.

Abu nuteistieji savo kaltę pripažino.

Liudijo, kad neturėjo iš ko gyventi

Per ankstesnius posėdžius A. Perkovskis liudijo, kad nusikaltimą įvykdė, nes neturėjo iš ko pragyventi.

„Aš susitariau su Natalija, ten kur ji dirbo, pavogti pinigus iš seifo. Ne iš chuliganiškų paskatų, o tam, kad pragyvenčiau. (...) Reikėjo kažką valgyti, už kažką pragyventi. Manęs niekas nepriėmė į darbą“, – yra sakęs A. Perkovskis.

Bandydamas imituoti apiplėšimą jis įvairiai grasino N. Starovoitovai, baigdamas nusikalstamą veiką su netikru pistoletu trenkė jai per galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė, kad po maždaug penkių dienų jis su savo tėvais nuvažiavo į Gariūnų turgavietę, kur nusipirko „Honda CRV“ automobilį už 7,4 tūkst. eurų.

„Vėliau norėjau padaryti mašinos „tiuningą“ ir tada mane sulaikė“, – kalbėjo vyras.

Kaltinamojo teigimu, su kasininke jis planavo bendrą gyvenimą, svarstė kartu susilaukti vaikų.

Kasininkę įkalbėjo

Anksčiau kasininkė N. Starovoitova teisme liudijo, kad yra kalta dėl įvykio, nes per daug pasakojo apie savo darbo pobūdį.

Ji sakė, kad su A. Perkovskio įkalbinėjimais imituoti apiplėšimą, iš pradžių nesutiko, tačiau po mėnesio nusprendė sutikti. Susitarus dėl nusikaltimo, ji pasidarė pagalbinių durų rakto kopiją, kurį perdavė bendrininkui bei jį informavo, kad apsauginis išeina po 22 val. vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip sutarta, trečiadienio vakarą apie 22.15 val. į parduotuvę užėjo A. Perkovskis ir imitavo apiplėšimą.

„Tada aš į seifą, kuriame laikomi pinigai, suvedžiau kodą. Aš atidariau jį ir numečiau ant stalo pinigus. Jis pinigus paėmė“, – tvirtino kasininkė.

Paėmęs pinigus A. Perkovskis kasininkei trenkė per galvą, ji nukrito, kraujavo. Vėliau paskambino Bendruoju pagalbos numeriu ir paspaudė parduotuvės pavojaus mygtuką.

Po apiplėšimo ji davė parodymus, kad apiplėšimą įvykdžiusio vyro nepažįstanti.

„Man nupirko žiedą, rankinuką, drabužių, batelius“, – teigė N. Starovoitova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų